Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KUGLAČICE POBJEDILE - PREDSJEDNIKU ŠZ DRAGO, 30. 01. 2011.

Nives Poljak - najbolja igračica utakmiceKuglačice KK Policajca zabilježile su još jednu prvenstvenu pobjedu. Ovaj puta, u 10. kolu 2. HKL zapad/jug, pred domaćom publikom, na Gradskoj kuglani u Ogulinu, nadvisile su odličnu ekipu ŽKK Goranina iz Delnica. Nije poznato je li i predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina Darko Pribanić, koji se na kuglani nakratko pojavio, zbog toga bio sretan ali poznato je da mu je bilo drago što su dva huligana (policija ih je brzo otkrila i uhitila) sprejem i pirotehničkim sredstvima znatno oštetili automobil tajnika KK Policajac koji je bio parkiran ispred kuglane. No, o tome malo kasnije, kuglanje je ipak bilo u prvom planu.
Kuglačice ŽKK Goranina doputovale su u Ogulin u zasigurno najjačem sastavu, očito s namjerom da uzvrate za poraz koji su od „policajki“ doživjele na svojoj kuglani jesenas. Obzirom da prvoligašice ovaj vikend nisu igrale Delničanke su u pomoć pozvale dvojno registriranu i jednu od najboljih kuglačica KK Rijeke Snježanu Kramar. Upravo je ona, zajedno s Šteficom Pezerović, u prvom bloku igračica izišla na staze, a u dresu KK Policajca suprotstavile su im se Nives Poljak i Nikolina Marković. Iako je Kramar s 571 srušenim čunjem bila (na kraju će se to i potvrditi) najbolja igračica u svojoj ekipi, protiv Nives Poljak nije uspjela osvojiti niti set. Nives je danas briljirala i s 590 srušenih čunjeva osvojila bod za svoju ekipu i ponijela epitet najbolje igračice utakmice. S druge strane i Nikolina Marković je bila odlična te bez većih problema pobijedila svoju protivnicu. Marković – Pezerović 553:522 (2,5:1,5) i Poljak – Kramar 590:571 (4:0).

  KK Policajac - ŽKK Goranin

  2.HKL z/j 10. kolo

Tako su domaće kuglačice povele 2:0 te stekle 48 čunjeva prednosti. U drugom bloku igračica za KK Policajac su zaigrale Maja Stipetić i Matea Gašparović protiv Ljubice Lisac i Francike Bolf. Maja, iako je osvojila dva seta, nije uspjela srušiti ukupno više čunjeva od svoje protivnice pa je izgubila za 12 čunjeva dok je Matea s najlošijim rezultatom u svojoj ekipi lako pobijedila svoju protivnicu kojoj nije prepustila niti set. Stipetić – Lisac 522:534 (2:2) i Gašparović – Bolf 518:494 (4:0). Ovime su „policajke“ povele 3:1 i još malo povećale svoju prednost u čunjevima pa je pobjeda bila na vidiku.

Međutim, Delničanke Snježana Vujašković i Ružica jelinek su u zadnjem bloku igračica malo pojačale igru pa su domaće kuglačice Ana Puškarić i Valentina Prpić imale dosta posla. Prvenstveno da sačuvaju barem prednost u čunjevima, koja se u zadnja dva seta počela naglo topiti. Ipak Ana je uspjela zadržati prednost u čunjevima i s prva dva osvojena seta dobiti i pojedinačni bod. Valentina je protiv svoje protivnice jedino uspjela osvojiti jedna set, a manjak čunjeva je stao na -46. Puškarić – Vujašković 528:521 (2:2) i Prpić – Jelinek 522:568 (1:3). Na kraju, pobjedu „policajkama“ osigurala je prednost od svega 23 čunja.

Ovu vrlo zanimljivu i neizvjesnu utakmicu najbolje će, međutim, pamtiti tajnik KK Policajca Marijan Turković čiji je automobil, dok su svi pomno pratili utakmicu u kuglani, na parkiralištu stradao od spreja i pirotehnike dvojice običnih huligana koji su na kuglanu očito zalutali vraćajući se navodno s jučerašnje hokejaške utakmice u Zagrebu (?!). Kako izgleda u zagrebačkoj Areni nisu mogli (po)trošiti svoje navijačke rekvizite, to su izgleda odlučili napraviti na kuglačkoj utakmici koju nisu niti pratili.

To je zaista do sada nezabilježena pojava u Ogulinu ali nezabilježeno je i to kako je na isto reagirao predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina Darko Pribanić. Taman kada je policijski očevid završio na kuglani se nakratko pojavio čelnik krovne sportske organizacije u Ogulinu i, kada je saznao što se dogodilo, prema izjavama prisutnih, prokomentirao to u svojem stilu – „baš mi je drago“! Ovome zaista ne treba nikakav komentar.


Slijedeće prvenstveno kolo kuglačice KK Policajca konačno gostuju i to kod ŽKK Jadranka Hoteli (bivši Čikat) u Malom Lošinju. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 6. veljače i sve osim pobjede „policajki“ bilo bi veliko iznenađenje.


Nikolina Marković, Štefica Pezerović, Nives Poljak i Snježana Kramar

Maja Stipetić, Ljubica Lisac, Matea Gašparović i Francika Bolf

Ana Puškarić, Snježana Vujašković, Valentina Prpić i Ružica Jelinek

 

 
InfoStudio.hr