Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

BEZ BODOVA U GRADSKOM DERBIJU, 29. 11. 2014.
U ogulinskom gradskom derbiju ali i derbiju 8. kola 3.HKLZ Ogulin-Lika između KK Policajca i KK Obrtnika puni plijen izvukli su "obrtnici". Pobijedili su za 35 čunjeva ukupno više srušenih tj. rezultatom 5:3 (12,5:11,5) 3205:3170, čime su na prvenstvenoj ljestvici prestigli KK Policajac i preuzeli vodeću ulogu u prvenstvu između pet ogulinskih klubova. U svakom bloku igrača i jednoj i drugoj ekipi pripala je po jedna pojedinačna pobjeda, a o pobjedniku je odlučio veći broj ukupno srušenih čunjeva. Tako su u prvom bloku igrača pojedinačne pobjede ostvarili Božo Pavlaković za KK Policajac i Marinko Magdić za KK Obrtnik. Pavlaković je u samoj završnici dvoboja bio bolji od Josipa Sušnja, dok je Magdić, nakon izgubljenog prvog seta, u preostala tri ipak bio bolji od Danka Gašparovića. U drugom bloku igrača kapetan KK Policajca Branko Bajt je tijesno izgubio od Vladimira Kolića, a s druge strane Nenad Plivelić je na isti način bio bolji od Dragana Ćuka. S izjednačenim rezultatom u pobjedama i sa samo sedam čunjeva prednosti za KK Obrtnik krenuli su odlučujući dvoboji trećeg bloka igrača. U tom trećem bloku po jedan igrač iz svake ekipe opet je izborio pojedinačnu pobjedu. Anton Marković protiv Zlatka Vukovića za KK Policajac, dok je Mate Sušanj bio bolji od Mladena Hećimovića i osvojio bod za KK Obrtnik. Konačnog pobjednika odlučila je uvjerljivija pobjeda Mate Sušnja nad Mladenom Hećimovićem, a Antonu Markoviću ostaje utjeha da je ponovo, već drugu utakmicu za redom, bio najbolji pojedninac u svojoj ekipi (544). Ovim novim domaćim porazom kuglači KK Policajca svakako će izgubiti poziciju na prvenstvenoj ljestvici ali prilika za popravak dolazi već slijedeće kolo kada se sastaju u novom ogulinskom derbiju i to protiv KK Euphorie u subotu 06.12. s početkom u 10,00 sati.

ZAPISNIK

PROPUŠTENA POBJEDA, 22. 11. 2014.
Kuglači KK Policajca ponovo su posijali bod u prvenstvenoj utakmici 7. kola 3. HKLZ Og-Lika u Gospiću, ovaj puta protiv domaćina KK Vatrogasca iz Otočca. Iako bez svojeg ponajboljeg igrača, sve do samog kraja utakmice izgledalo je da će "policajci" s novom gostujućom pobjedom kući, međutim, neiskustvo mladog Ivana Hećimovića i odličan nastup najboljeg pojedinca utakmice Dražena Netahlija utakmicu su usmjerili k nerješenom rezultatu. Završilo je 4:4 (8,5:15,5), a u ukupno srušenim čunjevima bolji su bili domaćini - 3033:2993.
Možda je pobjeda propuštena već u prvom bloku igrača, kada je Danko Gašparović protiv Ivice Jurkovića, nakon odlična prva dva seta, propustio osvojiti i treći, a u zadnjem setu sve izgubio. Do njih, kapetan KK Policajca Branko Bajt, s manje srušenih čunjeva, ipak je na setove pobijedio Davora Kostelca.
U drugom bloku igrača Mladen hećimović i Nenad Plivelić, b ez većih problema nadjačali su svoje protivnike Želimira Ostojića i Gorana Majetića za vodstvo KK Policajca 3:1 i 45 čunjeva prednosti.
U zadnjem bloku igrača, već spomenuti Ivan Hećimović nije izdržao nalet Dražena Netahlija i izgubio s velikom razlikom u čunjevima tako da niti pobjeda Antona Markovića protiv Davora matasića nije bila dovoljna za konačnu pobjedu. Inače, s 533 srušena čunja Anton Marković bio je najbolji pojedinac u redovima KK Policajca.
Zaista je šteta da na ovoj utakmici nije mogao nastupiti Božo Pavlaković jer bi s njime u ekipi KK Policajac sigurno osovjio obadva boda. Međutim, svaki bod osvojen na gostovanjima je dobar i ovaj protiv KK Vatrogasca malo je ublažio gorak okus poraza protiv KK Velebita II kolo ranije kod kuće.
U 8. kolu KK Policajac je domaćin KK Obrtniku, a ovaj ogulinski derbi igra se u subotu 29.11. u 13,30 sati.

ZAPISNIK

PRVENSTVO RH U SPRINTU U-23, 16. 11. 2014.
Državno prvenstvo u sprintu za juniore i juniorke U-23 za 2015. godinu održano na kuglani varaždinske "Arene" na Dravi, a na istome su nastupila i dvojica (mlađih) juniora KK Policajca - braća Ante i Ivan Hećimović. Iako se od njih nije niti očekivao neki zapaženi rezultat ili značajniji poredak, KK Policajac, kao klub koji je u samostalnoj Hrvatskoj prvi od svih ogulinskih klubova počeo raditi s mlađim uzrasnim kategorijama, na ovo prvenstvo je prijavio i organizirao odlazak u Varaždin za svoja dva mlada kuglača. Ante i Ivan Hećimović tako su u Vraždinu, na državnom prvenstvu, jedini branili čast ogulinskog i županijskog kuglanja, a uz nekolicinu Riječana/ki iz MKK i KK Mlake i čast kuglanja cijele Kuglačke regije Zapad. Međutim, takve stvari i činjenice kao da ne dopiru do uha onima koji raspodjeljuju (naš) novac namjenjen za sport i kuglanje, prvenstveno u Gradu Ogulinu i Karlovačkoj županiji. Novac se usmjerava samo "odabranima" (KK Klek i ŽKK Ogulin), koji na ovo prvenstvo, ali i na mnoga duga već odigrana, nisu prijavili niti odveli svoje mlade kuglače.
No vratimo se Anti i Ivanu. Na ovo prvenstvo u disciplini "sprint" (igra se 10 u pune i 10 u čišćenje na dvije staze) prijavilo se i odazvalo ukupno 37 mladih kuglača, a najviše iz Zagreba i kuglačkih regija sjever i istok. Zbog toga su najprije igrane kvalifikacije za ulazak među 16 najboljih, koji su onda razigravali "na ispadanje". Ante i Ivan Hećimović nisu se upjeli kroz kvalifikacije plasirati u završnicu jer su zauzeli tek 32. mjesto Ivan i 35. mjesto Ante. Bez obzira na to, njihov nastup i pojavljivanje na državnom prvenstvu za njih je jedno neprocjenjivo sportsko i kuglačko iskustvo te prilika za upoznavanje i druženje s drugim mladim sportašima.
Inače, prvo mjesto i naslov državnog juniorskog prvaka u disciplini "sprint" osvojio je Leo herceg iz KK Zaprešića, drugi je Dino Kos iz KK Mlake iz Rijeke, dok je brončana medalja pripala Viktoru Kralju, također iz KK Zaprešića i Antoniju Fijačku iz KK Slavonije iz Novske, koji su ispali u polufinalu.
Kod juniorki prvo mjesto pripalo je Katarini Zajec iz KK Zagreb-Zaboky, druga je Mia Naletina iz , a brončana medalja pripla je Moniki Metiša iz ŽKK Varaždin i Niki Grubišić iz KK Mlake.

JUNIORI - kvalifikacije    - završnica
JUNIORKE - kvalifikacije    - završnica


NEOČEKIVAN PRVI DOMAĆI PORAZ, 15. 11. 2014.
Skroz neočekivano, kuglači KK Policajca doživejli su prvi ovosezonski domaći poraz. U utakmici 6. kola 3.HKLZ Ogulin-Lika, na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek" izgubili suod druge ekipe KK Velebit iz Otočca tijesnim rezultatom 3:5 (11,5:12,5) pri čemu su gosti srušili tek 30 čunjeva više - 3109:3139.
Zapravo se radilo o još jednoj (sjetite se utakmice protiv KK Željezničar-branitelja) katastrofalno lošoj igri KK Policajca, u čemu su prednjačili Danko Gašparović i Mirko Birač u dvoboju prvog bloka igrača protiv Damira Devčića, koji, usput rečeno, nije srušio niti petsto čunjeva. Očito je da Danko Gašparović, nakon dužeg izbivanja iz ekipe i bez dovoljno treninga, nije sposoban odigrati niti prosječno pa će se u budućim utakmicama morati naći drugo rješenje. Tek nešto bolji, ali ispod očekivanja, u ekipi KK Policajca bili su još i Nenad Plivelić i Mladen Hećimović, kji su glatko izgubili od Zvonimira Kranjčevića, odnosno Borisa Sušića. Plivelić u drugom, a Hećimović u trećem bloku igrača.
Ostala trojica kuglača KK Policajca Božo Pavlaković, kapetan Branko Bajt i Anton Marković odigrali su dobro i ostvarili pojedinačne pobjede. Posebno se to odnosi na Pavlakovića, koji je s 557 srušenih čunjeva bio najbolji pojedinac u redovima svoje ekipe, a pobijedio je Ivicu Bunjevčevića u prvom bloku igrača. Bajt je bio bolji od Josipa Oreškovića i zamjene mu Milana Cvitkovića, dok je Marković pobjedio Damira Sladovića u zadnjem bloku igrača.
Ovim neočekivanim porazom kuglači KK Policajca sigurno će izgubiti vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici koje su držali nakon 5. kola ali, za utjehu, ipak ostaju u gornjem dijelu. Za ostanak na vrhu u narednim utakmicama treba tražiti nove bodove u gostima, a prva prilika već je u subotu 22.11. u Gospiću, gdje se sastaju s KK Vatrogascem iz Otočca.

ZAPISNIK

PRVA OVOSEZONSKA GOSTUJUĆA POBJEDA, 09. 11. 2014.
Nakon prvenstvene pauze zbog blagdana Svih svetih, utakmicama 5. kola, jučer i danas nastavljeno je natjecanje u 3.HKLZ Ogulin-Lika. Kuglači KK Policajca gostovali su na Plitvičkim jezerima, odnosno na kuglani Hotela "Jezero", gdje su uvjerljivo svladali kuglače KK Rakovice ukupnim rezultatom 7:1 (17:7) i 3117:3062 u ukupno srušenim čunjevima.
Nakon dužeg izbivanja iz ekipe zbog ozljede, u momčad KK Policajca vratio se Danko Gašparović i, osim pojedinačne pobjede i osvojenog boda, očito donio sreću svojoj ekipi. No, Božo Pavlaković ipak (i opet) zaslužuje epitet igrača utakmice jer je srušio najviše čunjeva (555) i stvorio ravnih 50 čunjeva viška u odnosu na svojeg protivnika Dražena Draženovića, što domaći kuglači nisu mogli nadoknaditi. Pavlaković je svoju pobjedu ostvario u prvom bloku igrača, u kojem je i kapetan KK Policajca Branko Bajt također odigrao dobro i osvojio pojedinačnik bod pobjedivši Petra Prebega.
U drugom bloku igrača Anton marković je za samo dva čunja bio bolji od Dane Gašparovića, a već spomenuti povratnik u redove KK Policajca Danko Gašparović svojeg protivnika Nikolu Ninkovića dobio je na setove. Srušio je pet čunbjeva manje ali osvojio tri seta.
U zadnjoj izmeni igrača petom pojedinačnom pobjedom Mladen Hećimović je sasmo potvrdio uvjerljivu pobjedu svoje ekipe i to na isti način kao i Danko Gašparović - na setove. Od Slavka Kolara je srušio devet čunjeva manje ali je osvojio set više. Jedini pojedinačni poraz u ekipi KK Policajca zabilježio je Nenad Plivelić i to samo za tri čunja.
Ovom pobjedom (četvrtom u pet utakmica) KK Policajac i dalje zauzima visoko mjesto na prvenstvenoj ljestvici. U slijedećem kolu slijedi domaća utakmica protiv KK Velebita II, a utakmica je na rasporedu u subotu 15.11. u 10,00 sati.

ZAPISNIK 

POLICAJCIMA JOŠ JEDAN GRADSKI DVOBOJ, 25. 10. 2014.
U današnjem ogulinskom gradskom dvoboju između domaćina KK Policajca i gostiju KK Poštara, a koja utakmica se igrala u sklopu 4. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika, "policajci"su ostvarili uvjerljivu pobjedu 7:1 (15,5:8,5) uz 102 čunja prednosti - 3204:3102. Za razliku od utakmice protiv "željezničara", prošlo kolo, ovaj puta su igrači KK Policajca bili kudikamo efikasniji i ukupno su srušili 150 čunjeva više, dok su "poštari", za razliku od nekih prijašnjih domaćih utakmica ove sezone, podbacili. Dojam je da obadvije ove ekipe mogu bolje i više, čemu se iskreno nadamo u nastavku prvenstva. Današnja utakmica započela je međusobnim dvobojima kapetana domaće ekipe Branka Bajta i iskusnog Steve Šlata te Bože Pavlakovića i Krunoslava Lovrića. Bajt je dobio prvi set ali je onda izgubio slijedeća dva te otišao u osjetni minus. Međutim, u četvrtom, presudnom setu Šlat je posustao i dozvolio da ga Bajt preteče za 15 čunjeva. Božo Pavlaković je lošije počeo i izgubio prvi set ali je u nastavku bez problema dobio preostala tri i uz prednost od 7 čunjeva ubilježio pojedinačnu pobjedu za vodstvo KK Policajca 2:0. U drugom bloku igrača Mladen Hećimović i Nenad Plivelić za domaćine bez nekih velikih problema pobijedili su Milana Domitrovića i Nikolu Neralića pa je KK Policajac time praktički riješio utakmicu u svoju korist jer je vodstvo povećano na 4:0, a prednost u čunjevima je iznosila čak 89 čunjeva. U zadnjem bloku igrača najmlađi akter utakmice Ivan Hećimović izgubio je od kapetana i ponajboljeg gostujućeg igrača Zvonka Salopeka ali mu je oteo jedan i pol set. A da ne bi bilo nikakvog iznenađenja pobrinuo se danas najbolji pojedinac u svojoj ekipi ali i na utakmici Anton Marković (559 srušenih čunjeva) koji je, bez izgubljenog seta, uvjerljivo pobijedio Zlatka Neralića. Ovom pobjedom KK Policajac je zadržao priključak s vodećim ekipama na prvenstvenoj ljestvici, a ne manje važno je i pozitivno ozračje koje je ista donijela. Slijedeći vikend nema utakmica jer je prvenstvena pauza zbog Svih svetih, a u nastavku tj. u 5. kolu KK Policajac gostuje na Plitvicama 09.11. gdje igra protiv KK Rakovice.

ZAPISNIK

XXIV. PRVENSTVO RH U PAROVIMA ZA MLAĐE JUNIORE, 20. 10. 2014.
Mlađi juniori KK Policajca, braća Ante i Ivan Hećimović jučer tj. u nedjelju 19. listopada 2014. godine nastupili su na XXIV. državnom prvenstvu za parove u kategoriji U-18 koje je održano na kuglani KK Medveščaka u Zagrebu. Time je nastavljena već dugogodišnja tradicija KK Policajca u nastupima na prvenstvima mlađih kategorija kuglača. Međutim, to za Sportsku zajednicu Grada Ogulina, odnosno za njezine čelnike nema nikave važnosti jer se takvo nešto KK Policajcu ne priznaje kod raspodjele sredstava iz gradskog proračuna, za razliku od nekih drugih.
No, kad za to nisu imali vremena ili volje ili nečeg drugoga oni koji za to od Sportske zajednice primaju ne mali novac, par KK Policajca ipak je na ovom prvenstvu nastupio i tako jedini branio boje, ne samo ogulinskog, već i županijskog kuglanja malđih kategorija. Rezultat na ovakvim natjecanjima nije i ne smije biti u prvom planu, mada bi bilo dobro da je bolji. Sve u svemu, osvojeno 11. mjesto od ukupno 16 parova koji su nastupili na ovom prvenstvu, realan je domet braće Hećimović. Ivan je ukupno srušio 491 čunj, dok je mlađi brat Ante srušio 476 čunjeva. Da je moglo bolje - svakako je moglo. Posebno što se tiče promašaja koji je ukupno bilo 23 (9 Ivan i 14 Ante).
Inače, prvo mjesto i naslov državnih prvaka za 2015. godinu osvojio je par KK Ponikve Marin Rosandić i Filip Boc, drugo mjesto pripalo je braći Kristijanu i Tomislavu Kerhinu iz istog kluba, dok je treće mjesto osvojio par KK Osijeka Matija Tutnjević i Hrvoje Harkanovac.

POREDAK

POBJEDA NI IZ ČEGA, 18. 10. 2014.
Naslov govori sve. Pobjedu protiv gradskog rivala KK Željezničar-branitelja ni iz čega i nova dva prvenstvena boda osvojili su kuglači KK Policajca u utakmici 3. kola 3. HKLZ Ogulin-Lika, koja je dan odigrana na ogulinskoj kuglani "Klek". Nakon obostrano loše igre, ispod renomea obadva kluba, na kraju je KK Policajac odnio pobjedu 5:3 (12:12) zbog 8 čunjeva više u ukupnom skoru - 3052:3044.
Teško je reći što je uzrok ovako loše igre kod gotovo svih igrača iz obadvije ekipe (čast izuzecima Mladenu Hećimoviću - 547 u KK Policajcu i Željku Hermanu 564 u KK Željezničaru-branitelju), jesu li to nove kugle, (pre)toplo vrijeme ili nešto drugo? Uglavnom, u obostrano lošoj igri pobjedu je odnijela nešto manje lošija ekipa.
Utakmica je, što se tiče rezultata, dobro započela za domaćine odnosno KK Policajac. Pojedinačnim pobjedama kapetana Branka Bajta i ponajboljeg igrača iz prva dva kola Bože Pavlakovića proitv Vlade Idžana i Milana Ostovića s druge strane, KK Policajac je poveo 2:0. Međutim, u drugom bloku igrača Ivan Hećimović uz previše promašaja gubi od Nikole Birača, koji nije srušio niti petsto čunjeva, a danas najlošiji u ekipi KK Policajca (prošlo kolo najbolji) Nenad Plivelić gubi od Ivana Matjanca i Ivice Puškarića, koji također zajedno nisu srušili niti petsto čunjeva. Time gostujući KK Željezničar-branitelj poravnava na 2:2.
U trećem bloku igrača dva zanimljiva dvoboja. Danas najbolji pojedinac u redovima KK Policajca Mladen Hećimović (u prva dva kola nije igrao) s dobrim učinkom ipak gubi od odličnog Željka Hermana ali ne velikom razlikom, dok je Anton Marković tek u samom finišu dvoboja za čunj pobijedio Dragana Vučića.
Slijedeće 4. prvenstveno kolo donosi novi dvoboj ogulinskih klubova jer KK Policajac, opet kao domaćin, dočekuje KK Poštara. Utakmica se igra u subotu 25.10.2014.g. u dopodnevnom terminu u 10,00 sati.

ZAPISNIK

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr