Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

VRIJEDNA POBJEDA NAD KK KUPOM IZ OZLJA, 05. 02. 2011.
Prvi blok igračaTeškom mukom ali zasluženo, u večerašnjoj utakmici 13. kola 3. HKL zapad, na Gradskoj kuglani u Ogulinu, kuglači KK Policajca uspjeli su pobjediti kuglače KK Kupe iz Ozlja na bolju razliku ukupno srušenih čunjeva. Nakon duže vremena "policajci" su srušili preko 3300 čunjeva (točno 3303) što im je donijelo vrlo važnu prvenstvenu pobjedu i dva boda. Konačni rezultat bio je 5 : 3 (12:12) 3303:3266.
Činjenica da je svakoj ekipi pripalo po 12 setova odnosno da je u svim pojedinačnim dvobojima omjer dobivenih odnosno izgubljenih setova bio 2:2 dovoljno govori o tome da je utakmica bila do kraja izjednačena. To ne3 treba nimalo čuditi obzirom da su kuglači KK Kupe u vrhu prvenstvene ljestvice i da se s riječkom KK Mlakom razvopravno bore za ulazak u viši rang natjecanja. Koliko će ih večerašnji poraz omesti u tome vidjet će se na kraju prvenstvene utrke.
Za KK Policajac u prvom bloku igrača igrali su Nenad Plivelić i Tomislav Grdić i obadvojica su uspjela pobjediti svoje protivnike Ivana Pavlića te Zvonimira Vidičeka ali na različiti način. Naime, dok je Grdić u prva dva seta apsolutno dominirao i uvjerljivo ih dobio, Plivelić se jako mučio te ih za čunj odnosno dva izgubio. U zadnja dva seta situacija je bila obrnuta. Grdić ih je izgubio i na sreću uspio sačuvati prednost u čunjevima dok je Plivelić zaigrao puno bolje te na kraju čak uvjerljivo pobjedio svojeg protivnika. Treba napomenuti da je Grdić rezultatom od 576 srušenih čunjeva bio i najbolji igrač utakmice. Plivelić - Pavlić 535:498 (2:2) i Grdić - Vidiček 576:564).

  KK Policajac - KK Kupa

  3. HKLZ 13. kolo

Drugi blok igračaUz rezultat 2:0 i plus 49 čunjeva za KK Policajac u drugom bloku igrača na staze su izišli Ivica Gašparović i Mirko Birač za domaću ekipu te za goste Darko Papić i Miroslav Šegina. Prva dva seta za kuglače KK Policajca bila su odlična, obadvojica igrača osvojili su po dva seta i uz prednost od skoro stotinjak čunjeva u tom trenutku, utakmica je izgledala rješenom. Međutim, kako to često i prečesto biva kod "policajaca" ove sezone, stvari su krenule nizbrdo u preostala dva seta i, ne samo da su ta dva seta obadvojica izgubili, nego se i prednost u čunjevima značajno smanjila - na svega 43. Sreća u svemu tome je jedino ta da je Ivica Gašparović, ali samo i isključivo zahvaljujući lošem hicu Radoja Bakarića (zamjenio Papića nakon dva seta) uspio na ukupno više srušenih čunjeva osvojiti pojedinačni bod. Inače, Mirko Birač je u prva dva seta briljirao i srušio okruglih 300 čunjeva ali je u druga dva seta popustio i dopustio da ga njegov protivnik pobjedi. I. Gašparović - Papić/Bakarić 541:538 (2:2) i Birač - Šegina 541:550 (2:2).
Treći blok igreačaU zadnjem, trećem bloku igrača sličan situacija kao i u prvome. Naime, Danko Gašparović je protiv Ivana Požege krenuo dobro i poveo s 2:0 u setovima dok je Anton Marković prva dva seta uvjerljivo izgubio od Josipa Sabljarića. U preostala dva seta stvar se okrenula pa je D. Gašparović izgubio, a Marković dobio ta dva seta. Na kraju obadvojica su tijesno poražena za svega tri čunja ali uspjeli su zadržati prednost od 37 čunjeva što je bilo dovboljno za vrlo važnu pobjedu svoje ekipe. D. Gašparović - Požega 548:551 (2:2) i Marković - Sabljarić 562:565 (2:2).
Slijedeće prvonstveno kolo kuglači KK Policajca ponovo gostuju u Puli gdje će se u subotu 12. veljače ogledati s KK Uljanikom. Prošle sezone protiv istog protivnika su osvojili bodove, a kako će biti ovaj puta teško je prognozirati obzirom na dobru igru KK Uljanika na domaćoj kuglani.

 

 
InfoStudio.hr