Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

SPAS U ZADNJI ČAS, 10. 04. 2011.

Matija Cindrić - junak utakmiceDa su kuglači KK Policajca u protekloj kuglačkoj sezoni 3. HKL zapad igrali barem približno kako su igrali jučer poslijepodne u zadnjoj utakmici tekućeg prvenstva, sigurno bi se borili za ulazak u viši, a ne spašavali od ispadanja u niži rang natjecanja. Potegnuli su "policajci" kada je bilo najpotrebnije i kada se još nije znalo ovise li sami o sebi i više nego zasluženo pobjedili kuglače KK Elektroistre iz Pule, kojima su bodovi bili važni za osvajanje drugog mjesdta i plasman u 2. ligu. Pobjedili su ukupnim rezultatom 5:3 (13:11) uz rekordan (za njih) broj srušenih čunjeva - 3459, prema respektabilnih 3362 gostiju iz Pule. Pobjeda je bila imperativ da bi se moglo dalje slagati kombinacije za ostanak u 3. ligi. Najprije da MKK Rijeka ne ispadne iz 1. HKL, onda da se KK Klek kroz kvalifikacije plasira u 1. HKL itd. Međutim, uz ovu pobjedu proitv KK Elektroistre i nerješeno 4:4 između KK Mladosti i KK Telekoma u Delnicama, također jučer, sve te kombinacije su bespotrebne jer su se "policajci" spasili u zadnji čas i osigurali trećeligaški status i slijedeće sezone.
Međutim, jučerašnja utakmica bila je prava "kuglačka poslastica" jer su gotovi svi akteri pružili odličnu ili dobru igru, a nije nedostajalo niti uzbuđenja.
Već u prvom bloku igrača kuglači i navijači KK Policajca doživjeli su nevjerojatan šok. Naime, Ivica Gašparović protiv Ljube Pejašinovića počeo je fenomenalno. odmah u prvom setu ostvario je 51 čunj prednosti, a onda se opustio i do kraja izgubio sva tri seta te, iako je imao 39 čunjeva prednosti, izgubio bod. Njegov brat Danko Gašparović protiv ponajboljeg igrača gostiju Ivana Božca odlično je krenuo, dobio prva dva seta, a onda izgubio dva preostala ali i prednost u čunjevima. Tako je i taj, već praktično dobiveni bod, otišao gostima. Među "policajcima" je zavladao strah. 0:2 već na startu.
 
  KK Policajac - KK Elektroistra
     
  3.HKLZ - 22.kolo

U drugom bloku igrača kapetan KK Policajca Branko Bajt odlučio je riskirati. U igru je stavio mladog, 15-godišnjeg Matiju Cindrića, koji je dvojno registriran i igra za drugu ekipu Kleka. Matiji se suprostavio iskusni Bruno Žužić. U drugom paru ovog bloka igrača za KK Policajac igrao je Nenad Plivelić protiv Ljubomira Jelinića. I dok je Nenad Plivelić, nakon izgubljenog prvog seta, do kraja bio uvjeljiv i dobio bod, Matija Cindrić je vodio pravu bitku na stazama. Počeo je odlično, osvojio prvi set za pet čunjeva, onda i drugi čak za 30 čunjeva. Ukupno je, nakon 60 hitaca imao čak 311 srušenih čunjeva što je na kuglani među domaćima izazvalo pravo oduševljenje. Međutim, da sve nebi bilo idealno pobrinuo se Bruno Žužić i ozbiljno stiskao već umornog Cindrića. No, uspio je Matija zadržati prednost u čunjevima i na kraju, s čak 587 srušenih čunjeva, u svojoj prvoj utakmici za KK Policajac osvojio i svoju prvu pobjedu. Bravo Matija! On i Nenad plivelić poravnali su na 2:2 i produžili nadu "policajcima".
Tako su, kod izjednačenog rezultata, u odlučujućem bloku igrača za KK Policajac zaigrali Mirko Birač protiv Silvia Skandela i Anton marković protiv Vladislava Jedrejčića. Prednost u čunjevima za KK Policajac iznosila je +68 i trebalo je osvojiti barem još jednu pobjedu i zadržati prednostu u čunjevima. Međutim, da "vrag nikada ne spava" pokazalo se već u prvom setu. Obadva Puljana su ih osvojili i smanjili prednost domaćina na svega 25 čunjeva. Međutim, i Birač i Marković nisu se dali pa su već u drugom setu povećali prednost. Marković je do kraja bio bolji od Jedrejčića i osvojio taj presudni pojedinačni bod dok Birač, iako je izgubio bod, nije dozvolio da mu protivnik napravi veću razliku. Izgubio je za svega šest čunjeva.
Netko neupućen u stanje na prvenstvenoj ljestvici 3. HKL zapad, nikako ne bi mogao zaključiti da ekipa koja na ovakav način i uz ovoliko ukupno srušenih čunjeva može ispasti iz lige. Međutim, uz još svega nekoliko bolje odigranih utakmica i to kod kuće, sve ostalo kod "policajaca" treba što prije zaboraviti. Svakako, na "uspjehu" KK Policajca treba čestitati i kuglačima KK Telekoma koji su pošteno odigrali svoju utakmicu u Delnicama i, na taj način demantirali sve one koji su govorili o dogovru Delničana i Rječana.
Unatoč "happy endu" kuglači i vodstvo KK Policajca moraju odmah dubinski analizirati upravo završenu sezonu i napraviti plan za budućnost muške ekipe. Kojim putem bi trebali krenuti najbolji je pokazatelj Matija Cindrić. 
I. Gašparović - Pejašinović 588:549 (1:3)
D. Gašparović - Božac 570:582 (2:2)
Cindrić - Žužić 587:580 (2:2)
Plivelić (igrtač utakmice) - Jelinić 597:551 (3:1)
Birač - Skandel 543:549 (2:2)
Marković - Jedrejčić 574:551 (3:1)


Ivica Gašparović - Ljubo Pejašinović, Danko Gašparović i Ivan Božac

Matija Cindrić, Bruno Žužić, Nenad Plivelić i Ljubomir Jelinić

Iako je tek nedavno navršio 15 godina Matija Cindrić odigrao je fenomenalnu utakmicu i potvrdio svoj izuzetni talent.

Mirko Birač, Silvio Skandel, Anton Marković i Vladislav jedrejčić

 

 
InfoStudio.hr