Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

I DRUGI PORAZ KUGČICA KOD KUĆE, 05. 02. 2012.
Kuglačice KK Policajca doživjele su i drugi domaći poraz u 10. kolu 2. HKL zapad/jug i tako si znatno umanjile šanse da na kraju osvoje prvo mjesto i izbore kvalifikacije za prvu ligu. Nakon prošlonedjeljnog derbija u kojem su bolje i uspješnije bile kuglačice KK Šubićevca iz Šibenika, ovaj puta, također u derbiju kola, bolje od "policajki" bile su kuglačice ŽKK Kupe iz Karlovca odnosno Ozlja. Naime, ŽKK Kupa tek je formalno registrirana sa sjedištem u Karlovcu, a zapravo se radi o kuglačicama iz Ozlja gdje na tamošnjoj kuglani "Azelija" treniraju i igraju domaće utakmice. Podsjećamo da su upravo kuglačice ŽKK Kupe, u zaostaloj utakmici 1. kola koja je igrana tek početkom ove godine tj. 08. siječnja, nanijele prvi prvenstveni poraz "policajkama". Tada su u Ozlju slavile rezultatom 7:1 i ukupno srušile svoj osobni rekord u čunjevima. Danas su opet bile izvrsne i pobjedile 3290:3261 tj. 6:2 (14,5:9,5).
Uz Maju Stipetić, mjesto danas odsutne Nikoline Marković za KK Policajac zaigrala je Marina Bašić Palković. Obadvije su izgubile svoje pojedinačne dvoboje i to Maja Stipetić protiv Jadranke Meglajec, a Marina Bašić Palković protiv Katarine Zajec. Iako "policajke" nisu bile loše, Ozljanke su ipak bile nešto bolje i na kraju za svoju ekipu osvojile dva pojedinačna boda i stekle prednost od 54 čunja. M. Stipetić - J. Meglajec 525:555 (1:3) i M. Bašić Palković - K. Zajec 552:576 (1:3).

KK Policajac - ŽKK Kupa - zapisnik

2. HKL zapad/jug 10. kolo
Najneizvjesnija borba vodila se između igračica drugog bloka. Za KK Policajac su igrale Ana Puškarić i Matea Gašparović, a protivnice su im bile sestre Pavlaković - Nikolina i Valentina. Iako su sestre Pavlaković na kraju izvojevale pojedinačne pobjede, šanse "policajki" su bile veoma dobre. Međutim, u presudnim trenucima, kada se rezultat lomio, i Ana Pušakrić i Matea Gašparović su u 29. hicu promašivale i propustile osvojiti set te u konačnici i pobjedu. U tim dvobojima postignuti su i najbolji pojedinačni rezultati kod obadvije ekipe. Nikolina Pavlaković je s 584 srušena čunja i najbolja igračica utakmice, a s 561 čunj Matea Gašparović je najbolja pojedinaka u svojoj ekipi. Zanimljivo je da je Matea Gašparović srušila više čunjeva od svoje protivnice Valentine Pavlaković ali je zbog manje osvojenog seta izgubila pobjedu. A: Puškarić - N. Pavlaković 552:584 (2:2) i M. Gašparović - V. Pavlaković 561:559 (1,5:2,5).
Pred zadnji blok igračica prednost ŽKK Kupe bila je 4:0 u bodovima i 84 čunja više pa je već tada utakmica praktički bila odlučena. Međutim, da je kuglanje zaista zanimljiv i uzbudljiv sport pokazale su igračice trećeg bloka. naime, Nives Poljak i Valentina Prpić dobro su igrale i nakon tri odigrana seta uvjerljivo su vodile te smanjile prednost u čunjevima na svega 35. Međutim, njihove protivnice Anita Turkalj i Andreja Belčić Kirinčić izdržale su nalet "policajki" te sačuvale 29 čunjeva prednosti čime su osigurale i pobjedu svoje ekipe 6:2. N. Poljak - A. Turkalj 539:506 (2:2) i V. Prpić - A. Belčić Kirinčić 532:510 (2:2).
Ovom važnom pobjedom ŽKK Kupa, s jednom utakmicom manje, približila se na samo bod ekipi KK Policajca te sada zajedno čekaju posrtaj KK Šubićevca. Naravno, ovim domaćim porazom "policajke" su si značajno smanjile šanse za osvajanje prvog mjesta i sada više ne ovise samo o sebi već i o eventualnom kiksu i KK Šubićevca i ŽKK Kupe. Do kraja prvenstva još je daleko i sve su opcije otvorene. Kuglačice KK Policajca okreću se novoj utakmici i teškom gostovanju u Mali Lošinj slijedeću nedjelju. Za nadati se je da će i bura do tada utihnuti i da barem na putovanju neće biti problema. Što se tiče pobjede tu valjda ne bi trebalo biti dileme.

Maja Stipetić, Jadranka Meglajec, Marina Bašić Palković i Katarina Zajec.

Ana Puškarić, Nikolina Pavlaković, Matea Gašparović i Valentina Pavlaković.

Nives Poljak, Anita Turkalj, Valentina Prpić i Andreja Belčić kirinčić.
 

 
InfoStudio.hr