Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

RASIPANJE PRVENSTVENIH BODOVA SE NASTAVLJA, 21. 01. 2012.
Kuglači KK Policajca nastavljaju s rasipanjem prvenstvenih bodova na domaćem terenu. U današnjoj utakmici 12. kola (prvo kolo proljetnog dijela) 3. HKL zapad opet su izgubili na kuglani "Klek" i to od KK Skrada. Rezultat na kraju bio je isti kao i protiv KK Kupe prošlu nedjelju - 2 : 6 (10,5:13,5) odnosno 3263:3296 u ukupno srušenim čunjevima.
Možda je još prerano reći da je ovo bio zadnji vagon trećeligaškog vlaka u koji se nisu uspjeli ukrcati kuglači KK Policajca ali sve na to upućuje. Naime, ovo je već drugi poraz kod kuće za redom, a bodovni konto je mršav (iz 12 utakmica samo 7). K tome, uz ovakvu igru teško je očekivati pobjedu protiv bilo koga, a posebno u gostima. No, budući da je do kraja prvenstva još 10 kola, kod "policajaca" još uvijek tinja nada da se može osvojiti još barem desetak bodova koji bi bili garancija opstanka.
U današnjoj utakmici kapetan KK Policajca Branko Bajt, kji se nakon duže vremena izbivanja zbog bolesti vratio voditi ekipu, nije mogao računati na ponajboljeg igrača Ivicu Gašparovića koji je sinoć završio u bolnivi zbog nesretnog slučaja. Srećom, sve će s njime biti u redu ali njegov prosječni učinak u današnjoj utakmici, da je bio u ekipi, sigurno bi donio prevagu u korist KK Policajca.
U takvim okolnostima, u prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su Josip Skorić i Danko Gašparović. Josip Skorić je odigrao odličnu utakmicu, posebno u prva dva seta, te na kraju pobijedio svoje protivnike Sotira Taseva i njegovu zamjenu nakon dva seta Hrvoja Đakovića. Danko Gašparović je bio najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca s 582 srušena čunja ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu jer je Marko Ribić pored njega srušio ravnih 600 čunjeva te donio bod za svoju ekipu. J. Skorić S.Tasev/H.Đaković 561:535 (2:2) i D. Gašparović - M. Ribić 582:600 (2:2).

KK Policajac - KK Skrad - zapisnik

3. HKL zapad - 12. kolo
Utakmica se prelomila u drugom bloku igrača u kojem je dvojac KK Policajca Tomislav Grdić u prvom i drugom setu te Mladen Hećimović u trećem i četvrtom, srušio samo 484 čunja te uz samo pola seta (M. Hećimović) uvjerljivo izgubio od najslabijeg pojedinca u ekipi KK Skrada Tonija Ribića. S druge strane, Luka Damjanić je odlično odigrao prva dva seta ali je onda popustio i za 16 čunjeva ostao kratak za Sašom Gorupićem. T.Grdić/M.Hećimović - T. Ribić 484:527 (0,5:3,5) i L. Damjanić - S. Gorupić 547:563 (2:2).
Nakon dva bloka igrača KK Policajac je gubio 1:3 i bio u zaostatku za 51 čunj. Nada da bi KK Policajac u zadnjem bloku igrača mogao preokrenuti utakmicu otvorila se već nakon prvog seta kada je Matija Cindrić odigrao fenomenalno i za čak 45 čunjeva bio bolji od svojeg protivnika Antona Moćana. I Anton Marković dobio je svoj prvi set protiv Sanjina Ruppe za dva čunja pa je gotovo sva prednost gostiju iz Skrada bila anulirana. Međutim, u drugom setu Matija Cindrić je popustio i izgubio pola svoje prednosti. Do kraj utakmice gosti iz Skrada održavali su prednost u čunjevima i uz pobjedu koju je Anton Moćan ostvario na setove, na kraju su zasluženo pobijedili i zapjevali. M. Cindrić - A. Moćan 551:543 (1:3) i A. Marković - S. Ruppe 538:528 (3:1).
Inače, cijela utakmica odigrana je u gotovo neregularnim uvjetima uz česti nestanak električne energije tako da su suci morali voditi zapisnik ručno. Prvi blok igrača svoje dvoboje igrao je puna dva sata, a utakmica je trajala nešto više od 4 sata. Naravno da to ne može biti nikakvo opravdanje za kuglače KK Policajca koji su izgubili utakmicu ali česti prekidi (po čak 10 i više minuta) očito su više uzrujali njih nego gostujuće kuglače koji nisu imali što za izgubiti. Ako se nešto hitno ne poduzme ogulinska Gradska kuglana "Klek" uskoro će se pretvoriti u najlošiju kuglanu u Regiji zapad i najviše će štetiti domaćim kuglačima.
Slijedeće kolo kuglači KK Policajca gostuju u Gospiću gdje, na još lošijoj kuglani, igraju protiv vodeće KK Visočice.

Josip Skorić, Sotir Tasev, Danko Gašparović i Marko Ribić

Tomislav Grdić, Toni Ribić, Luka Damjanić i Saša Gorupić

Matija Cindrić, Anton Moćan, Anton Marković i Sanjin Ruppe
 

 
InfoStudio.hr