Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

NEOČEKIVANI PORAZ OD POSLJEDNJE EUPHORIE, 14. 03. 2015.

U 20. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca, ali i svi koji prate kuglanje, očekivali su rutinsku pobjedu nad posljednje plasiranom ekipom KK Euphorie. Međutim, kuglači KK Euphorie nisu jednako mislili i priredili su veliko iznenađenje pobijedivši kao gosti ukupnim rezultatom 6:2 (12:12) i s 18 čunjeva prednosti - 3183:3165.
Jedina dva boda, odnosno dvije pojedinačne pobjede KK Policajac je ostvario u prvom bloku igrača. Zasluga je to kapetana Branka Bajta i Bože Pavlakovića. Bajt je, iako je izgubio prvi set za čak 41 čunj, do kraja osvojio preostala tri seta i s četiri čunja prednosti pobijedio solidnog Tomicu Kurelca. Pavlaković je pak, kao najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca s 548 srušenih čunjeva, također s tri osvojena seta i 31 čunj prednosti pobijedio Hrvoja Kurelca.
U drugom i trećem bloku igrača sve pojedinačne pobjede pripale su igračima KK Euphorie. Redom su svoje dvoboje gubili Ivanka Rebrović protiv Denisa Cindrića i Mladen Hećimović protiv Željka Neralića u drugom te Anton Marković protiv Ivice Brozovića i Ivan Hećimović protiv Marijana Sopeka u trećem bloku igrača.
Kada se na kraju proanalizira uzročnik ovog neugodnog poraza zaključak je da su kuglači KK Euphorie bili daleko nadmoćniji hicima u pune i, premda su imali čak 11 promašaja više, za jedan čunj bili bolji i u čišćenju. Sve u svemu zaslužena pobjeda ekipe koja je više željela pobjedu i osveta kuglačima KK Policajca za pristup utakmici "lako ćemo". 3.HKLZ Ogulin-Lika jedan je od najizjednačenijih liga što potvrđuju mnogi neočekivani rezultati u dosadašnjem tijeku prvenstva.
Ovim porazom KK Policajac se vjerojatno oprostio od 4. mjesta na kraju prvenstva, no prvenstvo treba odigrati do kraja. Slijedeće predzadnje kolo KK Policajac "gostuje" kod druge ekipe KK Kleka koja obiluje mladim igračima željnih dokazivanja. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 22. ožujka 2015.g. u 13,30 sati.

ZAPISNIKPOJEDINAČNO PRVENSTVO RH ZA MLAĐE JUNIORE, 09. 03. 2015.
Ogulin i Ozalj proteklog vikenda bili su domaćini XXIV. pojedinačnog prvenstva RH za mlađe juniore U-18. Za navedeno prvenstvo bilo je prijavljeno ukupno 47, a nastupilo je 44 mlađa juniora iz mnogih kuglačkih klubova širom Hrvatske. Među njima je u dresu KK Policajca nastupio i Ivan Hećimović te, nakon dva nastupa, zauzeo mjesto u sredini poretka.
Prvoga dana domaćin prvenstva bila je ogulinska gradska kuglana "Klek", a Ivan Hećimović zauzeo je solidno 16. mjesto sa srušenih 528 čunjeva. Nakon prvog dana i prvog nastupa vodeće mjesto držao je Leo Herceg iz KK Zaprešića sa 604 srušena čunja.
U drugom nastupu na kuglani "Azelija" u Ozlju Ivan Hećimović iz KK Policajca nije bio raspoložen i s 509 srušenih čunjeva, odnosno ukupno 1037 na kraju je zauzeo 22. mjesto u ukupnom poretku. Leo Herceg iz KK Zaprešića u Ozlju je bio opet najbolji (643) te je uvjerljivo i zasluženo osvojio naslov pojedinačnog mlađejuniorskog prvaka države. Drugo mjesto osvojio je Domagoj Bradarić iz splitskog KK Poštara, a treći je bio Mihael Grivičić iz KK Zanatlije iz Slavonskog Broda.

POREDAK - 1. NASTUP
POREDAK - UKUPNO

OBRTNIKU GRADSK DERBI, 05. 03. 2015.
Zbog održavanja pojedinačnog prvenstva RH za mlađe juniorke i juniore u Ogulinu i Ozlju predstojeći vikend, utakmica 19. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika između KK Obrtnika i KK Policajca odigrana je ranije tj. u srijedu 04. ožujka 2015.g. Nakon dosta izjednačenog nadmetanja na kraju su pobjedu i bodove odnijeli, ovaj puta u ulozi domaćina, kuglači KK Obrtnika i to rrezultatom 6:2 (12:12) uz 25 čunjeva prednosti - 3259:3234.
Nakon prvog bloka igrača bilo je izjednačeno 1:1 jer su pojedinačne pobjede ostvarili Božo pavlaković za KK Policajac protiv Zlatka Vukovića te Joško Sušanj za KK Obrtnik protiv kapetana KK Policajca Branka Bajta.
U drugom bloku igrača obadvije pojedinačne pobjede preipale su KK Obrtniku. Dragan Ćuk je za samo tri čunja prednosti pobijedio Ivanku Rebrović, koja je loše počela i kasno proigrala. Isto tako pobjedu je ostvario, doduše teže nego je očekivao, i Marinko Magdić protiv najmlađeg igrača Ivana Hećimovića koji je pružio dobar otpor i ostvario zapažen rezultat.
Budući da prednost KK Obrtnika nakon drugog bloka nije bila značajnija (samo 24) šansu za konačnu pobjedu u trećem bloku  imale su obadvije ekipe. Međutim, samo je Anton Marković za KK Policajac ostvario pojedinačnu pobjedu i to protiv Vladimira Kolića, dok je Mirko Birač izgubio od Mate Sušnja pa je pobjeda pripala KK Obrtniku. Za naglasiti je ponovo dobru igru i rezultat Antona Markovića koji je s 550 srušenih čunjeva opet bio najbolji pojedinac u svojoj ekipi.
Ovim porazom kuglači KK Policajca najvjerojatnije će opet izgubiti četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici, a do kraja su ostala još samo tri kola. Za dobar plasman "policajci" će morati pobjeđivati, a što i nije neostvarivo budući da sve tri preostale utakmice igraju kod kuće. Prva slijedeća utakmica je protiv KK Euphorie i to u subotu 14. ožujka 2015.g.

ZAPISNIK

MAKSIMALNA POBJEDA ZA POVRATAK NA 4. MJESTO, 28. 02. 2015.
Maksimalnom pobjedom od 8:0 protiv KK Vatrogasca na domaćoj kuglani u Ogulinu kuglači KK Policajca vratili su se na 4. mjesto prvenstvene ljestvice 3.HKLZ Ogulin-Lika. Pobjeda je tim slađa što je uvjerljivo svladan protivnik koji je do subote držao to mjesto i dobar je uvod u predstojeći ogulinski derbi protiv trećeplasiranog KK Obrtnika koji je, također s maksimalnim rezultatom, svladao KK Gacku u Gostima. Inače, "vatrogasci" iz Otočca uspjeli su osvojiti tek pet setova, dok je omjer ukupno srušenih čunjeva bio daleko na strani "policajaca - 3238:3077.
Dakle, svi igrači KK Policajca upisali su pojedinačnu pobjedu, a posebno su se u tome istakli kapetan Branko Bajt s 557 i Mirko Birač s 569 srušenih čunjeva, čime su ujedno bili i najbolji pojedinci utakmice. Redom su pobjede ostvarili, u prvom bloku Branko Bajt protiv Gorana Majetića i Božo pavlaković protiv Davora Kostelca. U drugom bloku to su ponovili Ivan Hećimović, kojega je nakon lošeg prvog seta kojeg je ipak dobio, zamijenio otac Mladen Hećimović i to protiv Davora Matasića te Ivanka Rebrović protiv Želimira ostojića. Maksimalnu pobjedu zaokružili su pojedinačnim pobjedama u trećem bloku i Mirko Birač, odnosno Anton marković protiv Ivice Jurkovića i Dražena Natahlija.
Kako je već navedeno ova pobjeda odličan je uvod u gradski derbi KK Obrtnik - KK Policajac koji se igra u subotu 07.03.2015.g. u 17,00 sati na Gradskoj kuglani "Klek".

ZAPISNIK

VELEBIT PREVISOK, 22. 02. 2015.
U 17. kolu 3.HKLZ Ogulin-Lika druga ekipa KK Velebita iz Otočca bila je prevelika prepreka za kuglače KK Policajca. Utakmica je igrana na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću, a domaća ekipa pobijedila je rezultatom 7:1 (17:7) i 3172:3024 u ukupno srušenim čunjevima.
Jedinu pojedinačnu pobjedu i jedini bod za KK Policajac osvojio je Božo Pavlaković koji je nastupio u prvom bloku igrača. Bio je bolji od Ivice Bunjevčevića. Uz Pavlakovića u prvom bloku za KK Policajac igrala je i Ivanka Rebrović ali je uvjerljivo, bez osvojenog seta, izgubila od najboljeg pojedinca na utakmici Damira Devčića.
Nakon nekoliko utakmica nenastupanja, u drugom bloku igrača je za KK Policajac zaigrao Ivan Hećimović i, da nije katastrofalno odigrao prvi set (samo 102) možda je mogao izvući i nešto više od poraza od Borisa Sušića. Kapetan KK Policajca Branko Bajt isto tako je možda mogao nešto više nego izgubiti od Zvonimira Kranjčevića da nije podbacio u zadnjem setu (samo 113). Nakon tri odigrana seta gubio je u setovima 2:1 ali je imao čunj više. Naime, obadva izgubljena seta izgubio je samo za jedan čunj.
Na kraju, u trećem bloku igrača, Mirko Birač i Anton Marković izgubili su od svojih protivnika Hrvoja Devčića i Miroslava Kostelca. Marković je izgubio samo za jedan čunj ali je s 531 srušenim čunjem bio ponovo najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca.
Obzirom na poraz KK Policajca i na pobjedu KK Vatrogasca u ovom kolu "vatrogasci" su sada istisnuli KK Policajac s četvrtog mjesta. Međutim, upravo je KK Vatrogasac suparnik KK Policajca u slijedećem kolu pa se može očekivati i povratak na četvrtu poziciju. Za to će "policajci" ipak morati pružiti puno više nego protiv KK Velebita II.

ZAPISNIK

AH, TA RAKOVICA!, 14. 02. 2015.
Niti treću prvenstvenu utakmicu protiv KK Rakovice na domaćoj kuglani, od kako se natječu u 3.HKLZ Ogulin-LIka, kuglači KK Policajca ne uspjevaju pobijediti. Kao i u prethodne dvije prvenstvene sezone (19.01.2013. i 22.02.2014.) KK Rakovica je pobijedila i to istim rezultatom 5:3. Ovaj puta, danas, na ValentinovoKK Rakovica je srušila 3270 čunjeva, dok je KK Policajc srušio skromnih 3189. Jedan set više osvojio je KK Policajac (12,5:11,5) ali to ništa ne znači. Bodovi su otišli u Rakovicu.
Iako su "policajci" nakon prošlotjedne briljantne igre i pobjede protiv KK Poštara, a vjerojatno se prisjećajući jesenske pobjede od 7:1 na Plitvicama, s pravom očekivali još jednu prvenstvenu pobjedu u nizu, Rakovičani su se dobrom igrom i rezultatom osvetili za jesenski kiks.
Utakmica je započela nastupom Božidara Pavlakovića i Branka Bajta u prvom bloku igrača i to protiv Slavka Kolara, odnosno Marijana Sabljaka. Božo Pasvlaković je nakon početnih problema na kraju uspio s tri osvojena seta i dva čunja više pobijediti odličnog Kolara, dok je kapetan domaće ekipe Bajt uspio za jedan čunj osvojiti samo prvi set. Sve ostalo i pojedinačna pobjeda pripala je Sabljaku s čak 36 čunjeva prednosti.
U drugom bloku igrača slično. Mladen Hećimović s jednim osvojenim setom uvjerljivo gubi od najboljeg igrača na utakmici Dane Gašparovića (586), a Ivanka Rebrović nastavlja s osvajanjem bodova i bez izgubljenog seta pobjeđuje Josipa Hodaka s 23 čunja razlike. Time je rezultat bio izjednačen 2:2 ali s čak 77 čunjeva prednosti za goste.
U zadnjem bloku igrača, još jednom najbolji pojedinac u redovima KK Policajca, Anton marković (576) uspio je pobijediti Milana Mlinarića s 25 čunjeva razlike, međutim, Mirko Birač je izgubio od Nikole Ninkovića s 19 čunjeva pa je tako prednost u ukupno srušenim čunjevima ponovo odlučila pobjednika između ove dvije ekipe.
Ovaj nenadani domaći poraz neće utjecati na mjesto KK Policajca na prvenstvenoj ljestvici (4. mjesto) zahvaljujući porazu KK Vatrogasca od KK Gospića. Slijedeće kolo kuglače KK Policajca čeka teško gostovanje kod vodećeg KK Velebita II u Gospiću, a utakmica se igra u subotu 21.02.2015.g. u 17,30 sati.

ZAPISNIK


JOŠ BOLJA IGRA I NOVA POBJEDA!, 08. 02. 2015.
U još jednom dvobolju ogulinskih kuglačkih klubova, ovaj puta protiv KK Poštara "u gostima", kuglači (i kuglačica) KK Policajca prikazali su odličnu igrui na svoj konto upisali nova dva prvenstvena boda. U utakmici 15. kola 3.HKLZ Ogulin-Lika KK Poštar - KK Policajac 3:5 (12:12) odnosno 3290:3329.
Najbolji pojedinac na utakmici Božo Pavlaković (582) i kapetan Branko Bajt, odmah na otvaranju utakmice u prvom bloku igrača, donijeli su KK Policajcu dvije pojedinačne pobjede i dva boda. Pavlaković je, nakon što je izgubio prvi set, preostala tri uvjerljivo osvojio i tako s čak 56 čunjeva razlike pobijedio Nikolu Neralića. Bajt je srušio odličnih 550 čunjeva i, iako je njegov protivnik Krunoslav Lovrić srušio dva čunja više, ipak pobijedio zahvaljujući tri osvojena seta.
U drugom bloku igrača za KK Policajac novu pojedinačnu pobjedu i bod osvojio je Mladen Hećimović protiv Gorana Lovrića. Odmah do njih Stevo Šlat osvojio je prvi bod za KK Poštar i to pobjedom na setove protiv opet odlične Ivanke Rebrović. Ivanka Rebrović srušila je čak 581 čunj ali joj to nije bilo dovoljno za pobjedu.
U zadnjem bloku igrača obadva "poštara" bila su bolja od "policajaca". Zlatko Neralić pobijedio je Mirka Birača, a Zvonko Salopek Antona Markovića. Međutim, i Birač i Marković solidnom igrom nisu dozvolili da se istopi prednost u čunjevima njihove ekipe tako da je konačna pobjeda zasluženo pripala KK Policajcu.
Nova pobjeda i nova dva boda znače zadržavanje na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice ali i približavanje vodećima jer je KK Visočica iznenađujuće poklekla protiv KK Vatrogasca. U slijedećem 16. kolu KK Policajac je konačno pravi domaćin, a igra s KK Rakovicom. Utakmica se igra u subotu 14. veljače 2015.g. s početkom u 13,30 sati.

ZAPISNIK

NOVA POBJEDA PROTIV ŽELJEZNIČARA U GOSTIMA, 01. 02. 2015.
U gostima kod KK Željezničar-branitelja ali na domaćoj kuglani kuglači KK Policajca ostvarili su novu prvenstvenu pobjedu. Bila je to utakmica 14. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika, a KK Policajac je slavio rezulataom 6:2 (13,5:10,5) i uz najbolju cifru u dosadašnjem tikeu prvenstva - 3233:3186, odnosno 47 čunjeva prednosti.
Kapetan Branko Bajt i ponajbolji igrač KK Policajca Božo Pavlaković opet su započeli utakmicu u prvom bloku igrača. I dok je Bajt već dobiveni dvoboj u zadnjem setu izgubio od Milana Ostovića, Pavlaković je Ivanu Matjanecu dozvolio da osvoji samo jedan set te je tako osvojio i prvi bod za svoju ekipu.
U drugom bloku igrača za KK Policajac igrali su Nenad Plivelić i Ivanka Rebrović i to protiv Nikole Birača, odnosno Vlade Idžana. Plivelić se mučio i mučio ali je na kraju dobio zadnji set za jednan čunj i tako s dva i pol osvojena seta ali manje 8 čunjeva ipak ostvario pojedinačnu pobjedu protiv najboljeg pojedinca u redovima KK Željezničar-branitelja. Ivanka Rebrović, koja je u mini prijelaznom roku pojačala redove KK Policajca, konačno je proigrala i s 599 čunjeva osvojila prvi bod za novu ekipu i za vodstvo 3:1.
U zadnjem bloku igrača pobjedu KK Policajcu osigurao je ponovo najbolji igrač utakmice Anton Marković koji je s 573 srušena čunja bio uvjerljiv protiv Dragana Vučića. S druge strane Željko Herman je pobjedom protiv Mladena Hećimovića samo ublažio poraz svoje ekipe, s time da je M. Hećimović propustio niz šansi da dobije ovaj dvoboj. Srećom, nije trebalo.
Ovom pobjedom KK Policajac se učvrstio na 4. mjestu prvenstvene ljestvice, a slijedeće kolo igra opet kao gost protiv još jednog ogulinskog kluba - KK Poštara. Utakmica se igra u subotu 07. veljače 2015.g. s početkom u 17,00 sati.

ZAPISNIK

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr