Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

MLAKA BOLJA ZA ČETRDESET ČUNJEVA, 19. 03. 2011.

U današnjoj prvenstvenoj utakmici 3.HKL zapad, u sklopu 19. kola, u Ogulinu su se satali ogulinski KK Policajac i riječka KK Mlaka. Za razliku od gostujućih kuglača, "policajcima" do kraja prvenstva trebaju još dvije pobjede odnsono četiri boda kako bi izbjegli selidbu u niži rang natjecanja. Premda su mnogi priželjkivali da bi se dva boda mogla osvojiti već u današnjoj utakmici, na žalost kuglača KK Policajca i njihovih navijača, to se nije ostvarilo. Gosti su slavili tijesnu ali zasluženu pobjedu od 5 : 3 (13:11), a pobjedu je ustvari odlučila razlika od točno 40 čunjeva više srušenih na strani KK Mlake - 3315:3275. Pobjeda Riječana zaslužena je utoliko što su od samog početka vodili i dok su "policajci" u pojedinačnim pobjedama izravnali skor, razliku u čunjevima nisu mogli stići i prestići.
Za KK Policajac nije dobro počelo jer su nakon prvog bloka igrača, u kojem su za njih zaigrali Ivica Gašparović i Nenada Plivelić, gubili  0:2 i 66 čunjeva manje. Dobrislav Perušić je uvjerljivo pobjedio Ivicu Gašparovića koji nije bio ni blizu svojih utakmica iz prethodnih utakmica, a što se svojevrsno iznenađenje jer je isti već duže vremena jedan od najboljih kuglača KK Policajca. S druge strane Plivelić je imao vodstvo od 2:0 u setovima i 20-tak čunjeva prednolsti nad Bojanom Švobom ali je ipak izgubio sve. I. Gašparović - D. Perušić 414:573 (1:3) i Plivelić - Švob 544:551 (2:2).
 
  KK Policajac - KK Mlaka
 
  3.HKLZ 19.kolo

U drugom bloku igrača za KK Policajac igrali su Branko Bajt protiv Stanka Klarića i Mirko Birač protiv Daria Prađena. Bajt je bio solidan i do kraja se borio ali nije uspio osvojiti bod. Klarić je bio bolji za 16 čunjeva. Tračak nade domaćim kuglačima pružio je Mirko Birač svojom pobjedom nad Prađenom od 24 čunja prednosti tako da se ukupna prednost KK Mlake u čunjevima prije zadnjeg bloka igrača smanjila na 58.
Dvoboji u trećem bloku igrača bili su prava kuglačka poslastica. Anton Marković i Danko Gašparović za KK Policajac igrali su protiv Zlatka Ćućića i Nadira Ravnića iz KK Mlake. Od početka dobra igra sve četvorice kuglača, puno uzbuiđenja, smanjenje prednosti u jednom trenutku na 20 i nešto čunjeva, no preokreta nije bilo. Uspjeli su Marković i D. Gašparović osvojiti pojedinačne pobjede ali prednost u čunjevima nisu preokrenuli u korist svoje ekipe. Danko Gašparović s 579 srušenih čunjeva ujedno je i najbolji pojedinac susreta. Marković - Ćućić 555:553 (2:2) i D. Gašparović - Ravnić 579:563 (3:1).
Šteta za KK Policajac da je Ivica Gašparović podbacio jer da je on odigrao na razini svojih zadnjih utakmica pobjeda i dva važna boda ne bi izmakla. Međutim, za ralivenim mlijekom ne treba plakati, do kraja ima još 3 utakmice i to dvije s izravnim konkurentima za ispadanje i to na njihovom terenu - KK Mladost iz Delnica već u slijedeću subotu te KK Telekom u Rijeci tjedan kasnije. Zadnja utakmica igra se kod kuće s KK Elektroistrom iz Pule. Osvajanje četiri boda u te tri preostale utakmice nije nešto što kuglači KK Policjaca ne mogu. Vrijeme je da im se jednom i Božica Fortuna osmjehne.

Mirko Birač, Dario Prađeno, Branko Bajt i Stanko Klarić
 

 
InfoStudio.hr