Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Valentina Prpić odlična šesta, 22. 02. 2010.

U subotu i nedjelju 20. i 21. veljače 2010. godine u Rijeci se održavalo XIX. pojedinačno prvenstvo RH za juniorke U-23 na kojem su sudjelovale 32 trenutno najbolje juniorke u državi. Veliki uspjeh postigle su juniorke KK Policajca jer se, kroz plasman na regionalnom pojedinačnom prvenstvu održanom krajem 12. mjeseca prošle godine, čak njih pet plasiralo na ovo državno natjecanje. Prvenstvo se održavalo u dva nastupa u dva dana i to na dvije kuglane tako da su prvi dan u subotu juniorke nastupale na kuglani SRC "Mlaka", a drugi dan u nedjelju nastupalo se na kuglani SRC "3.maj".
Najbolje plasirana juniorka KK Policajca opet je bila Valentina Prpić koja je nakon dva nastupa osvojila ukupno 6. mjesto što je izuzetan rezultat budući da su na ovom prvenstvu, osim nekih starijih (Orehovec, Zver, Perman i još nekih)  nastupile gotovo sve najbolje kuglačice u državi. Valentina je prvog dana kada se kuglalo na "Mlaki" bila na drugom mjestu s odličnih 580 srušenih čunjeva i to odmah iza vodeće Snježane Kramar iz KK Rijeka KVIG koja je prvog dana srušila 594 čunja. Iza njih dvije još deset juniorki postigle su dobar rezultat iznad 550 srušenih čunjeva, a među njima su bile i dvije "policajke" - Ana Puškarić s 554 i Nikolina Marković s 550 srušenih čunjeva. Još uvijek ozlijeđena Matea Gašparović i Maja Stipetić prvog dana postigle su nešto lošiji rezultat od 504 odnosno 481 srušeni čunj pa su zauzele mjesta pri dnu poretka.
 
  XIX. poj. prvenstvo RH juniorke U-23 konačni poredak  

U nedjelju su se juniorke preselile na "3.maj" gdje se nastupalo po postignutom rezultatu iz prvog nastupa od najslabijeg prema najboljem. Tako su već u prvoj satnici dvije juniorke KK Policajca - Matea Gašparović i Maja Stipetić - morale odraditi svoj nastup što su i učinile postigavši malo bolji rezultat nego prvog dana. Matea je u tom drugom nastupu srušila 507 čunjeva što joj je u konačnici bilo dovoljno tek za 29. mjesto dok je Maja Stipetić nešto boljiim rezultatom nego prvog dana srušila 521 čunj čime je ukupno zauzela 30. mjesto.
Ana Puškarić u drugom nastupu u nedjelju bila je lošija nego u prvom te je srušila 525 čunjeva što joj je u konačnici donijelo 17. mjesto. Nikolina Marković srušila je 545 čunjeva i sa subotnjih 550 na kraju je zauzela 14. mjesto.
Prvo mjesto i naslov pojedinačne juniorske prvakinje Hrvatske, na iznenađenje mnogih, osvojila je mlada Helena Bolić iz ŠKK Podravka koja je prvog dana bila 3. s 578 srušenih čunjeva ali je u nedjelju briljirala, srušila 621 čunj (rekord kuglane za žene) i zasluženo pobjedila. Odličnom igrom u nedjelju na drugo mjesto probila se juniorka KK Zagreba iskusna Ines Maričić dok je treće mjesto, iako je ukupno imala isti broj srušenih čunjeva kao i Maričić, zbog slabijeg čišćenja zauzela treće mjesto. Ispred Valentine Prpić 4. i 5. mjesto pripalo je domaćim juniorkama Niki Cvitković i Maji Nanić iz KK Mlake.
Od 32 juniorke koje su se plasirale na ovo državno natjecanje juniorke KK Policajca bile su (uz juniorke KK Mlake) najbrojnije - čak pet. Stoga, bez obzira što nije osvojena medalja, ovo je još jedan veliki uspjeh mladih kuglačica KK Policajca i ogulinskog kuglanja u cjelini.


Matea Gašparović (prva staza) i Maja Stipetić (treća staza) pred nastup na kuglani SRC "3.maj).


Ana Puškarić (treća staza) i Nikolina Marković (četvrta staza) pred drugi nastup.


Snježana Kramar, Valentina Prpić, Helena Bolić i Maja Nanić pred svoj drugi nastup.


Trećeplasirana S. Kramar, pobjednica H. Bolić i drugoplasirana I. Maričić.
 

 
InfoStudio.hr