Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Završilo natjecanje 1. HKL za žene, 17. 04. 2010.
Kuglačice KK Policajca danas su u Rijeci na kuglani SRC Mlaka odigrale zadnje, 18. kolo 1. HKL za žene i umalo uzele bod favoriziranim kuglačicama ŽKK Mlake, koje su na kraju prvenstva osovjile izvrsno drugo mjesto. Naime, da je Valentina Prpić u 27. i 28. hicu zadnjeg seta napravila prijelaz, a bila je prilika, osvojila bi sigurno pojedinačni bod, no, nije bilo sreće pa je ostala "kratka za svega tri čunja i time je ŽKK Mlaka izborila tijesnu pobjedu 5:3, u čunjevima 3337:3255 te u setovima 13:11.
Početak utakmice, međutim, nagovijestio je rutinsku i laganu pobjedu domaće ekipe jer su Marija Zver i Nika Cvitković s lakoćom pobijedile Maju Stipetić i Anu Grgurić, stekavši ukupno 94 čunja prednosti. Zver - Stipetić 563:526 (3:1) i Cvitković - Grgurić 556:495 (3:1).
U drugom bloku igračica proigrale su i "policajke" pa je tako Nikolina Marković ekspresno osvojila prva tri seta i osigurala pojedinačni bod protiv Ane Rukavine, koja je tek u zadnjem setu uspjela smanjiti Nikolininu prednost u čunjevima na svega tri. Također, odličnom igrom i bez promašaja najmlađa kuglačica na utakmici Matea Gašparović, nakon velike i neizvjesne borbe i uz dva osvojena seta, uspjela je pobijediti kapetanicu domaće ekipe Sanju Weitzer za sedam čunjeva. Rukavina - Marković 546:549 (1:3) i Weitzer - Gašparović 555:562 (2:2).

  ŽKK Mlaka - KK Policajac


U treći blok igračica ušlo se bodovno izjednačeno 2:2 ali uz osjetnu prednost domaćih kuglačica, kojima je za pobjedu trebala barem još jedna pojedinačna pobjeda. Taj presudni bod uspjela je na, slobodno se može reći na sreću, izboriti Ljiljana Peroš dok je u drugom paru ovog trećeg bloka treći pojedinačni bod za KK Policajac izborila Ana Puškarić protiv odlične Maje Nanić. Peroš - Prpić 570:567 (2:2) i Nanić - Puškarić 547:556 (2:2).
Kuglačice KK Policajca tako su dobrom i obećavajućom igrom završile svoju prvu (sigurno ne i zadnju) sezonu u prvoligaškom društvu. Natjecanje su završile na poslijednjem mjestu sa svega dva osovojena boda (domaća pobjeda protiv ŠKK Sloboda TVIN) ali i uz puno nesretno izgubljenih bodova i utakmica. No, ne treba zaboraviti da je ženska ekipa KK Policajca u prvoligaško natjecanje ušla znatno oslabljena (umjesto da je bilo obrnuto) i da su neke kuglačice silom prilika u 1. ligi morale igrati svoje prve službene utakmice. U inat svima onima koji su sve svoje "kuglačko znanje" i "sportski ugled" angažirali da rasture ovu izuzetnu generaciju ogulinskih kuglačica "policajke" su pokazale da mogu i znaju. Zbog toga, sve one, ali i njihov trener Željko Stipetić, zaslužuju najveće čestitke!
Budući da je, uz KK Policajac, 1. HKL za žene napustio i ŽKK Split, natjecanje u 2. ženskoj HKL zapad/jug slijedeće sezone biti će vrlo zanimljivo i neizvjesno.


Pozdrav kuglačica ŽKK Mlake i KK Policajca prije početka utakmice.

Marija Zver, Maja Stipetić, Nika Cvitković i Ana Grgurić

Ana Rukavina, Nikolina Marković, Sanja Weitzer i Matea Gašparović

Ljiljana Peroš, Valentina Prpić, Maja Nanić i Ana Puškarić

Nakon utakmice pogled na Rijeku s Trsatske gradine i razgledavanje Svetišta Majke Božje Trsatske uz stručno vodstvo riječke studentice teologije Ane Puškarić-Kober.

 

 
InfoStudio.hr