Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

SRETAN USKRS SVIMA!, 23. 04. 2011.
SVIM KUGLAČICAMA, KUGLAČIMA I LJUBITELJIMA KUGLANJA SRETAN USKRS ŽELI KK POLICAJAC OGULIN! 

ZUCKER KOMMT ZULETZT, 10. 04. 2011.
Ana Puškarić - korak do rekordaU prijevodu s njemačkog - šećer dolazi na kraju. I zaista, kuglačice KK Policajca u zadnjoj utakmici tekućeg prvenstva 2. HKL zapad/jug u Zadru, na kuglani SC "Mocire" pružile su pravu poslasticu za mnogobrojnu publiku u kuglani. Pobjedile su domaću ekipu KK Donata ukupnim rezultatom 7:1 (14:10) i srušile rekordan broj čunjeva - 3376, dok su domaće kuglačice srušile 3255 čunjeva.
U prvom bloku igračica pojedinačni bod izgubila je odlična Valentina Prpić, premda je srušila čak 586 čunjeva. Bolja od nje bila je, kasnije će se i potvrditi, igračica utakmice Grozdana Surać. Istovremeno, Nikolina Marković, uz jedank broj osvojenih setova, zbog više ukupno srušenih čunjeva pobjedila je Žaklinu Jelača.
Surać - Prpić 593:586 (2:2) i Jelača - Marković 518:530 (2:2).
Matea gašparović i Maja Stipetić zaigrale su za KK Policajac u drugom bloku igračica i obadvije pobjedile. Matea Irinu Morović, a Maja Nives Grabovac. Posebno zrelo odigrala je Maja Stipetić koja je u izjednačenom dvoboju ipak izdržala i za svega dva čunja navisila svoju protivnicu. S druge strane Matea Gašparović u prva tri seta igrala je prvoligaški i onda u četvrtom jednostavno stala. Previše je promašivala i tako značajno smanjila svoj ali i učinak ekipe.
Morović - Gašparović 534:556 (2:2) i Grabovac - Stipetić 562:564 (2:2).

  KK Donat - KK Policajac

  2.HKL z/j  18.kolo

SPAS U ZADNJI ČAS, 10. 04. 2011.

Matija Cindrić - junak utakmiceDa su kuglači KK Policajca u protekloj kuglačkoj sezoni 3. HKL zapad igrali barem približno kako su igrali jučer poslijepodne u zadnjoj utakmici tekućeg prvenstva, sigurno bi se borili za ulazak u viši, a ne spašavali od ispadanja u niži rang natjecanja. Potegnuli su "policajci" kada je bilo najpotrebnije i kada se još nije znalo ovise li sami o sebi i više nego zasluženo pobjedili kuglače KK Elektroistre iz Pule, kojima su bodovi bili važni za osvajanje drugog mjesdta i plasman u 2. ligu. Pobjedili su ukupnim rezultatom 5:3 (13:11) uz rekordan (za njih) broj srušenih čunjeva - 3459, prema respektabilnih 3362 gostiju iz Pule. Pobjeda je bila imperativ da bi se moglo dalje slagati kombinacije za ostanak u 3. ligi. Najprije da MKK Rijeka ne ispadne iz 1. HKL, onda da se KK Klek kroz kvalifikacije plasira u 1. HKL itd. Međutim, uz ovu pobjedu proitv KK Elektroistre i nerješeno 4:4 između KK Mladosti i KK Telekoma u Delnicama, također jučer, sve te kombinacije su bespotrebne jer su se "policajci" spasili u zadnji čas i osigurali trećeligaški status i slijedeće sezone.
Međutim, jučerašnja utakmica bila je prava "kuglačka poslastica" jer su gotovi svi akteri pružili odličnu ili dobru igru, a nije nedostajalo niti uzbuđenja.
Već u prvom bloku igrača kuglači i navijači KK Policajca doživjeli su nevjerojatan šok. Naime, Ivica Gašparović protiv Ljube Pejašinovića počeo je fenomenalno. odmah u prvom setu ostvario je 51 čunj prednosti, a onda se opustio i do kraja izgubio sva tri seta te, iako je imao 39 čunjeva prednosti, izgubio bod. Njegov brat Danko Gašparović protiv ponajboljeg igrača gostiju Ivana Božca odlično je krenuo, dobio prva dva seta, a onda izgubio dva preostala ali i prednost u čunjevima. Tako je i taj, već praktično dobiveni bod, otišao gostima. Među "policajcima" je zavladao strah. 0:2 već na startu.
 
  KK Policajac - KK Elektroistra
     
  3.HKLZ - 22.kolo


KUGLAČICAMA KK POLICAJCA GRADSKI DERBI, 03. 04. 2011.

Nikolina Marković - najbolja igračica utakmiceKuglačice KK Policajca danas su u prvenstvenoj utakmici 17. kola 2. HKL zapad/jug pobjedile gradskog suparnika tj. kuglačice ŽKK Ogulina rezultatom 6 : 2 (15:9) i 3163:3076 u ukupno srušenim čunjevima. Ova nova dva prvenstvena boda "policajkama" osiguravaju konačno 3. mjesto u prvenstvu budući da je do kraja preostalo još samo jedno kolo u kojem "policajke" gostuju u Zadru kod ŽKK Donat.
Današnja utakmica započela je uz puno motiva s jedne i druge strane jer ipak nije svejedno tko je bolji, a tko lošiji u svojem gradu. Tome se pridružila i mnogobrojna kuglačka publika koja je otvoreno i bučno "drukala" svatko za svoju ekipu.
Utakmicu su započele Valentina Prpić i Nikolina Marković za KK Policajac, koji je ovaj puta službeno bio domaćin, i to protiv Ane Karas i Mirjane Stošić. Valentina Prpić je bez većih problema i uz sva četiri osvojena seta pobjedila Anu Karas s 34 čunja prednosti. Još uvjerljivija je bila Nikolina Marković koja je odličnom igrom, uz također sva četiri osvojena seta, pobjedila Mirjanu Stošić za čak 65 čunjeva prednosti. Time su "policajke" povele 2:0 i ostvarile čak 99 čunjeva prednosti. Posebno treba istakmuti fenomenalnu igru Nikoline Marković koja je, praktički bez treninga, u ovoj utakmici pružila igru za pamćenje i najzaslužnija je za konačnu pobjedu svoje ekipe.
Valentina Prpić - Ana Karas 525:491 (4:0) i Nikolina Marković - Mirjana Stošić 589:524 (4:0).

  KK Policajac - ŽKK Ogulin
 
  2.HKL z/j  17.kolo


PROPUŠTENA ZADNJA PRILIKA ZA SIGURAN OSTANAK, 03. 04. 2011.
Kuglana SRC Mlaka u RijeciKuglači KK Policajca sinoć su u Rijeci propustili svoju zadnju priliku za siguran ostanak u 3. HKL zapad. Na kuglani SRC "Mlaka" bolji od njih rezultatom 7:1 (17:7) bili su kuglači KK Telekoma koji su ukupno srušili 3296 čunjeva naspram 3152, koliko su srušili "policajci".
Bila je to utakmica predzadnjeg tj. 21. prvenstvenog kola u kojem su kuglači KK Policajca, eventualnom pobjedom, sami u zadnjem kolu mogli odlučivati o svojem sigurnom ostanku u 3. HKL zapad. Ovako, za takvo nešto ostale su tek teoretske mogućnosti, a pobjedom u zadnjem kolu protiv KK Elektroistre iz Pule osigurali bi si barem predzadnje mjesto, koje pak u slučaju ostanka MKK Rijeka u 1. HKL i plasmana KK Kleka u 1. HKL, ipak jamči ostanak. Međutim, sve su to kombinacije u kojima KK Policajcu, kako god se okrene, nedostaju dva boda.
Međutim, igra koju su "policajci" pružili sinoć u Rijeci ne obećava puno i potpuno zasluženo doživjeli su svoj 14. po redu poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva.
Utakmica se igrala na svih 6 staza koliko ih ima na kuglani SRC "Mlaka" tako da su u prvom bloku igrača za KK Policajac zaigrali Tomislav Grdić protiv Branka Bilića, Branko Bajt protiv Mirana Olbine i Ivica Gašparović protiv Željka Božičića. Da su bodovi za KK Policajac jako daleko u ovoj utakmici pokazao je već prvi set u kojem je Grdić srušio samo 97 čunjeva i već tada za svoju ekipu "stekao" minus 49 čunjeva. Iako je i drugi set odigrao katastrofalno loše ipak ga je za 4 čunja dobio pa je tako Nenad Plivelić, koji ga je nakon drugog seta zamijenio, unatoč ukupno manje srušenih čunjeva, uz svoja dva osvojena seta ipak osvojio jedini pojedinačni bod za KK Policajac.

  KK Telekom - KK Policajac

 3.HKLZ 21.kolo

NOVI PORAZ KUGLAČA U DELNICAMA, 27. 03. 2011.
Kuglana Kuglači KK Policajca sinoć su u Delnicama zabilježili jošjedan poraz. U 20. kolu 3. HKL zapad, u svojevrsnom derbiju začelja, poraz su im nanijeli kuglači KK Mladosti iz Delnica i to maksimalnim rezultatom od 8 : 0 (16:8) odnosno 3228:3101 u ukupno srušenim čunjevima.
Sudeći prema ovom rezultatu s direktnim konkurentom "policajci" su se očito pomirili sa sudbinom koja, to je sada dosta izgledno, vodi u niži rang natjecanja. Kriza rezultata, ali  posebno i igre, sinoć je u Delničkoj kuglani "Goranin" kulmnirala. Niti jedna pojedinačna pobjeda, niti jedan "bolji" rezultat, nisu niti mogli rezultirati ničim drugim osim uvjerljivog poraza. Doduše, do kraja su još dva kola, no ovakvom igrom i pristupom teško je očekivati maksimalni učinak i 4 boda koja garantiraju opstanak u 3. HKL.
O sinoćnjoj utakmici u Delnicama nema se puno čega napisati. U prvom bloku igrača za KK Policajac su igrali Nenad Plivelić i Ivica Gašparović protiv Josipa Šporera odnosno Zvonimira Briškog. Obadvojica su izgubili s time da je Plivelić bio skroz indisponiran srušivši svega 482 čunja. Veteran Šporer pobjedio ga je s lakoćom iako ni sam nije briljirao srušivši svega 520 čunjeva. I. Gašparoviću niti to što je s 535 srušenih čunjeva bio najbolji pojedinac u svojoj ekipi nije pomoglo da izbjegne poraz od Briškog koji je srušio 560 čunjeva.

  KK Mladost - KK Policajac

  3.HKLZ 20.kolo

KUGLAČICE SLAVILE U VRBOVSKOM, 20. 03. 2011.
Iako su, pod čudnim i nesvakidašnjim okolnostima, sva tri preostala prvenstvena kola 2. HKL zapad/jug za žene pomaknuta za tjedan dana, ŽKK Vrbovsko i KK Policajac svoju utakmicu 16. kola iapk su odigrale po "starom" rasporedu odnosno jučer. Tako je dogovoreno između vodstva obadva kluba i voditelja natjecanja pa će slijedeći vikend kuglačice ŽKK Vrbovskog i KK Policajca biti slobodne.
Prema očekivanju, pobjedu od 5 : 3 (15,5:8,5) su izvojevale kuglačice KK Policajca srušivši ukupno 3164 čunja, odnosno 68 više od domaćih kuglačica.
Pojedeinačne pobjede za KK Policajac osvojile su Nikolina Marković u prvom te Maja Stipetić i Matea Gašparović u drugom bloku igračica, dok su slabije od svojih protivnica bile Valentina Prpić u prvom te Ana Puškarić i Tamara majetić u zadnjem bloku igračica.

  ŽKK Vrbovsko - KK Policajac

  2.HKL z/j 16.kolo

MLAKA BOLJA ZA ČETRDESET ČUNJEVA, 19. 03. 2011.

U današnjoj prvenstvenoj utakmici 3.HKL zapad, u sklopu 19. kola, u Ogulinu su se satali ogulinski KK Policajac i riječka KK Mlaka. Za razliku od gostujućih kuglača, "policajcima" do kraja prvenstva trebaju još dvije pobjede odnsono četiri boda kako bi izbjegli selidbu u niži rang natjecanja. Premda su mnogi priželjkivali da bi se dva boda mogla osvojiti već u današnjoj utakmici, na žalost kuglača KK Policajca i njihovih navijača, to se nije ostvarilo. Gosti su slavili tijesnu ali zasluženu pobjedu od 5 : 3 (13:11), a pobjedu je ustvari odlučila razlika od točno 40 čunjeva više srušenih na strani KK Mlake - 3315:3275. Pobjeda Riječana zaslužena je utoliko što su od samog početka vodili i dok su "policajci" u pojedinačnim pobjedama izravnali skor, razliku u čunjevima nisu mogli stići i prestići.
Za KK Policajac nije dobro počelo jer su nakon prvog bloka igrača, u kojem su za njih zaigrali Ivica Gašparović i Nenada Plivelić, gubili  0:2 i 66 čunjeva manje. Dobrislav Perušić je uvjerljivo pobjedio Ivicu Gašparovića koji nije bio ni blizu svojih utakmica iz prethodnih utakmica, a što se svojevrsno iznenađenje jer je isti već duže vremena jedan od najboljih kuglača KK Policajca. S druge strane Plivelić je imao vodstvo od 2:0 u setovima i 20-tak čunjeva prednolsti nad Bojanom Švobom ali je ipak izgubio sve. I. Gašparović - D. Perušić 414:573 (1:3) i Plivelić - Švob 544:551 (2:2).
 
  KK Policajac - KK Mlaka
 
  3.HKLZ 19.kolo


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr