Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Poštari još jednom bolji, 14. 03. 2010.

Kuglači KK Policajca zasigurno se ne sjećaju kada su zadnji puta pobjedili gradskog rivala KK Poštara. Tradicija u prvenstvenim utakmicama odnosno gradskim derbijima ova dva kluba i sinoć je nastavljena na način da je pobjedu odnio KK Poštar, iako su kuglači KK Policajca odigrali dobro i bili blizu pobjede. Bila je to utakmica 18. kola 3. HKL zapad u kojoj su "policajci" bili domaćini, a "poštari" gosti. Gosti su pobjedili rezultatom 5 : 3 uz 32 čunja prednosti - ukupno 3396 : 3364.
Kao i u gotovo svim međusobnim dvobojima ovih ekipa kuglači KK Policajca su bolje započeli utakmicu, poveli 3:1 i stekli 20 čunjeva prednosti, a onda se u trećem bloku igrača sve okrenulo na stranu kuglača KK Poštara kojima su pripali i prvenstveni bodovi.
U prvom bloku igrača započeli su za KK Policajac Anton Marković i Nenad Plivelić protiv Krunoslava Lovrića i Rolanda Graovca. Marković nije bio baš posebno raspoložen pa je Lovrić u zadnjem, četvrtom setu iskoristio njegovu slabu igru i nadvisio ga za 22 čunja. Marković - Lovrić 540:562 (1:3). Drugi dvoboj prvoga bloka igrača publici u gledalištu kuglane pružio je triler završnicu u kojoj je Plivelić, uz manje srušenih čunjeva ali više osovojenih setova, uspio osvojiti pojedinačni bod. Naime, Graovac je u zadnjem setu napravio neke promašaje koje je iskoristio Plivelić i osovjio pola seta što mu je bilo dovoljno za pobjedu. Plivelić - Graovac 570:573 (2,5:1,5).
 
  KK Policajac - KK Poštar
 
  3. HKLZ 18. kolo


U drugom bloku igrača obadva "policajca" - Ivica Gašparović i Tomislav Grdić osvojili su pojedinačne bodove. Gašparović protiv Steve Šlata za 16 čunjeva viška, a Grdić protiv Zlatka Neralića za 29 čunjeva prednosti. Gašparović - Šlat 546:530 (2:2) i Grdić - Neralić 577:548 (2:2).
Time je KK Policajac poveo 3:1 i očekivalo se da u zadnjem bloku Božo Pavlaković i Mirko Birač osvoje barem jedan pojedinačni bod te zadrže prednost u čunjevima za konačnu pobjedu. Međutim, obadva kuglača KK Policajca su na kraju izgubila, "poštari" Joško Matijašić i Zvonko Salopek odigrali su maestralno te su stvorili prednost u čunjevima za konačnu i zasluženu pobjedu svoje ekipe. Pavlaković - Matijašić 554:598 (0:4) i Birač - Salopek 577:585 (1:3).
Ovim domaćim porazom kuglači KK Policajca znatno su si umanjili šanse za visokim plasmanom u 3. HKL zapad. U preostala četiri prvenstvedna kola očekuje ih najprije gostovanje u Ozlju i utakmica protiv KK KUpe, a zatim dvije domaće utakmice protiv KK Mladosti iz Delnica i ogulinskog KK Obrtnika te, na kraju, gostovanje kod otpisanih kuglača KK Kamačnika u Vrbovskom. Nadamo se da ovaj domaći poraz neće ostaviti traga na momčadi i da će do kraja prvenstva na svoj konto staviti još prvenstvenih bodova čime bi ova sezona bila jedna od uspješnijih u zadnjih nekoliko godina kada se uglavnom borilo za opstanak do zadnjeg kola.


Anton Marković, Krunoslav Lovrić, Nenad Plivelić i Rolando Graovac.

Ivica Gašparović, Stevo Šlat, Tomislav Grdić i Zlatko Neralić.

Božidar Pavlaković, Joško Matijašić, Mirko Birač i Zvonko Salopek.
 

 
InfoStudio.hr