Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

KUGLAČI OČEKIVANO PORAŽENI U GOSPIĆU, 29. 01. 2012.
Kuglači KK Policajca jučer su se iz Gospića vratili bez bodova i to u doslovnom smislu. naime, u 13. kolu 3. HKL zapad uvjerljivo su s 8:0 poraženi od vodeće ekipe na prvenstvenoj ljestvici KK Visočice, bez ijedne pojedinačne pobjede odnosno boda. Sve što su "policajci" na njima tradicionalno teškoj kuglani uspjeli napraviti je da su osvojili tek šest setova, a razlika u čunjevima je bila rekordna - čak 319 - 3395:3076.
Da se kuglači KK Policajca neće dobro provesti u ovoj utakmici pokazalo se već u prvom bloku igrača u kojem su obadva igrača KK Policajca izgubili uz minus 132 čunja. Naime, Danko Gašparović je solidnom igrom, uz jedan dobiveni set, ipak izgubio od boljeg M. Majetića, a Josip Skorić je izgubio od najboljeg igrača utakmice J. Šulentića s preko sto čunjeva razlike i bez osvojenog seta. M. Majetić - D. Gašparović 570:533 (3:1) i J. Šulentić - J. Skorić 597:492 (4:0).

KK Visočica - KK Policajac - zapisnik

3. HKL zapad - 13. kolo

POBJEDA KUGLAČICA U GRADSKOM DERBIJU, 22. 01. 2012.
Kuglačice KK Policajca ostvarile su novu prvenstvenu pobjedu u 8. kolu 2. HKL zapad/jug.. Ovaj puta pobjeda je ostvarena u ogulinskom gradskom derbiju protiv ŽKK Ogulina i u ulozi gosta, tako da je dvostruko slađa. Nakon početnog vodstva ŽKK Ogulina pa izjednačenja u drugom bloku igračica, "policajke" su tijesnu pobjedu od 5:3 izborile u neizvjesnoj završnici, prije svega zahvaljujući odličnoj igri kapetanice Valentine Prpić. Zanimljivo je da su "ogulinke" bile bolje u setovima 12,5:11,5 ali je prednost u ukupno srušenim čunjevima bila presudna za pobjedu KK Policajca čije kuglačice su srušile 3225, a kuglačice ŽKK Ogulina 3188 čunjeva.
Kao što je već rečeno, u prvom bloku igračica obadvije "ogulinke"  - Marija Paušić i Mirjana Orelj ostvarile su pojedinačnu pobjedu. Za KK Policajac Nikolina Marković je protiv Marije Paušić uspjela osvojiti tek pola seta, dok je Maja Stipetić propustila svoje prilike i na kraju s tek jednim dobivenim setom, za 21 čunj izgubila dvoboj. M. Paušić - N. Marković 578:533 (3,5:0,5) i M. Orelj - M. Stipetić 519:498 (3:1).

ŽKK Ogulin - KK Policajac - zapisnik

2. HKL zapad/jug - 8. kolo

RASIPANJE PRVENSTVENIH BODOVA SE NASTAVLJA, 21. 01. 2012.
Kuglači KK Policajca nastavljaju s rasipanjem prvenstvenih bodova na domaćem terenu. U današnjoj utakmici 12. kola (prvo kolo proljetnog dijela) 3. HKL zapad opet su izgubili na kuglani "Klek" i to od KK Skrada. Rezultat na kraju bio je isti kao i protiv KK Kupe prošlu nedjelju - 2 : 6 (10,5:13,5) odnosno 3263:3296 u ukupno srušenim čunjevima.
Možda je još prerano reći da je ovo bio zadnji vagon trećeligaškog vlaka u koji se nisu uspjeli ukrcati kuglači KK Policajca ali sve na to upućuje. Naime, ovo je već drugi poraz kod kuće za redom, a bodovni konto je mršav (iz 12 utakmica samo 7). K tome, uz ovakvu igru teško je očekivati pobjedu protiv bilo koga, a posebno u gostima. No, budući da je do kraja prvenstva još 10 kola, kod "policajaca" još uvijek tinja nada da se može osvojiti još barem desetak bodova koji bi bili garancija opstanka.
U današnjoj utakmici kapetan KK Policajca Branko Bajt, kji se nakon duže vremena izbivanja zbog bolesti vratio voditi ekipu, nije mogao računati na ponajboljeg igrača Ivicu Gašparovića koji je sinoć završio u bolnivi zbog nesretnog slučaja. Srećom, sve će s njime biti u redu ali njegov prosječni učinak u današnjoj utakmici, da je bio u ekipi, sigurno bi donio prevagu u korist KK Policajca.
U takvim okolnostima, u prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su Josip Skorić i Danko Gašparović. Josip Skorić je odigrao odličnu utakmicu, posebno u prva dva seta, te na kraju pobijedio svoje protivnike Sotira Taseva i njegovu zamjenu nakon dva seta Hrvoja Đakovića. Danko Gašparović je bio najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca s 582 srušena čunja ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu jer je Marko Ribić pored njega srušio ravnih 600 čunjeva te donio bod za svoju ekipu. J. Skorić S.Tasev/H.Đaković 561:535 (2:2) i D. Gašparović - M. Ribić 582:600 (2:2).

KK Policajac - KK Skrad - zapisnik

3. HKL zapad - 12. kolo

NEOČEKIVANI PORAZ KUGLAČA, 15. 01. 2012.
U nastavku prvenstva 3. HKL zapad odnosno posljednjoj utakmici prvog dijela, kuglači KK Policajca neočekivano ali uvjerljivo izgubili su od KK Kupe iz Ozlja. Neredovito treniranje i općenito neozbiljan pristup natjecanju koji traje već duži niz godina kumovali su skromnom učinku cijele što ne može biti dovoljno za ništa drugo nego zasluženi poraz. Konačni rezultat utakmice bio je 2:6 za KK Kupu, uz omjer setova 6:18 te 3198:3369 u ukupno srušenim čunjevima.
Već prije samog početka utakmice moglo se zaključiti da nešto u ekipi KK Policajca ne štima. naime, pojedini igrači koji bi mogli konkurirati za prvi sastav jednostavno nisu došli na vrijeme pa nisu uvršteni niti među rezerve. U takvoj situaciji u prvom bloku igrača za KK Policajac zaigrali su braća Danko i Ivica Gašparović i to protiv Zvonimira Vidičeka i Ivana Pavlića. Danko Gašparović protiv raspoloženog Vidičeka nije uspio osvojiti niti set, dok je Ivica Gašparović dobro počeo s dva osvojena seta ali je na kraju morao u zadnjim hicima spašavati pobjedu. Na kraju je pobijedio samo za 9 čunjeva izgubivši, samo u zadnjem setu, čak 19 čunjeva. D. Gašparović - Z. Vidiček 533:579 (0:4) i I. Gašparović - I. Pavlić 553:544 (2:2).

KK Policajac - KK Kupa - zapisnik

3. HKL zapad 11. kolo


NASTAVAK PRVENSTVA - POBJEDA KUGLAČICA, 14. 01. 2012.
Utakmicama 7. kola koje se igra ovog vikenda nastavlja se prvenstvo ženske 2. HKL zapad/jug. Kuglačice KK Policajca ugostile su simpatične kuglačice iz susjednog grada - ŽKK Vrbovsko i ostvarile novu prvenstvenu pobjedu. Opet je bilo 6 : 2 uz 17:7 u osvojenim setovima te 3274:3072 u ukupno srušenim čunjevima.
Rezultat prvog bloka igračica upućivao je na drugačiji ishod ove utakmice jer su gošće povele 2:0 i ostvarile prednost od skoro šesdeset čunjeva. Zasluga je to odlične Aleksandre Vučković i raspoložene Renate Loparić koju je cijelo vrijeme bodrio njezin otac Milan Ostović - Klis. Naime, "policajke" Maja Stipetić i Nikolina Marković, iako su osvojile po dva seta, srušile su na kraju manje čunjeva i izgubile dva boda za svoju ekipu. Bliže pobjedi bila je Maja Stipetić ali je u zadnjem setu podbacila i prokockala solidnu prednost koju je imala do tada. M. Stipetić - A. Vučković 541:568 (2:2) i N. Marković - R. Loparić 518:550 (2:2).

KK Policajac - ŽKK Vrbovsko - zapisnik

2. HKL zapad/jug 7. kolo


PRVI PORAZ KUGLAČICA, 09. 01. 2012.
Jednako kao i prošlogodišnje kuglačke sezone pobjednički niz kuglačica KK Policajca zaustavljen je u Ozlju. U zaostaloj utakmici 1. kola tekućeg prvenstva 2. HKL zapad/jug domaće kuglačice ŽKK Kupe uvjerljivo su bile bolje od vodeće ekipe u prvenstvu pobjedivši rezultatom 7: 1 (16,5:7,5) te 3332:3106 u ukupno srušenim čunjevima.
U nedavno završenom mini-prijelaznom roku ŽKK Kupa se pojačala i u svoje redove dvojno registrirala mladu Katarinu Zajec iz zagrebačkog KK Zagreb Zabokya i upravo je ta kuglačica, zajedno s iskusnom Šteficom Pavlaković, otvorila put ka pobjedi svoje ekipe. Katarina je bila bolja od solidne Matee Gašparović, a Štefica je u predzadnjem hicu s devetkom prestigla Nikolinu Marković. Š. Pavlaković - N. Marković 546:533 (2,5:1,5) i K. Zajec - M. Gašparović 559:534 (3:1).

ŽKK Kupa - KK Policajac - zapisnik

2. HKL zapad/jug - tablica

SRAMOTNA DISKRIMINACIJA MATEE GAŠPAROVIĆ, 06. 01. 2012.
Ako je do sada i bilo nekih dvojbi o tome je li mlada kuglačica KK Policajca Matea Gašparović diskriminirana od strane vodstva Športske zajednice Grada Ogulina (ŠZGO), nakon ne stavljanja iste na glasački listić za izbor najboljih u sportu Grada Ogulina za 2011.g. uopće više nema nikakvih dilema. Na djelu je najprljaviji oblik diskriminacije po osnovu političkog ili drugog uvjerenja i to od strane, do krajnjih granica ispolitiziranog dijela vodstva ŠZGO, kojeg predvodi, upravo od  gradskog vodstva nametnuti i instalirani predsjednik Darko Pribanić i tajnik Mario Pavić. Svoje prste u tome svakako imaju i tzv. predstavnik Grada Ogulina u Izvršnom odboru ŠZGO Tone Radočaj, inače zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina, ali i sam gradonačelnik Nikola Magdić, koji se uglavnom prave autistični i ništa ne vide i ne čuju (slično kao i vodstvo još nekog sportskog saveza).

Matea Gašparović je, da pojasnimo, kuglačica KK Policajca iz Ogulina od svoje 12-te godine. Rođena je 1993.g. i potječe iz poznate ogulinske kuglačke obitelji (otac Ivica i stric Danko dugogodišnji su uspješni kuglači više ogulinskih kuglačkih klubova – trenutno KK Policajca).


HUMANITARNI BOŽIĆNI TURNIR, 29. 12. 2011.
Sinoć je na ogulinskj gradskoj kuglani "Klek" odigrana završnica humanitarnog Božićnog turnira kuglačica i kuglača. Sav prihod ostvaren kotizacijom za nastup namjenjen je liječenju mladog rukometaša Mateja Vukovića - sina kuglača KK Obrtnika Zlatka Vukovića. Na turniru, koji je započeo još prije Božića, nastupilo je preko sto kuglača i kuglačica iz Ogulina, Vrbovskog, Otočca, Skrada, Karlovca, Slunja, Ozlja i mnogih drugih mjesta.
Nakon što su svi kuglači i kuglačice odigrali po 120 hitaca, u sinoćnjem finalu nastupilo je 16 najboljih kuglača i četiri kuglačice.
Kuglačica KK Policajca Matea Gašparović u finalu je bila najbolja i osvojila je prvo mjesto, dok je treće mjesto osvojila još jedna "policajka" Ana Puškarić. Drugo mjesto je pripalo mladoj i nadarenoj kuglačici ŽKK Ogulin Ivi Cindrić, a njezinoj klupskoj kolegici Marici Bokulić četvrto mjesto.
Među kuglačima prvo mjesto osvojio je Damir Dobrinić iz KK Mostanja iz Karlovca dok su drugi treći Riječani iz ogulinskog KK Kleka Nikica Kučan i Elio Peršić. Nitko od kuglača KK Policajca nije se uspio plasirati u finale ovog humanitarnog turnira.
Sve u svemu, od strane Zbora kuglačkih sudaca Ogulin dobro organiziran turnir i još bolji odaziv mnogobrojnih kuglačica i kuglača te nada da će Matej Vuković izboriti svoju najvažniju životnu pobjedu - onu nad opakom bolešću.

Humanitarni Božićni turnir - finale

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr