Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

NERJEŠENO PROTIV ULJANIKA, 05. 11. 2011.
Ivica Gašparović - igrač utakmiceČesto puta do sada znalo se čuti na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek", i to od dobrih poznavatelja kuglanja, da ekipa koja sruši preko 3300 čunjeva teško meže izgubiti bodove. To je uglavnom do sada i bilo neko pravilo. No, što je pravilo bez iznimke? Iznimku su, naime, danas priredili kuglači KK Policajca koji su u utakmici 4. kola 3. HKL zapad srušili ukupno 3401 čunj ali su ipak izgubili - bod. Razlog tome je što su i kuglači KK Uljanika iz Pule, koje su "policajci" danas ugostili, srušili isti broj čunjeva - 3401. Budući da je i broj pojedinačnih pobjeda bio jednak - po tri sa svake strane - utakmica je završila nerješeno 4 : 4. Jednak je bio i broj osvojenih setova - 12:12. Dakle, iz ovoga proizlazi da je remi najpravedniji ishod, no i kod jednih i kod drugih naći će se onih koji će biti nezadovoljni takvim ishodom utakmice.
Da će utakmica biti izjednačena i zanimljiva najavili su već dvoboji u prvom bloku. U njemu su za KK Policajc nastupili danas najstariji Danko Gašparović i najmlađi Josip Skorić. Danko Gašparović je igrao odlično ali je uz dosta truda i kuglačkog umijeća pobjedio, također odličnog Dragu Pranića. Dobio ga je 3:1 u setovima i 23 čunja prednosti - 599:572. Josip Skorić protiv izvrsnog Ivana Jelinića nije mogao više nego osvojiti jedan set. Izgubio je na kraju s čak 48 čunjeva, iako nije pružio lošu partiju. Jelinić je pobijedio 587:539.

KK Policajac - KK Uljanik - zapisnik

3.HKL zapad - 4.kolo
U drugom bloku igrača za domaće kuglače ponovo je nastupila kombinacija jednog mladog i jednog iskusnog igrača. Luka Damjanić i Ivica Gašparović zaigrali sui protiv Alena Išića te Deana Žužića. Minus od 25 čunjeva iz prvog bloka "policajci" su vrlo brzo sustigli i onda i preokrenuli u svoju korist. Posebno je briljirao Ivica Gašparović koji je srušio 599 čunjeva i time postao igrač utakmice. Obadvojica su osvojili pojedinačne bodove i uz njih priskrbili i čak 57 čunjeva prednosti prije odlučujućeg trećeg bloka. Damjanić - Išić 539:524 (3:1) i I. Gašparović - Žužić 599:532 (3:1).
Kuglači zadnjeg bloka za KK Policajac - mladi ali pouzdani Matija Cindrić i jedan od najiskusnijih Anton Marković - uz solidnu prednost u čunjevima, mnoge na kuglani su već uvjerili da je nova prvenstvena pobjeda KK Policajca gotova stvar. Međutim, tako nisu mislili i gostujući kuglači Mario Bolković i Srečko Buršić koji su polako ali sigurno "grickali" prednost KK Policajca i na kraju uspjeli anulirati svu tu prednost. Mora se priznati da su obadvojica Puljana pružili i više nego odličnu igru i to posebno u zadnjem setu u koji se ušlo uz još uvijek značajnu prednost "policajaca" - 34 čunja. Na kraju, u infarktnoj završnici Anton Marković mogao je svojoj ekipi donijeti puni plijen da je u tri hica očistio postavu ali ostao mu je jedan čunj pa je time i ukupni rezultat ostao izjednačen. Sreći gostujućih kuglača nije bilo kraja dok su domaći ispočetka žalovali, a onda realno rezonirali da su mogli i izgubiti jer je današnji protivnik bio i više nego odličan. Činjenica da je ova podmlađena ekipa KK Policajca (s čak tri mlađa juniora) uspjela srušiti preko 3400 čunjeva (ove sezone najviše od svih ogulinskih trećeligaša) daje nadu da će u budućim utakmicama biti pobjeda i bodova. Valjda neće svi gosti biti raspoloženi kao kuglači KK Uljanika danas.
Slijedeće prvenstveno kolo kuglači KK Policajca gostuju u Rijeci kod KK Telekoma, koje su na njihovoj kuglani SRC "Mlaka" prošlo kolo porazili upravo kuglači KK Uljanika. Možda je to prilika za nadoknaditi ovaj današnji izgubljeni bod?


Danko Gašparović, Drago Pranić, Josip Skorić, Ivan Jelenić

Luka Damjanić, Alen Išić, Ivica Gašparović, Dean Žužić

Matija Cindrić, Mario Bolković, Anton marković, Srečko Buršić
 

 
InfoStudio.hr