Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Prijem kod gradonačelnika i župana, 22. 06. 2010.

V. Prpić, župan I. Vučić i V. PavlakovićU ponedjeljak 21. lipnja 2010.g. župan Karlovačke županije Ivan Vučić, zajedno sa svojim suradnicima, upriličio je primanje za dvije kuglačice iz Karlovačke županije, osvajačice medalja na nedavno održanom Svjetskom juniorskom kuglačkom prvenstvu odnosno kupu u Rijeci. Radi se o dvije Valentine, od kojih je jedna Valentina Prpić iz KK Policajca, koja je u dresu hrvatske reprezentacije osvojila brončanu medalju u disciplini «sprint-pojedinačno U-23», a druga je Valentina Pavlaković iz Ozlja koja je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj kategoriji U-14. Zajedno s osvajačicama medalja s njima na prijemu su bili i predstavnici klubova pa je tako s Valentinom Prpić bio njezin trener i predsjednik KK Policajca Željko Stipetić. Župan Ivan Vučić čestitao je na osvojenim medaljama i kuglačicama uručio prigodne darove, obećavši pomoć Županije u njihovim daljnjim sportskim aktivnostima.

Prije toga, još u petak 18. lipnja 2010.g. Valentina Prpić i predsjednik KK Policajca Željko Stipetić bili su i na prijemu kod gradonačelnika Grada Ogulina Nikole Magdića, a gdje su pozvani preko tajnika i predsjednika Športske zajednice Grada Ogulina. Uz očekivane protokolarne čestitke gradonačelnika i njegovih zamjenika na postignutom sportskom uspjehu i prigodne darove, zanimljivost ovog prijema je u tome što su na istome bili i još neki mladi sportaši (gimnastičari, strijeličari, kuglači idr.) koji su osvajali medalje na raznim sportskim natjecanjima na nivou RH ali i sportašica koja je osvojila medalju na veteranskom natjecanju.

 

Sudionici prijema kod gradonačelnika Grada Ogulina

Za razliku od župana Ivana Vučića, koji je upriličio prijem samo za osvajačice medalja na Svjetskom prvenstvu odnosno kupu, gradonačelnik Ogulina je (vjerujemo ne svojom krivnjom) sve je sportaše «strpao u isti koš» i tako, na određeni način, relativizirao veliki sportski uspjeh kuglačice KK Policajca Valentine Prpić.

Pitanje je tko to podmeće gradonačelniku i njegovim suradnicima kada se na prijem poziva i ističe rezultat kuglačice koja je u dresu kuglačkog kluba iz Rijeke (i za taj klub) osvojila medalju na državnom prvenstvu, a pred godinu dana, svjesno i po nagovoru osobe koja je također nazočila prijemu, bez ikakvog razloga iz Ogulina odnosno KK Policajca otišla kuglati za drugi klub iz drugog grada. Ako je razlog tome samo činjenica da je ta kuglačica iz ogulinskog kraja (čak ne stanuje na području Grada Ogulina) onda se postavlja pitanje zašto na prijemu nije bila (ili barem spomenuta) Ogulinka Jasmina Dubić koja je, kao i Valentina Prpić, također osvojila medalju na zadnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu u Rijeci.

A kada smo već kod Jasmine Dubić, prilika je podsjetiti da je pred nešto više od godinu dana, kada se vratila iz Njemačke sa predzadnjeg Svjetskog juniorskog kuglačkog prvenstva sa zlatnom medaljom, gradonačelnik Ogulina upriličio prijem samo za nju. Ali tada kod gradonačelnika nije pozvan (čak niti obaviješten o tom prijemu) nitko iz njezinog kluba KK Policajca, pa se nameće pitanje tko to stoji iza organizacije tih prijema kod našeg gradonačelnika.

Međutim, što reći na činjenicu da gradonačelnik Grada Ogulina niti vodstvo Športske zajednice nikada nisu upriličili prijem za kuglačice i vodstvo KK Policajca u prigodi njihovog plasmana u 1. Hrvatsku kuglačku ligu u travnju mjesecu 2009.g.,što je, u najmanju ruku, čudno.

Zbog svega toga, i nakon prijema u protekli petak, ostaje sumnja u iskrenost tog čina, uz dojam da se ogulinski sport ipak vrti oko nekih drugih persona, a kuglačice KK Policajca, eto, s vremena na vrijeme, poremete tu idilu s nekom osvojenom medaljom svjetskog značaja.

 

 
InfoStudio.hr