Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Prva pobjeda "policajki" u 1. HKL, 13. 03. 2010.
Ana Puškarić - junakinja utakmiceOno što smo proteklog tjedna potiho najavljivali se i dogodilo. Kuglačice KK Policajca ostvarile su svoju prvu prvenstvenu pobjedu u prvoj ligi. Naime, u 16. kolu 1.HKL na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" pobjeđena je ekipa ŠKK Sloboda TVIN iz Virovitice rezultatom 5:3 (13:11) odnosno 3218:3145 u ukupno srušenim čunjevima.
Ovu povijesnu pobjedu "policajke" su svakako zaslužile i posebno je značajna jer je nakon prva dva bloka igračica i 3:1 za gošće, uz preko 40 čunjeva prednosti za njih, opet sve upućivalo na novi poraz. Međutim, kuglačice KK Policajca nisu se predale već su pokazale da se i takav minus može nadoknaditi i već gotov poraz preokrenuti u pobjedu.
Svih šest kuglačica KK Policajca na čelu s trenerom Željkom Stipetićem zaslužuju pohvale za ovu pobjedu i dva osovjena boda ali junakinja susreta ipak je bila Ana Puškarić koja je odigrala jednu od svojih najboljih utakmica, srušila 573 čunja (čak 103 više od svoje protivnice) i opravdano zaslužila epitet najbolje igračice utakmice.
Evo kako je to teklo od početka. U prvom bloku igračica za KK Policajac su zaigrale Ana Grgurić i Maja Stipetić protiv Marije Mađarević i Dubravke Grivić. Ana Grgurić je srušila ukupno 510 čunjeva i uz tek jedan osvojeni set očekivano izgubila od ponajbolje gostujuće kuglačice Marije Mađarević koja je srušila 547 čunjeva. Međutim, pomalo je iznenadila Maja Stipetić koja je iskusnu Dubravku Grivić pobjedila na način da je osvojila tri seta i srušila ukupno 528 čunjeva dok je Dubravka Grivić "stala" tek na 502 čunja.

  KK Policajac - ŠKK Sloboda TVIN

U drugom bloku igračica trener KK Policajca Željko Stipetić u igru je stavio dvije ponajbolje svoje kuglačice Valentinu Prpić i Nikolinu Marković od kojih se očekivalo da osvoje pojedinačne bodove protiv svojih protivnica Anđelke Ćorić i Snježane Beneta. Međutim, obadvije su izgubile i to Valentina Prpić uz minus od 24 čunja i jedan osvojeni set, a Nikolina Marković uz minus od 8 čunjeva i dva osovojena seta. Zanimljivo je da je Nikolina Marković u četvrti set ušla s 25 čunjeva prednosti koje je, kao i pojedinačnu pobjedu, u tom zadnjem setu izgubila. Prpić - Ćorić 529:553 (1:3) i Marković - Beneta 548:556 (2:2).
Već sami početak dvoboja trećeg bloka igračica, u kojem su za KK Policajac nastupile Matea Gašparović i Ana Puškarić, a za ŠKK Slobodu TVIN Renata Belani i Gordana Kožnjak, nagovijestio je preokret. Naime, već u prvom setu Matea i Ana smanjile su prednost Virovitičanki u čunjevima za više od pola. U drugom setu prednost u čunjevima konačno je prešla na stranu "policajki" i do kraja se samo povećavala, čime je prva prvenstvena pobjeda bila zagarantirana. Gašparović - Belani 530:517 (2:2) i Puškarić - Kožnjak 573:470 (4:0).
Bez obzira što ova dva prvenstvena boda kuglačicama KK Policajca zasigurno neće pomoći da zadrže prvoligaški status, svakako je značajna jer je to još jedno dobro iskustvo i podstreh za ove mlade kuglačice za nastavak sportske karijere. Sigurni smo da će ovakvih pobjeda biti još puno. Nova možda dođe u slijedećem prvenstvenom kolu kada u Ogulin dolaze kuglačice KK Zagreb-Zaboky. Utakmica se igra u subotu 27. ožujka 2010. godine u 13.00 sati. To znači da je slijedeći vikend pauza u natjecanju 1. HKL za žene jer neke kuglačice koje nastupaju za prvoligaške klubove imaju reprezentativen obveze. Među njima je i kuglačica KK Policajca Valentina Prpić koja u petak putuje u Bratislavu gdje će nastupiti za žensku juniorsku U-23 reprezentaciju Hrvatske u prijateljskoj utakmici proitv Slovačke.


Ana Grgurić, Marija Mađarević, Maja Stipetić i Dubravka Grivić.

Valentina Prpić, Anđelka Ćorić, Nikolina Marković i Snježana Beneta.

Matea Gašparović, Renata Belani, Ana Puškarić i Gordana Kožnjak.

Utakmicu su, kao i uvijek do sada, na zavidnoj razini sudili Branko Bajt i Tomislav Grdić.

Za raspetljavanje čunjeva glavni i odgovorni bio je Ante Hećimović zvani Brzi Gonzalez.
 

 
InfoStudio.hr