Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KONAČNO POBJEDA!, 10. 12. 2011.
Matija Cindrić - opet najboljiI to smo dočekali. Prije svega prvenstvenu pobjedu kuglača, a posebno, nakon dugo, dugo godina, i pobjedu u prvenstvenoj utakmici s nekim ogulinskim klubom. KK Policajac je u 9. kolu 3. HKL zapad pobijedio KK Poštara. I to tako uvjerljivo i superiorno da je jednostavno za ne povjerovati da KK Policajac za KK Poštarom do ove utakmice u prvenstvu zaostajao čak sedam bodova. Konačni rezultat bio je 7:1 za KK Policajac, 17:7 u setovima te uz skoro prvoligaških 3451:3251. Ravnih 200 čunjeva više.
Međutim, ono što se događalo uoči ove utakmice zaista zaslužuje da bude spomenuto. Naime, prema rasporedu odigravanja prvenstvenih utakmica ova utakmica se trebala igrati sutra u nedjelju 11.12.2011.g. u 10.00 h. Međutim, odlukom voditelja natjecanja kuglačkih liga Regije zapad Nikole Majnarića u zadnji čas je pomaknuta za dan ranije jer je ekipa koja vedri i oblači (najviše ipak oblači) ogulinskim kuglanjem i športom općenito, bez znanja i obavještavanja voditelja natjecanja i obadva kluba, uzurpirala cijelu nedjelju za odigravanje ekipnog prvenstva RH za kadetkinje U-14. Bahatost i nedostatak elementarne pristojnosti svakako. A kada još iza svega stoji osoba protiv koje se vodi kazneni postupak i koja po Zakonu o športu uopće ne bi smjela obavljati bilo kakve poslove u i oko športa onda na to više ne treba nikakav komentar. To je trenutna slika Hrvatskog kuglačkog saveza i tzv. Športske zajednice Grada Ogulina.
No, bez obzira na sve to utakmica između KK Policajca i KK Poštara protekla je u dobroj atmosferi. KK Policajac je nakon prvog bloka igrača poveo 2:0 te ravnih 100 čunjeva prednosti. Nenad Plivelić i Danko Gašparović uvjerljivo su pobjedili nekadašnje "policajce" Rolanda Graovca i Stevu Šlata te time u korist svojeg kluba usmjerili daljnji tijek utakice. Plivelić - Graovac 570:534 (3:1) i D. Gašparović - Šlat 590:526 (4:0).

KK Policajac - KK Poštar - zapisnik

3.HKL zapad 9.kolo
U drugom bloku igrača "poštari" Joško Matijašić i Nikola Neralić imali su tešku zadaću. Za stvaranje kakvih takvih izgleda za preokret, uz pojedinačnu pobjedu, trebali su još i loviti veliki zaostatak u čunjevima. Međutim, Matijašić je bio posebno indisponiran pa Mirko Birač u prva dva seta te zamjena mu Luka Damjanić u preostala dva, nisu dozvolili gubitak boda, a i prednost u čunjevima značajno su još ipovećali. S druge strane Ivica Gašparović je bio odličan i s čak 45 čunjeva prednosti bio bolji od svojeg protivnika tako da je KK Policajac poveo glatkih 4:0 i stekao ogromnih i nedostižnih 180 čunjeva prednosti. Birač/Damjanić - N. Neralić 545:510 (2,5:1,5) i I. Gašparović - N. Neralić 578:533 (3:1).
Počasni bod za KK Poštar u trećem bloku igrača uspio je osvojiti Zvonko Salopek protiv Antona Markovića. Međutim, taj dvoboj iskusnih kuglača ipak je ostao u sjeni fenomenalnog nastupa 16-godišnjeg "policajca" Matije Cindrića. On je u maniri najiskusnijeg prvoligaškog igrača jednostavno deklasirao danas najboljeg pojedinca u redovima KK Poštara - Krunoslava Lovrića. Matija je u sva četiri seta briljirao i na kraju se zaustavio na čak 622 srušena čunja uz čak 238 srušenih čunjeva u čišćenju. Kapa dolje i veliki pljesak na kraju od svih prisutnih u kuglani. Cindrić - Lovrić 622:575 (3:1) i Marković - Salopek 546:573 (1,5:2,5).
Za tjedan dana igra se zadnja prvenstvena utakmica ove godine. U predposljednjem 10. kolu KK Policajac opet će biti domaćin i to pulskom KK Hrvatskom branitelju. Uz igru kakva je danas prikazana KK Policajac ne treba strahovati za nove prvenstvene bodove i bijeg sa začelja prvenstvene ljestvice.


Nenad Plivelić, Rolando Graovac, Danko Gašparović i Stevo Šlat

Mirko Birač, Joško Matijašić, Ivica Gašparović i Nikola Neralić

Matija Cindrić, Krunoslav Lovrić, Anton Marković i Zvonko Salopek
 

 
InfoStudio.hr