Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

GACKA PREDUBOKA, 11. 10. 2014.

U 2. kolu 3. HKLZ Og-Lika kuglači KK Policajca gostovali su u Gospiću gdje su na kuglani Hotela "Ante" igrali prvenstvenu utakmicu protiv KK Gacke iz Otočca. Otočani su bili bolji i pobijedili rezultatom 5:3 (14,5:9,5) i 147 čunjeva prednosti - 31444:2997.
Da je gospićka kuglana teška za ogulinske klubove poznata je činjenica, međutim, kada se ne sruši niti tri tisuće čunjeva onda je teško očekivati bilo što osim poraza. Tako je bilo i kuglačima KK Policajca. Srušili su skromnih 2997 čunjeva i poraz od 3:5 sasvim je pristojan rezultat. Osim toga, kuglači KK Policajca, samo uz malo sportske sreće, mogli su iščupati i nerješeni rezultat da je kapetan Branko Bajt osvojio pojedinačni bod, a imao je i te kakvu šansu.
Za KK Policajac u prvom bloku igrača zaigrali su Božo Pavlaković protiv Nikole Kraljića i Mirko Birač protiv Željka Odorčića. I dok je Božo Pavlakocić uz male poteškoće ipak svladao svojeg protivnika, Mirko Birač je u potpunosti zakazao i izgubio je čak s 113 čunjeva razlike.
U drugom bloku igrača Nenad Plivelić je odličnom igorm i rezultatom pobijedio Tomislava Atalića, a s druge strane Branko Bajt je nesretno izgubio od Bože Rogića, iako je mogao dobiti zadnji set.
Pri negativnom rezultatu 1:3 i minus točno 100 čunjeva preostala dva kuglača KK Policajca teško da su mogla preokrenuti rezultat i spasiti ekipu od poraza. Mladi Ivan Hećimović glatko je izgubio od svojeg protivnika Ivice Atalića, koji mu nije dozvolio da osvoji niti jedan set, a iskusni Anton Marković bio je bolji od Dinka Sekulu i Ivana Markovića za konačni rezultat 5:3 za KK Gacku.
Nakon svega ostaje dojam da su kuglači KK Policajca ipak mogli osvojiti bod na ovom gostovanju, što bi bio veliki rezultat obzirom na poteškoće koje uvijek imaju gostujući kuglači na gospićkoj kuglani.
Prilika za popravak kuglačima KK Policajca dolazi već u subotu kada, kao domaćini, igraju ogulinski derbi protiv KK Željezničara branitelja. Utakmica je na rasporedu u subotu 18.10. u 13,30 sati.

ZAPISNIKMAKSIMALNA POBJEDA KK POLICAJCA, 04. 10. 2014.
Ako se po jutru dan poznaje - kako govori poznata narodna poslovica - onda bi ova kuglačka sezona u 3. HKLZ Ogulin-Lika za KK Policajac mogla biti bolja nego neke prošle. Naime, u 1. kolu na ogulinskoj Gradskoj kuglani "Klek" kuglači KK Policajca maksimalnom pobjedom 8:0 (15:9) te 3237:3122 u ukupnom broju srušenih čunjeva pobijedili su solidnu ekipu KK Gospića (do ove sezone KK Policajac Gospić).
Sva šestorica kuglača domaće ekipe, počevši od kapetana Branka Bajta, najboljeg pojedinca utakmice Bože Pavlakovića, najmlađega Ivana Hećimovića te iskusnih Nenada Plivelića, Mirka Birača i Antona Markovića, ostvarili su pojedinačne pobjede protiv svojih protivnika, što se na prvenstvenim utakmicama nije dogodilo dugo, dugo. Među domaćim igračima, uz najboljeg pojedinca utakmice Božu pavlakovića, koji je srušio 564 čunja (samo 1 više od svojeg protivnika Nikole Došena), posebno treba istaknuti mladoga Ivana Hećimovića koji je, osim što je ostvario odličan rezultat (537 srušenih čunjeva uz najbolje čišćenje od 188 čunjeva), pokazao da može odigrati dobro i kada sve izgleda već izgubljeno. Vratio se Ivan iz ponora poraza i za 8 čunjeva pretekao vrlo dobrog Petra Frkovića.
Kapetan Branko Bajt s maksimalnih 4:0 u setovima pobijedio je Željka Medunića, Nenad Plivelić u drugom i trećem setu rješio je pitanje pobjednika u srazu s Darkom Borčićem, dok je to Mirko Birač napravio u prvom i trećem protiv Stipe Perlića. Za razliku od njih Anton Marković pobjedu protiv Ivana lulića ostvario je odličnim drugim i boljim četvrtim setom.
Prvenstveno natjecanje u novoj sezoni nije moglo bolje početi za KK Policajac, a kako će se nastaviti znat će se u slijedeću subotu 11.10. na gospićkoj kuglani Hotela "Ante" gdje ih dočekuje KK Gacka iz Otočca.

ZAPISNIK

60. GODINA KK POLICAJAC OGULIN, 27. 09. 2014.
Članovi KK Policajac Ogulin obilježili su 60. godišnjicu osnutka svojega kluba svečanim skupom i večerom u Restoranu "Gradina" u Josipdolu. Skromno i bez velike ceremonije čalnove kluba koji su došli na ovu proslavu predsjednik Željko Stipetić kratkim obraćanjem podsjetio je na dugu i bogatu povijest kluba. KK Policajac Ogulin, koji ovaj naziv nosi od osamostaljenja Republike Hrvatske, osnovan je 1954. godine inicijativom tadašnjih službenika unutarnjih poslova u Ogulinu pod nazivom KK Borac. Nakon nekoliko godina klub je mijenjao ime u KK Milicioner, a sadašnje ime - KK Policajac nosi od 1991. godine. Bez obzira na ime i vremena kroz koja je prolazio klub neprekidno djeluje tj. organizirano nastupa u raznim kuglačkim ligama već punih 60 goidina. U tih 60 godina KK Policajac imao je u svojim natjecanjima i uspona i padova, a najveći uspjeh kluba postigle su njegove kuglačice koje su 2009. goidne izborile i u sezoni 2009.-2010. nastupaje u najvišem rangu natjecanja, uz puno osvojenih odličja na pojedinačnim, parovnim i ekipnim prvenstvima RH. Inače, KK Policajac, uz KK Željezničar branitelj, koji je najstariji, i KK Klek, jedan je od kuglačkih klubova s najdužom tradicijom, ne samo u Ogulinu.
Članovi i igrači KK Policajca, obilježavajući svoju veliku obljetnicu, proveli su jednu ugodnu večer uz slasni objed i prijateljsko druženje.


REDOVNI PRIJELAZNI ROK 2014., 13. 07. 2014.
Kao i svake godine, u vremenu od 20. do 30 lipnja, i ove 2014. godine bio je redovni prijelazni rok za kuglačice i kuglače. Što se tiče KK Policajca, ali i drugih ogulinskih kuglačkih klubova, isti je protekao dosta mirno, odnosno bez nekih većih prijelaza. Iz KK Policajca otišla je i poslijednja kuglačica Valentina Prpić, koja je, nakon prošlosezonskog pauziranja, prešla u ŽKK Ogulin. Nadamo se da će Valentina Prpić što prije postići formu s kojom je uspješno kuglala u dresu KK Policajca i da će predstavljati pravo pojačanje za novi klub koji će se još jednom okušati prvoligaškom društvu. Pogotovo stoga što je redove ŽKK Ogulina napustila odlična mlada kuglačica Maja Ivošević koja je prešla u KK Zagreb.
Osim ova dva događaja u ovogodišnjem prijelaznom roku redove KK Kleka napustio je Zlatko Piškur koji je prešao u KK Poštar dok je Matija Cindrić, osim za KK Klek, dvojno registriran za zagrebački KK Medvedgrad.
Početak natjecanja u ligama kuglačke Regije Zapad, kao i sam sustav natjecanja, bit će poznat uskoro, nakon Plenuma klubova KRZ koji će se održati krajem srpnja.

PRIJELAZNI ROK KSKŽ 2014.

REDOVNA I IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA, 12. 05. 2014.
U nedjelju 11. svibnja 2014.g. na izletištu Vitunj kod istoimenog ribogojilišta, u prekrasnom prirodnom ambijentu održana je redovna i izborna godišnja Skupština KK Policajca. Skupštini je nazočila većina redovnih članova kluba te gotovo svi registrirani igrači, kao i gosti. Od gostiju koji su se odazvali pozivu svakako treba istaknuti gradonačelnika Grada Ogulina gosp. Juru Turkovića te predsjednika Skupštine Karlovačke županije gosp. Željka Bokulića, koji su se pri kraju redovnog dijela Skupštine prigodnim govorima i obratili nazočnima.
Međutim, prije toga članovi KK Policajca prihvatili su izvješće o radu u proteklih godinu dana, koje je podnio predsjednik kluba Željko Stipetić te i financijsko i izvješće Nadzornog odbora koje su prezentirali tajnik Marijan Turković odnosno član Nadzornog odbora Darko Brbot.
Nakon jednoglasnog prihvaćanja navedenih izvješća jednoglasno je i data razrješnica dosadašnjem rukovodstvu. Izbor novog rukovodstva nije donio puno promjena u odnosu na dosadašnje stanje jer je za predsjednika kluba ponovo izabran Željko Stipetić, a za tajnika dosadašnji tajnik Marijan Turković. Isto tako za članove Upravnog odbora ponovo su izabrani Branko Bajt, Ivica Gašparović i Anton Marković. Jedino novo ime u tijelima upravljanja je Ivan Salopek koji je izabran na mjesto novog predsjednika Nadzornog odbora u čijem članstvu su i dalje ostali Darko Brbot i Tihomir Cindrić. Sastav Disciplinske komisije ostao je i u narednom četverogodišnjem razdoblju isti, a to su Mladen Hećimović - predsjednik te članovi Mirko Birač i Nenad Plivelić.
Nakon službenog dijela Skupštine članovi kluba te gosti nastavili su gotovo cjelodnevno druženje uz slasni lovački kotlić te roštilj.

SRETAN USKRS!, 18. 04. 2014.

KK POLICAJAC - KK KLEK II 0 : 8, 13. 04. 2014.
U zadnjem 22. prvenstvenom kolu 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca, kao domaćini, izgubili su od druge ekipe KK Kleka maksimalno 0:8 (7:17) te 3046:3177 u ukupno srušenim čunjevima. Teško je sjetiti se kada su "policajci" zadnji put i od koga ovako, bez osvojenomg boda, izgubili. Također, teško se sjetiti i kada su na domaćoj kuglani srušili ovako malo čunjeva. Očito je došlo do određenog zasićenja i zadnja prvenstvena utakmica ove sezone odigrana je bez motiva i želje za pobjedom.
Jedini koji je u redovima KK Policajca zadovoljio, iako nije osvojio bod već je izgubio od najboljeg igrača utakmice Andrije Božičevića,  bio je Božo Pavlaković, koji je sa srušenih 546 čunjava bio najbolji igrač u svojoj ekipi. Paralelno s njime u prvom bloku igrača, sa skromnim učinkom od 493 srušena čunja, svoj dvoboj s Josipom Stipetićem izgubio je i Mladen Hećimović.
U drugom bloku igrača Branko Bajt i Mirko Birač bili su još lošiji. Bajt je katastrofalnom završnicom za dva čunja uspio izgubiti već dobiveno protiv Marka Božičevića, a Birač je protiv Marina Butkovića uspio osvojiti tek prvi set.
U završnici utakmice, kada je sve već bilo rješeno, Ivan Hećimović i Ivan Salopek izgubili su od Mile Štrka te Duška Gvozdića, za najuvjerljiviji poraz ove sezone.
Bez obzira na ozljede koje su pratile ekipu KK Policajca u završnici ovog prvenstva (Marković i Pavlaković) ovakva igra i poraz nisu bili očekivani. Koliko je svemu tome kumovao sustav natjecanja u kojem se već sredinom prvenstva zna tko će biti prvak i da nema ispadanja iz lige može se spekulirati. Međutim, da je ovakav sustav natjecanja u HKRZ donio nazadak kuglanja (i to ne samo kod KK Policajca) to je očito. Nakon dvije sezone neuspješnog eksperimentiranja opet je vrijeme za promjene sustava natjecanja.
Inače, s 10 pobjeda, 3 nerješena rezultata i 9 poraza KK Policajac prvenstvenu utrku završio je na 6. mjestu, jednako kao i u sezoni 2012./13., dok je prvak 3.HKLZ Ogulin-Lika je druga ekipa KK Velebita iz Otočca.

ZAPISNIK

KK KARLOBAG - KK POLICAJAC 6 : 2, 06. 04. 2014.
U šestom i zadnjem gostovanju u Gospiću tekućeg prvenstva 3. HKLZ Ogulin-Lika kuglači KK Policajca ponovo su izgubili. Ovaj puta od KK Karlobaga koji je slavio pobjedu 6:2 (17:7) te 3153:2970 u ukupno srušenim čunjevima.
U redovima KK Policajca nije bilo ozlijeđenih Antona Markovića i Nenada Plivelića (zbog ozljeda takođeer već duže vrijeme nema niti braće Danka i Ivice Gašparovića) pa su priliku da zaigraju dobili svi preostali igrači sa spiska.
U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su i ostvarili pojedinačne pobjede Mladen Hećimović i Božo Pavlaković. Mladen Hećimović pobjedio je Tomislava Grčevića, a Božo pavlaković Željka Brdara pa je tako KK Policajac iznenađujuće poveo 2:0.
Međutim, u nastavku utakmice kuglači KK Karlobaga ostvarili su sve četiri pojedinačne pobjede i stekli veliku prednost u ukupno srušenim čunjevima čime su osigurali sigurnu pobjedu.
Najprije su u drugom bloku igrača "policajci" Ivan Salopek i Branko Bajt uvjerljivo izgubili od Borisa Nikšića i Željka Tomljenovića, a onda su u trećem bloku igrača isto doživjeli i Ivan hećimović te Mirko Birač, kjega je nakon dva seta zamijenio najmlađi igrač Ante Hećimović. Bolji od njih bili su Ivica Mraović i Robert Tomljanović.
Najbolji pojedinac u redovima KK Policajca bio je Božo Pavlaković sa srušenih 521 čunjem.
Ovaj poraz nije utjecao na poziciju KK Policajca na prvenstvenoj ljestvici jer je zadržano 5. mjesto, a hoće li tako ostati i na kraju znat će se u nedjelju 13.04.2014.g. kada se igra zadnje kolo. KK Policajac domaćin je ogulinskoj ekipi KK Klek II.

ZAPISNIK

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr