Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

SAMO BOD PROTIV KARLOBAGA, 25. 02. 2012.
U izuzetno važnoj prvenstvenoj utakmici 17. kola 3. HKL zapad kuglači KK Policajca nisu uspjeli izboriti pobjedu protiv KK Karlobaga i osvojiti obadva boda koji su im neophodni u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. Samo dvojica gostujućih kuglača uspjeli su izboriti pojedinačne pobjede ali s velikom razlikom u čunjevima  (92 + 35) tako da četvorica "policajaca" svojim pobjedama nisu to mogli dostići tih 127 čunjeva prednosti gostiju. Utakmica je tako na kraju završila neodlučeno 4 : 4 (13:11) uz 33 čunja prednosti gostiju - 3279:3312.
Uz već standardne probleme kod kuglača KK Policajca zbog ozlijeda, bolesti i nedolaska na treninge pojedinih igrača, na ovoj utakmici dodan je još jedan - grubi previd i nesmotrenost kapetana Branka Bajta. Naime, prilikom prijave ekipa u rezervu je prijavio sebe i Mirka Birača koji uopće nije došao na utakmicu. Tako je, kada se tijekom igre već u prvom bloku igrača ozlijedio Danko Gašparović, u igru morao upravo Branko Bajt koji zbog zdravstvenih problema očito još nije spreman za igru. Sve to iz gledališta je pratio zdrav i spreman Mladen Hećimović ali bez ikakvih šansi za igru. Rezultat toga je da je prednost Ivice Mraovića od 19 čunjeva iz prva dva seta koja je odigrao Danko Gašparović, za vrijeme igre Branka Bajta narasla na čak 92, što je do kraja bilo nedostižno. U prvom bloku igrača dobru igru pružio je Nenad Plivelić te pobijedio solidnog Ivana Vrbana za 15 čunjeva prednosti. D.Gašparović/B.Bajt - I.Mraović 491:583 (0:4) i N.Plivelić - I.Vrban 569:554 (3:1).

KK Policajac - KK Karlobag - zapisnik

3. HKL zapad - 17. kolo

PORAZ U PULI, 23. 02. 2012.
U zaostaloj utakmici 15. kola 3. HKL zapad kuglači KK Policajca jučer su u Puli izgubili od KK Uljanika rezultatom 7 : 1 (17,5:6,5) te 3137:2988 u ukupno srušenim čunjevima. Time su se kuglači KK Uljanika na samo jedan bod primaknuli KK Policajcu koji je i dalje ostao na 10. mjestu prvenstvene ljestvice odnosno na zadnjem mjestu koje jamči ostanak u 3. HKL zapad. Poslijednje mjesto s dva boda zaostatka za KK Policajcem i jedan bod za KK Uljanikom zauzimaju kuglači KK Hrvatskog branitelja iz Pule.
Na jučerašnju utakmicu u Pulu, pored ozlijeđenih i onih koji uopće ne treniraju, nisu mogli niti mladi Josip Skorić i Matija Cindrić zbog obverza u školi. Tako je utakmicu morala igrati ekipa sastavljena od preostalih kuglača od kojih nekik, u zadnje vrijeme, i nisu u ponajboljoj formi.
Kada se tome pridodaju iznenađujuće loši rezultati trenutno dvojice ponajboljih igrača Nenada Plivelića i Danka Gašparovića onda poraz i loš ukupan rezultat ne treba iznenađivati. Jedini koji je odigrao na visini je Anton Marković koji je s 570 srušenih čunjeva osvojio jedini pod za KK Policajac te bio i najbolji pojedinac susreta.

KK Uljanik - KK Policajac - zapisnik

3. HKL zapad - 15. kolo

DERBI KOLA "POLICAJKAMA", 19. 02. 2012.
U derbiju 12. kola ženske 2. HKL zapad/jug kuglačice KK Policajca tijesno su pobijedile odlične kuglačice ŽKK Goranina iz Delnica te tako zadržale drugo mjesto i šanse za osvajanje naslova prvakinja. Rezultat utakmice koja se igrala na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek" bio je 5 : 3 (12:12) odnosno 3255:3241 za "policajke".
Gošće su na ovu utakmicu doputovale bez svoje ponajbolje igračice, dvojno registrirane i za prvoligašku ekipu KK Mlaka iz Rijeke, Snježane Kramar i ta činjenica je vjerojatno kod domaćih kuglačica stvorila svojevrsni optimizam i razmišljanje "lako ćemo". Nakon zaista tijesne pobjede od samo 13 čunjeva prednosti, stvarno se postavlja pitanje što bi bilo da je Snježana Kramar bila u ekipi ŽKK Goranina? No, pobjedi kuglačica KK Policajca nema se što prigovoriti jer su još jednom odigrale odličnu utakmicu (ukupno su srušile više čunjeva nego kuglači jučer protiv KK Telekoma) i još jednom pokazale svoju psihičku čvrstinu i stabilnost u situaciji kada protivnik igra i prijeti preokretom.
Za razliku od gotovo svih dosadašnjih utakmica "policajke" su nakon prvog bloka igračica povele 2:0 i 63 čunja prednosti. Navedene pobjede ostvarile su Nikolina Marković protiv Slavice Grgurić Pajnić te Maja Stipetić protiv Anite Donkovac. Obzirom na dosadašnje rezultate i formu ove dvije "policajke" njihov učinak je bio odličan te je osigurao mirniji nastavak utakmice. N.Marković - S. Grgurić Pajnić 548:527 (2:2) i M.Stipetić - A. Donkovac 554:512 (3:1).

KK Policajac - ŽKK Goranin - zapisnik

2. HKL zapad/jug - 12. kolo

BODOVI SPASA, 18. 02. 2012.
Kuglači KK Policajca danas su na gradskoj kuglani "Klek" u Ogulin, u 16. kolu prvenstva 3. HKL zapad, pobijedili kuglače KK Telekoma iz Rijeke i osvojili nova dva boda u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. "Policjaci" su, nakon igre koja i nije za pamćenje, pobijedili rezultatom 6:2 (12:12), a omjer ukupno srušenih čunjeva na kraju je bio 3243:3184 u korist domaćih kuglača.
Novim zdravstvenim nevoljama desetkovana ekipa KK Policjaca (gripa Josipa Skorića) morala se dobro namučiti za ovu vrijednu pobjedu. Naime, iako je u prvom bloku igrača KK Policajac neočekivano lako poveo 2:0 i 108 čunjeva prednosti, u drugom bloku Riječani su uzvratili s dvije pojedinačne pobjede te značajno smanjili zaostatak u čunjevima. Odluka je tako pala u zadnjem bloku igrača u kojem su obadva "policajca" izborila tijesnu pojedinačnu pobjedu.
Danko Gašparović je s 578 srušenih čunjeva najbolji pojedinac utakmice i uvjerljivo je, posebno u zadnjem setu, bio bolji od Bojana Starčevića. Nenad Plivelić je također bio odličan i svojeg protivnika, Ogulinca i nekadašnjeg člana KK Policajca, Andreja Vukovića uvjerljivo nadigrao. D.Gašparović - B.Starčević 578:529 (3:1) i N.Plivelić - A.Vuković 554:495 (3:1).

KK Policajac - KK Telekom - zapisnik

3. HKL zapad - 16. kolo

ODGOĐENE PRVENSTVENE UTAKMICE, 11. 02. 2012.
Niti kuglačice niti kuglači KK Policajca ovaj vikend neće igrati prvenstvene utakmice. Razlog tome su loše vremenske prilike i problemi u cestovnom i morskom prometu.
Naime, kuglačice su sutra u nedjelju trebale igrati utakmicu 11. kola 2. HKL zapad/jug u Malom Lošinju protiv KK Jadranka Hoteli ali je ta utakmica sporazumno odgođena zbog toga što je zbog orkanske bure za sav promet zatvoren Krčki most, a ne prometuje niti trajektna linija Valbiska (Otok Krk) - Merag (Otok Cres).
Kuglači su, također sutra u nedjelju trebali putovati u Pulu na utakmicu 15. kola 3. HKL zapad protiv KK Uljanika ali je i ta utakmica sporazumno odgođena zbog zimskih uvjeta na prometnicama Gorskog Kotara, Primorja i Istre.
Termini za odigravanje ovih utakmica između vodstva klubova dogovorit će se nakandno.

KAD NEĆE KUGLAČICE HOĆE KUGLAČE, 05. 02. 2012.
Konačno smo dočekali prvenstvenu pobjedu kuglača KK Policajca. Danas, mjesec i pol nakon zadnje pobjede protiv KK Hrvatskog branitelja iz Pule (10. kolo 3. HKL zapad 17.12.2011.) u 14. kolu ostvarili su svoju četvrtu ovosezonsku pobjedu i to protiv jake ekipe KK Velebit 2 iz Otočca. KK Policajac je pobijedio rezultatom 5:3 (13,5:10,5) te 3278:3234 u ukupno srušenim čunjevima.
Sam početak utakmice nije dao naslutiti za "policajce" povoljan povoljan ishod ove utakmice. Naime, obadvojica igrača KK Policajca u prvom bloku su izgubila. Josip Skorić od Ivice Atalića za svega 14 čunjeva uz dva osvojena seta, a Danko Gašparović od Zvonimira Kranjčevića uz samo pola osvojenog seta. J. Skorić - I. Atalić 544:558 (2:2) i D. Gašparović - Z. Kranjčević 531:567 (0,5:3,5).
U drugom bloku igrača, nakon duže pauze zbog bolesti, za KK Policajac je zaigrao kapetan Branko Bajt i upravo zahvaljujući njemu i njegovoj odličnoj igri prednost gostiju u srušenim čunjevima je znatno smanjena. Svojim protivnicima Ivici Bunjevčeviću i Darku Aleškoviću (od 61. hica) prepustio je samo jedan set.

KK Policajac - KK Velebit 2 - zapisnik

3. HKL zapad - 14. kolo


I DRUGI PORAZ KUGČICA KOD KUĆE, 05. 02. 2012.
Kuglačice KK Policajca doživjele su i drugi domaći poraz u 10. kolu 2. HKL zapad/jug i tako si znatno umanjile šanse da na kraju osvoje prvo mjesto i izbore kvalifikacije za prvu ligu. Nakon prošlonedjeljnog derbija u kojem su bolje i uspješnije bile kuglačice KK Šubićevca iz Šibenika, ovaj puta, također u derbiju kola, bolje od "policajki" bile su kuglačice ŽKK Kupe iz Karlovca odnosno Ozlja. Naime, ŽKK Kupa tek je formalno registrirana sa sjedištem u Karlovcu, a zapravo se radi o kuglačicama iz Ozlja gdje na tamošnjoj kuglani "Azelija" treniraju i igraju domaće utakmice. Podsjećamo da su upravo kuglačice ŽKK Kupe, u zaostaloj utakmici 1. kola koja je igrana tek početkom ove godine tj. 08. siječnja, nanijele prvi prvenstveni poraz "policajkama". Tada su u Ozlju slavile rezultatom 7:1 i ukupno srušile svoj osobni rekord u čunjevima. Danas su opet bile izvrsne i pobjedile 3290:3261 tj. 6:2 (14,5:9,5).
Uz Maju Stipetić, mjesto danas odsutne Nikoline Marković za KK Policajac zaigrala je Marina Bašić Palković. Obadvije su izgubile svoje pojedinačne dvoboje i to Maja Stipetić protiv Jadranke Meglajec, a Marina Bašić Palković protiv Katarine Zajec. Iako "policajke" nisu bile loše, Ozljanke su ipak bile nešto bolje i na kraju za svoju ekipu osvojile dva pojedinačna boda i stekle prednost od 54 čunja. M. Stipetić - J. Meglajec 525:555 (1:3) i M. Bašić Palković - K. Zajec 552:576 (1:3).

KK Policajac - ŽKK Kupa - zapisnik

2. HKL zapad/jug 10. kolo

DOMAĆI PORAZ KUGLAČICA, 29. 01. 2012.
Prvi domaći poraz kuglačice KK Policajca doživjele su danas u derbiju 2. HKL zapad/jug protiv svojih najbližih pratilja na prvenstvenoj ljestvici - kuglačica KK Šubićevca iz Šibenika. Bila je to utakmica zadnjeg, 9. kola prvog dijela prvenstva, kojega su važnom gostujućom pobjedom, na prvom mjestu završile kuglačice iz Šibenika samo bod više od kuglačica KK Policajca. Njihova pobjeda sasvim je zaslužena i ostvarena je rezultatom 6:2 (16:8) u čunjevima 3285:3190.
Potajno su se kuglačice KK Policajca nadale domaćoj pobjedi protiv Šibenčanki, kao što je to bilo prošle sezone, međutim, gošće su u ovom trenutku ipak bolje.
Da će bodovi put Šibenika vidjelo se već na samom početku utakmice kada su u prvom bloku igračica obadvije "policajke" - Nikolina Marković i Maja Stipetić uvjerljivo izgubile od svojih protivnica Željke Žurić odnosno Meri Jurković. Posebno je raspoložena bila Meri Jurković koja je na kraju bila i najbolja igračica utakmice, a u odnosu na maju Stipetić bila je bolja za čak 54 čunja. Uz tih 54 Željka Žurić je dodala još i 30 prednosti pred Nikolinom Marković, koja je osvojila tek jedan set, pa je, uz početno vodstvo od 2:0, prednost KK Šubićevca u srušenim čunjevima bila gotovo nedostižna. N. Marković - Ž. Žurić 519:549 (1:3) i M. Stipetić - M. Jurković 522:576 (0:4).

KK Policajac - KK Šubićevac - zapisnik

 2. HKL zapad/jug 9. kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr