Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

DERBI KOLA "POLICAJKAMA", 19. 02. 2012.
U derbiju 12. kola ženske 2. HKL zapad/jug kuglačice KK Policajca tijesno su pobijedile odlične kuglačice ŽKK Goranina iz Delnica te tako zadržale drugo mjesto i šanse za osvajanje naslova prvakinja. Rezultat utakmice koja se igrala na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek" bio je 5 : 3 (12:12) odnosno 3255:3241 za "policajke".
Gošće su na ovu utakmicu doputovale bez svoje ponajbolje igračice, dvojno registrirane i za prvoligašku ekipu KK Mlaka iz Rijeke, Snježane Kramar i ta činjenica je vjerojatno kod domaćih kuglačica stvorila svojevrsni optimizam i razmišljanje "lako ćemo". Nakon zaista tijesne pobjede od samo 13 čunjeva prednosti, stvarno se postavlja pitanje što bi bilo da je Snježana Kramar bila u ekipi ŽKK Goranina? No, pobjedi kuglačica KK Policajca nema se što prigovoriti jer su još jednom odigrale odličnu utakmicu (ukupno su srušile više čunjeva nego kuglači jučer protiv KK Telekoma) i još jednom pokazale svoju psihičku čvrstinu i stabilnost u situaciji kada protivnik igra i prijeti preokretom.
Za razliku od gotovo svih dosadašnjih utakmica "policajke" su nakon prvog bloka igračica povele 2:0 i 63 čunja prednosti. Navedene pobjede ostvarile su Nikolina Marković protiv Slavice Grgurić Pajnić te Maja Stipetić protiv Anite Donkovac. Obzirom na dosadašnje rezultate i formu ove dvije "policajke" njihov učinak je bio odličan te je osigurao mirniji nastavak utakmice. N.Marković - S. Grgurić Pajnić 548:527 (2:2) i M.Stipetić - A. Donkovac 554:512 (3:1).

KK Policajac - ŽKK Goranin - zapisnik

2. HKL zapad/jug - 12. kolo
U drugom bloku igračica "policajke" Matea Gašparović i Ana Grgurić nisu baš najbolje počele, izgubile su obadvije prvi set. U nastavku se probudila Matea Gašparović i s tri osvojena seta i prednost od 17 čunjeva pobijedila solidnu Natašu Ajduković.Ana Puškarić je odličnoj Franciski Bolf uspjela "otkinuti" tek pola seta i na kraju je izgubila s 29 čunjeva prednosti. M.Gašparović - N.Ajduković 544:527 (3:1) i A.Puškarić - F.Bolf 518:547 (0,5:3,5).
Uz prednost od 51 čunj i 3:1 u pobjedama, u zadnjem bloku igračica, zadatak kuglačica KK Policajca Nives Poljak i Valentine Prpić bio je barem zadržati tu prednost u čunjevima. Tako je i bilo. Iako su obadvije "policajke" veći dio dvoboja igrale odlično, posebno se to odnosi na kapetanicu Valentinu Prpić, obadvije su na kraju morale pružiti ruku i čestitati svojoj protivnici. Delničanke Ljubica Lisac i posebno Ružica Jelinek igrale su odlično i, uz to što su izvojevale pojedinačne pobjede, umalo su preokrenule i omjer ukupno srušenih čunjeva u korist svoje ekipe. Kako se utakmica bližila kraju prednost KK Policajca se ubrzano topila, ponajviše zbog lošeg zadnjeg seta Nives Poljak. Međutim, na kraju je ostalo dovoljno čunjeva prednosti za KK Policajac i za veoma vrijednu pobjedu protiv odlične ekipe ŽKK Goranina. N.Poljak - Lj.Lisac 530:555 (2:2) i V.Prpić - R.Jelinek 561:573 (1,5:2,5).
Budući da trenutno vodeće kuglačice ŽKK Šubićevca tek trebaju gostovati u Delnicama i Ozlju, u KK Policajcu se nadaju da će im i ŽKK Goranin i ŽKK Kupa pomoći da na kraju preteknu Šibenčanke.
Slijedeći vikend kuglačice KK Policajca su slobodne i zadovoljne ovom današnjom pobjedom očekuju daljnji razvoj situacije u sve zanimljivijem nastavku prvenstva 2. HKL zapad/jug.

Nikolina Marković, Slavica Grgurić pajnić, Maja Stipetić i Anita Donkovac

Matea Gašparović, Nataša Ajduković, Ana Puškarić i Franciska Bolf

Nives Poljak, Ljubica Lisac, Valentina Prpić i Ružica Jelinek
 

 
InfoStudio.hr