Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

POBJEDA KUGLAČICA U GRADSKOM DERBIJU, 22. 01. 2012.
Kuglačice KK Policajca ostvarile su novu prvenstvenu pobjedu u 8. kolu 2. HKL zapad/jug.. Ovaj puta pobjeda je ostvarena u ogulinskom gradskom derbiju protiv ŽKK Ogulina i u ulozi gosta, tako da je dvostruko slađa. Nakon početnog vodstva ŽKK Ogulina pa izjednačenja u drugom bloku igračica, "policajke" su tijesnu pobjedu od 5:3 izborile u neizvjesnoj završnici, prije svega zahvaljujući odličnoj igri kapetanice Valentine Prpić. Zanimljivo je da su "ogulinke" bile bolje u setovima 12,5:11,5 ali je prednost u ukupno srušenim čunjevima bila presudna za pobjedu KK Policajca čije kuglačice su srušile 3225, a kuglačice ŽKK Ogulina 3188 čunjeva.
Kao što je već rečeno, u prvom bloku igračica obadvije "ogulinke"  - Marija Paušić i Mirjana Orelj ostvarile su pojedinačnu pobjedu. Za KK Policajac Nikolina Marković je protiv Marije Paušić uspjela osvojiti tek pola seta, dok je Maja Stipetić propustila svoje prilike i na kraju s tek jednim dobivenim setom, za 21 čunj izgubila dvoboj. M. Paušić - N. Marković 578:533 (3,5:0,5) i M. Orelj - M. Stipetić 519:498 (3:1).

ŽKK Ogulin - KK Policajac - zapisnik

2. HKL zapad/jug - 8. kolo
Nakon prvog bloka igračica, kao i u prošlotjednoj utakmici protiv ŽKK Vrbovsko, "policajke" su gubile 0:2, a ovaj puta minus u srušenim čunjevima bio je 46. Sav taj zaostatak - onaj u bodovima i u srušenim čunjevima - nadoknadile su Ana Puškarić i Matea Gašparović. Ana Puškarić je podijelila setove s Maricom Bokulić ali je bila uspješnija u rušenju čunjeva - plus 29, a Matea Gašparović je bez izgubljenog seta pobijedila Mirjanu Stošić. M. Bokulić - A. Puškarić 492:521 (2:2) i M. Stošić - M. Gašparović 506:545 (0:4).
Tako je odluka ostala za igračice zadnjeg bloka. Domaćoj Ivanki Rebrović trener KK Policajca Željko Stipetić suprotstavio je Nives Poljak, a Teuti Vorkapić kapetanicu Valentinu Prpić. I upravo je Valentina Prpić odigrala kapetanski te 3:1 u setovima i za čak 38 čunjeva prednosti nadigrala Teutu Vorkapić, što je uz dobru igru Nives Poljak ali tri čunja manje od njezine protivnice, bilo sasvim dovoljno za pobjedu 5:3. I. Rebrović - N. Poljak 554:551 (3:1) i T. Vorkapić - V. Prpić 539:577 (1:3).
Ovom pobjedom, za koju bi se opet moglo reći da je rezultat iskustva i psihološke stabilnosti svih kuglačica KK Policajca, prvo mjesto na tablici je i dalje sigurno. Slijedeće prvenstveno kolo u Ogulin dolaze kuglačice pratećeg ŽKK Šubićevca i eventualna pobjeda u toj utakmici još više bi učvrstila poziciju KK Policajca na čelu prvenstvene ljestvice. Sve u svemu, kuglačice KK Policajca, za razliku klupskih kolega, nastavljaju marljivo skupljati prvenstven bodove i, premda je kraj prvenstva još daleko, već sada slove za najozbiljnije kandidatkinje za osvajanje naslova prvaka 2. HKL zapad/jug.

Marija Paušić, Nikolina Marković, Mirjana orelj i Maja Stipetić

Marica Bokulić, Ana Puškarić, Mirjana Stošić i Matea Gašparović

Ivanka Rebrović, Nives Poljak, Teuta Vorkapić i Valentina Prpić
 

 
InfoStudio.hr