Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Treća pobjeda za redom, 31. 01. 2010.
Dom sportova Kuglači KK Policajca od početka ove godine, odnosno nastavka prvenstva 3. HKL zapad, znaju samo za pobjede. Ovaj puta zabilježili su još jednu gostujuću pobjedu i to u Puli protiv KK Uljanika. Bila je to utakmica 13. kola, a rezultat na kraju utakmice bio je 6 : 2 za KK Policajac odnosno 3214 : 3193 u srušenim čunjevima.
Prije odlaska na ovu utakmicu u Pulu "policajci" su potiho spominjali i mogućnost iznenađenja odnosno gostujuće pobjede, a temelj za takva nadanja bili su dosta loši rezultati KK Uljanika u zadnje vrijeme, a posebno u utakmici 12. kola kada su gostovali u Ogulinu protiv KK Obrtnika i uvjerljivo izgubili.
Početak utakmice dao je naslutiti tek da će borba za bodove biti izjednačena. Naime, Mirko Birač nije bio baš raspoložen pa je uvjerljivo izgubio od Drage Pranića, ali je zato Anton Marković igrao odlično i pobjedio svojeg protivnika Maria Grabovca. Pranić - Birač 558:520 (3:1) i Grabovac - Marković 538:549 (1:3).
U drugom bloku igrača nastavilo se slično. Boris Funčić za domaće nije uspio nadigrati raspoloženog Mladena Hećimovića koji je uvjerljivo osvojio bod za KK Policajac. Međutim, Mario Bolković bio je višđe nego uvjerljiv protiv neraspoloženog Tomislava Grdića pa je tako i nakon dva bloka igrača bilo u bodovima izjednačeno 2 : 2, no prednost domaćih kuglača iznosila je 61 čunj što je izgledalo nedostižno u tom trenutku. Funčić - Hećimović 520:544 (1:3) i Bolković - Grdić 556 : 498 (4:0).

  KK Uljanik - KK Policajac

  3.HKLZ 13. kolo

Još jedna pobjeda kuglača i novi poraz kuglačica, 23. 01. 2010.
Kuglana SRC Ove subote svoje prvenstvene utakmice odigrali su i kuglači i kuglačice.Kuglačice KK Policajca u 11. kolu 1. HKL gostovale su u Sisku gdje su na kuglani SRC "Bazen" uvjerljivo izgubile od domaćih kuglačica ŠKK INA-e. Domaće kuglačice očekivano su pobjedile 7 : 1 (17:7) odnosno 3308 : 3045 u ukupno srušenim čunjevima.Jedini bod za "policajke" osvojila je i danas odlična kapetanica Valentina Prpić, a njezin bod ima i određenu težinu budući je osvojen u direktnom srazu s najboljom domaćom kuglačicom Draženom Smuđ. Gotovo sve ostale kuglačice KK Policajca, osim djelomično Matee Gašparović, odigrale su daleko ispod svojih mogućnosti i, uz dva rezultata ispod petsto čunjeva, ukupno su odigrale jednu od svojih najlošijih utakmica u svojim dosadašnjim nastupima u 1. HKL.

Za razliku od kuglačica, kuglači su u 12. kolu 3. HKL zapad postigli novu pobjedu. Nakon prošlosubotnje tijesne pobjede protiv poslijednjeplasirane ekipe KK Kamačnika iz Vrbovskog, ovaj puta su pobjedili prvoplasiranu ekipu KK Željezničara iz Karlovca i to nešto lakše nego što se očekivalo. Zapravo, malo tko je i pomišljao o pobjedi nakon što su "željezničari" samo ove godine u kupu na razini Karlovačke županije dva puta pobjedili ogulinskog drugoligaša KK Klek (u Ogulinu 5:3 i u Karlovcu 7:1)), a prošle nedjelje, u 11. kolu 3. HKL zapad doslovce su deklasirali KK Obrtnik rezultatom 7 : 1 na ogulinskoj gradskoj kuglani. Na sreću, "željezničari" nisu odigrali na razini navedenih utakmica i to su spretno iskoristili "policajci" pobjedivši rezultatom 6 : 2 (13:11) odnosno u ukupno srušenim čunjevima 3330 : 3292.

ŠKK INA - KK Policajac

KK Policajac - KK Željezničar

3. HKLZ 12. kolo

"POLICAJKE" najbolje sportašice Ogulina u 2009.g., 17. 01. 2010.
Najbolja ženska sportska ekipa Grada Ogulina u 2009.g.

Danas je u novoj školskoj sportskoj dvorani kod OŠ "Ivane Brlić-Mažuranić", u organizaciji Športske zajednice Grada Ogulina, odražana svečanost proglašenja najboljih pojedinaca i ekipa u sportu u protekloj 2009. godini.
Kao i prijašnjih godina, i ove su kuglačice KK Policajca dobile vrijedna priznanja.
Ženska ekipa KK Policajca, u svojoj kratkoj povijesti, već drugi puta dobila je priznanje za najbolju žensku sportsku ekipu Grada Ogulina. Za tu laskavu titulu inače su bile nominirane tri ženske sportske ekipe, a birači (predstavnici svih sportskih udruga, članovi Izvršnog odbora ŠZGO, dosadašnji dobitnici nagrade za životno djelo u sportu te sportski novinari, najveći broj glasova dali su "policajkama". Obrazloženje ovakve odluke bilo je jednostavno. Naime, radi se o jedinoj ženskoj sportskoj ekipi na području Grada Ogulina koja je u protekloj godini izborila prvoligaški status. Također, uz taj povijesni uspjeh ogulinskog ženskog kuglanja za te mlade kuglačice vežu se i drugi mnogobrojni sportski uspjesi koji su dobro poznati sportskoj javnosti.


Nastavljeno prvenstvo 1. HKL i 3. HKLZ, 16. 01. 2010.
I kuglačice i kuglači KK Policajca današnjim utakmicama na ogulinskoj gradskoj kuglani, protiv ŠKK Podravke iz Koprivnice odnosno KK Kamačnika iz Vrbovskog, nastavili su svoja prvenstvena natjecanja 1. HKL (žene) i 3. HKL zapad (muški).
Kuglačice su igrale 10. kolo 1. HKL odnosno prvo kolo proljetnog dijela prvenstva i zabilježile su još jedan poraz. Gošće iz Koprivnice bile su bolje ukupnim rezultatom 6 : 2 (14,5:9,5) odnosno 3353:3282. Zanimljivo je da je za kuglačice KK Policajca danas po prvi puta u prvenstvenoj utakmici nastupila mlada kuglačica Tamara Majetić, a unatoč tome "policajke" su odigrale odličnu utakmicu i postigle svoj najbolji ovosezonski domaći rezultat prema ukupno srušenim čunjevima. Međutim, kuglačice ŠKK Podravke, predvođene rekorderkom ogulinske gradske kuglane (643 srušena čunja), a koja je i danas bila najbolja pojedinka susreta s 610 srušenih čunjeva, jednostavno su bile bolje i bodovi su otputovali u Koprivnicu.

U drugoj današnjoj utakmici koja se igrala na ogulinskoj gradskoj Debitant Božo Pavlakovićkuglani, a u kojoj su domaći kuglači KK Policajca ugostili uvijek neugodne kuglače KK Kamačnika iz Vrbovskog, bilo je neizvjesno sve do kraja. Bila je to utakmica 11. kola 3. HKL zapad koje je zapravo zadnje kolo jesenskog dijela prvenstva koje po rasporedu nije "stalo" u prošlu godinu. Nakon velike neizvjesnosti do samog kraja utakmice, bodovi su ipak ostali kod "policajaca" i puno će značiti u nastavku prvenstvene borbe za očuvanje trećeligaškog statusa. Kao i kod kuglačica, i kuglači KK Policajca u svojim redovima danas su imali debitanta, a bio je to iskusni ogulinski kuglač Božo Pavlaković, koji je u nedavnom mini prijelaznom roku, prešavši iz drugoligaša KK Kleka, pojačao redove KK Policajca. Iako nije bio među najboljim pojedincima susreta, njegovo iskustvo i mirnoća u završnici utakmice bila je prevaga, pa se već sada s pravom može reći da su "policajci" u prijelaznom roku profitirali. Inače, KK Policajac je pobijedio tijesnim rezultatom 5 : 3 uz manje osvojenih setova (10,5:13,5) i uz prednost od samo 19 čunjeva odnosno 3329 : 3310.

 KK Policajac - ŠKK Podravka

 KK Policajac - KK Kamačnik

 3. HKLZ 11. kolo

Tomislav Grdić u finalu pojedinačnog prvenstva KSGO, 10. 01. 2010.
Tomislav GrdićKuglač KK Policajca Tomislav Grdić uspio se plasirati u finale pojedinačnog prvenstva Kuglačkog saveza Grada Ogulina koje je danas završeno na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu. Dalje od toga nije uspio jer je u finalu izgubio od kuglača KK Poštara Zvonka Salopeka. Salopek je bio bolji ukupnim rezultatom 604 : 556 (3:1) i zasluženo osvojio naslov seniorskog prvaka Ogulina za 2010. godinu.
Do ulaska u finale Tomislav Grdić redom je pobijedio Matu Sušnja iz KK Obrtnika, zatim Krunoslava Lovrića te Stevu Šlata iz KK Poštara, dok je u polufinalu bio bolji od još jednog "obrtnika" i to Vladimira Kolića.
Ovo je izuzetno vrijedan uspjeg Tomislava Grdića budući su na ovom prvenstvu sudjelovali svi najbolji kuglači iz ogulinskih kuglačkih klubova. Pored njega, iz KK Policajca na prvenstvu su sudjelovali još i Anton Marković i Mirko Birač koji su izgubili u osmini finala protiv Rolanda Graovca (KK Poštar) odnosno Steve Šlata (KK Obrtnik).
Slijedećeg vikenda nastavljaju se prvenstvene utakmice pa tako kuglačice KK Policajca u nastavku prvenstva 1. HKL (10. kolo) na domaćoj kuglani dočekuju kuglačice KK Podravke iz Koprivnice, a kuglači u nastavku prvenstva 3. HKL zapad (11. kolo), također na domaćoj kuglani, dočekuju kuglače KK Kamačnika iz Vrbovskog. Obadvije utakmice igraju se u subotu 16. siječnja s početkom u 13.00 (kuglačice) odnosno 17.00 (kuglači).

 Pojedinačno prvenstvo KSGO

Matiji zlato, Matei srebro, a Luki bronca, 04. 01. 2010.
Matija Cindrić - kadetski prvak HKRZMatija Cindrić, nadareni kadet KK Policajca, pojedinačni je kadetski prvak kuglačke regije zapad za 2010. godinu. Matija je danas na kuglani SRC 3. maj u Rijeci, u nastavku pojedinačnog prvenstva HKRZ za kadete, opet bio među najboljima i s jučerašnjim odličnim rezultatom ukupno je osvojio prvo mjesto i svoju prvu zlatnu medalju. Obzirom na njegov talent i radišnost, pred njim je zasigurno velika kuglačka i sportska karijera. Bravo za Matiju!
Matija je danas srušio 511 čunjeva i s jučerašnjih 499 ukupno 1010 osvojio prvo mjesto u kadetskoj U-14 kategoriji. Drugo i treće mjesto osvojili su kadeti KK Kleka Josip Damjanić i Josip Skorić.
Ostali kadeti KK Policajca također su danas nastupili i ukupno su osvojili Ivan Hećimović 10. mjesto, Ante Hećimović 11. i Mile Štrk 14. mjesto od 16 kadeta.
Njegova imanjakinja, također nadarena mlada kuglačica KK Policajca, mlađa juniorka Matea Gašparović u današnjem drugom nastupu na kuglani SRC Mlaka u Rijeci malo je popustila tako da ju je svjetska prvakinja Nika Cvitković iz KK Mlake uspjela preteći za 28 čunjeva i zasluženo osvojiti zlatnu medalju. Matea je srušila skromnih 515, a Nika odličnih 577 čunjeva. Treća je kuglačica KK Rijeka KVIG Ivana Pavić koja je danas bila odlična s 572 srušena Luka Damjanić - 3. mjestočunja ali ipak joj to nije bilo dovoljno da ugrozi Mateu Gašparović.
Druga mlađa juniorka iz KK Policajca Tamara Majetić danas je bila bolja za dva čunja nego jučer pa je ukupno zauzela 11. mjesto od 14 natjecateljki.
Niz ogulinskih medalja na ovom regionalnom natjecanju zaključio je dvojno registrirani mlađi junior KK Kleka i KK Policajca Luka Damjanić koji je osvojio 3. mjesto u svojoj kategoriji iza dvojice Vrbovščana Senfnera i Klobučara.
Ovo pojedinačno kuglačko prvenstvo HKRZ U-14 i U-18 potvrdilo je da je Ogulin zaista jak kuglački centar i da za budućnost ogulinskog kuglanja ne treba brinuti.

 Mlađe juniorke U-18 - konačni poredak

Matija, Matea i Luka na pola puta do medalje, 03. 01. 2010.
Matea Gašparović - vodeća nakon prvog nastupaPojedinačno prvenstvo Hrvatske kuglačke regije zapad za kadete i kadetkinje (U-14) odnosno mlađe juniore i mlađe juniorke (U-18) danas je započelo na riječkim kuglanama SRC Mlaka i SRC 3. maj. U kategoriji kadeta te mlađih juniorki zastupljeni su i kuglači odnosno kugloačice KK Policajca - i to veoma uspješno.
Naime, u kategoriji kadeta, koji su danas nastupali na kuglani SRC Mlaka, Matija Cindrić s 499 srušenih čunjeva, nakon prvog nastupa je drugi, odmah iza kuglača ogulinskog KK Kleka Andrije Božičevića koji mu "bježi" svega 3 čunja. Za KK Policajac još su prvog dana nastupali Ivan Hećimović (463) 8. mjesto Ante Hećimović (424) 13. mjesto i Mile Štrk (375) 14. mjesto od 16 kadeta..
U kategoriji mlađih juniorki, koje su nastupale na kuglani SRC 3. maj, "policajka" Matea Gašparović je uvjerljivo vodeća s fenomenalnih 583 srušena čunja u prvom nastupu. Još je nastupila i Tamara Majetić koja je srušila 480 čunjeva i nema nekih izgleda za odličje obzirom da zauzaima 12. mjesto od 14 mlađih juniorki kje su danas nastupile.
Dobru priliku za osvojiti medalju u kategoriji mlađih juniora ima također i Luka Damjanić koji je pred neki dan dvojno registriran za KK Policajac ali na ovom natjecanju nastupa za matični klub KK Klek. On je nakon prvog dana drugi s 532 srušena čunja, a to je svega 17 čunjeva manje od trenutno prvoplasiranog Senfnera iz KK Kamačnika Vrbovsko.
Pojedinačno kadetsko i mlađejuniorsko prvenstvo Regije, za razliku od juniorskog, igra se u dva nastupa na ukupna zbirni rezultat pa su šanse Matije Cindrića i Matee Gašparović, ali i Luke Damjanića, za osvajanje medalja velike. Posebno se to odnosi na Mateu jer drugoplasiranoj Niki Cvitković iz KK Mlake, koja je inače svjetska juniorska prvakinja s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, "bježi" za 35 čunjeva, a trećeplasiranoj Tihani Kopić iz KK Rijeka Kvig čak 54 čunja.
Za napomenuti je da na ovogodišnjem regionalnom prvenstvu U-14 i U-18, osim iz KK Policajca, sudjeluju i mladi kuglači i kuglačice iz KK Kleka i ŽKK Ogulina, tako da su Ogulinci i Ogulinke najbrojniji natjecatelji.
Nadamo se da će nakon sutrašnjeg, drugog nastupa kadeta na kuglani SRC 3. maj, a mlađih juniorki na kuglani SRC Mlaka, KK Policajac biti bogatiji za još neku medalju mlađih kategorija kuglačica i kuglača, o čemu ćemo opširno izvijestiti na našim službenim web stranicama.

  Kadeti U-14 - prvi dan

  Mlađe juniorke U-18 - prvi dan

   Mlađi juniori U-18 - prvi dan

SRETNA NOVA 2010. GODINA!, 31. 12. 2009.

SVIMA KOJI POSJEĆUJU NAŠE STRANICE,
A POSEBNO KUGLAČICAMA I KUGLAČIMA,
ŽELIMO PUNO ZDRAVLJA, SREĆE I USPJEHA
U NOVOJ 2010. GODINI!


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr