Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

NOVA PODVALA ŠPORTSKE ZAJEDNICE, 06. 01. 2011.

Završetkom mini-prijelaznog roka za kuglačice i kuglače (28. – 31. prosinca 2010.g.) na vidjelo je izišla još jedna nesportska, s figom u džepu, rabota čelništva Športske zajednice Grada Ogulina. Ovaj puta, osim štete pričinjene KK Policajcu, „majstori kuhinje“ ruku u džep dobrano su zavukli i KK Obrtniku, KK Poštaru te najstarijem ogulinskom kuglačkom klubu KK Željezničar-branitelju. A sve to u korist, pogađate, KK Kleka i ŽKK Ogulina, čiji predsjednik Darko Pribanić očito dobro koristi svoju funkciju predsjednika Športske zajednice, kako za sebe tako i za klub kojemu je na čelu.
            Naime, točno pred dvije godine, odnosno početkom 2009.g., vodstvo Športske zajednice nije, kao u ostalim sportovima, dozvolilo da u kuglanju naknadu za trenere mladih kuglačica i kuglača dobije KK Policajac, koji je tada u svojoj Školi kuglanja Ogulin, jedini od svih kuglačkih klubova imao kuglački pomladak. Tada su „majstori kuhinje“ jako napregli svoje moždane vijuge i izmislili način kako spriječiti da, tada jedini kuglački klub s kuglačkim podmlatkom i brojnim uspjesima u mlađim kategorijama kuglačica i kuglača na državnoj razini, ostane bez naknade od 2.000,00 kn po treneru ženskog i muškog podmlatka.  

Kako nisu mogli naknadu za trenere dati sebi odnosno KK Kleku ili ŽKK Ogulin, koji tada gotovo da nisu imali niti kuglačicu niti kuglača mlađeg od 40 godina, „majstori kuhinje“ jednostavno su odlučili da će Športska zajednica neposredno sklopiti ugovore s trenericom i trenerom kuglanja i sama organizirati i nadzirati kuglačku školu, a sve to kako bi od toga za određeno vrijeme imali svi kuglački klubovi. Izbor odnosno namješteni natječaj za izbor trenerice i trenera kuglanja također je protekao u bravurama „majstora kuhinje“ ali za to bi trebalo malo više prostora pa ćemo to ostaviti za neku drugu priliku.

Kako svaka škola košta, za tu kuglačku školu „majstori kuhinje“ odmah su svim kuglačkim klubovima odredili i naknadu koju za te svoje buduće kuglačice i kuglače moraju plaćati. Odlučeno je tako da će se svakom kuglačkom klubu od stalne mjesečne dotacije jednostavno oduzimati po 150,00 kn za rad kuglačke škole. I to bez da se ikoga u ostalim klubovima pitalo žele li to oni ili ne i, zanimljivo, svima jednako. E sad, koliko 150,00 kn znači za KK Klekovih 6-7 tisuća kuna stalne mjesečne dotacije, a koliko za 6-7 stotina kuna KK Željezničar-branitelja, nije teško zaključiti. Osim što je već tada bilo jasno da će to biti jedna obična i prljava (nažalost ne prva niti zadnja) prevara, sve to bilo je u suprotnosti sa važećim propisima. Naime, zadaća Športske zajednice, kako prema Zakonu o športu tako i svojemu Statutu, nije da izravno provodi sportsku djelatnost (u konkretnom slučaju sportsku pripremu) i to umjesto svojih punopravnih i kvalificiranih članica, već nešto sasvim drugo (čl. 48. Zakona o športu i čl. 9. i 10. Statuta ŠZGO).

            Budući da svaka lopovština i prevara kad-tad iziđe na vidjelo, tako je i ova naprijed opisana izišla na vidjelo u netom završenom mini-prijelaznom roku za kuglačice i kuglače, u kojem je KK Policajac ostao bez prinova za koje je dvije godine plaćao školarinu i to u dvostrukom iznosu – 150,00 kn po muškoj i 150,00 kn po ženskoj ekipi.

            Na vrijeme i uredno, a svakako i uz prethodni dogovor s tajnikom Športske zajednice gosp. Mariom Pavićem, KK Policajac je još 8. prosinca 2010.g. uputio dopis Športskoj zajednici u kojem je tražio da se tri mlade kuglačice iz kuglačke škole, koje imaju formalne uvjete za nastup u seniorskoj konkurenciji i koje još nisu prijavljene za natjecanje u ŽKK Ogulin, registriraju za KK Policajac i da ih se uključi u trening ženske ekipe KK Policajca koja se natječe u 2. HKL zapad/jug. Prvog dana prijelaznog roka tj. 28. prosinca 2010.g., na poziv tajnika Športske zajednice, u njegovom uredu, upriličen je sastanak predsjednika i tajnika Športske zajednice Darka Pribanića i Maria Pavića s predsjednikom i tajnikom KK Policajca Željkom Stipetićem i Marijanom Turkovićem. Odmah na tom sastanku bilo je jasno da od registracije kuglačica iz kuglačke škole Športske zajednice za KK Policajac neće biti ništa jer se predsjednik Športske zajednice u hipu, dok bi rekao sukob interesa, preobrazio u predsjednika ŽKK Ogulin i usprotivio se traženju KK Policajca, s time da je najavio da o tome mora Izvršni odbor donesti konačnu odluku. Preostala tri dana prijelaznog roka brzo su prošla, Izvršni odbor dal se sastao ili nije (sada više nije niti važno), a jedino je tajnik Športske zajednice, jer je valjda, za razliku od nekih tamo, ipak dobro odgojen, zadnjeg dana prijelaznog roka obavijestio telefonom predsjednika KK Policajca da od registracije tri kuglačice njihove (u svakom slučaju) kuglačke škole za KK Policajac ovoga neće biti ništa. Obećao je i pisani odgovor – držimo ga za riječ.

            U kuglačkoj školi Športske zajednice mlade kuglačice trenira Ruža Neralić, koja je članica i kuglačica ekipe ŽKK Ogulin, novčanu naknadu za svoj rad dobiva preko žiro-računa ŽKK Ogulin i sve mlade kuglačice koje trenira registrirane su za ŽKK Ogulin. Identična je situacija i s trenerom mladih kuglača Ivicom Bertovićem, a klub se zove KK Klek. Nikada nitko iz Športske zajednice nije ponudio nekom drugom kuglačkom klubu da u svoje redove prime nekog od mladih kuglačica ili kuglača. To su za naše nezamjenjive tzv. sportske djelatnike klubovi zvani „stoka sitnog zuba“ i glavno da im se u svakoj prilici može uzeli novce. (Dal se tko sjeća Pribanićevih kalendara?)

            KK Policajac će u vezi ove najnovije otkrivene prevare iz Športske zajednice o svemu izvijestiti nadležne, zatražiti hitan sastanak Izvršnog odbora Kuglačkog saveza Grada Ogulina te upoznati sve ostale kuglačke klubove s ovom prevarom. Najmanje što se u ovoj situaciji može tražiti od Športske zajednice jeste da klubovima vrati oduzeti novac. Naš narod, ne bez razloga, kaže: tko laže taj i krade…. Dodajemo: i obratno. Naime, sad će predsjednik Športske zajednice s priopćenjem.

 

 
InfoStudio.hr