Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Juniorke KK Policajca pete na ekipnom prvenstvu RH, 06. 12. 2009.
Na jučer i danas održanom XIX. po redu ekipnom prvenstvu RH za juniorke U-23 u Bjelovaru juniorska ekipa KK Policajca u sastavu Nikolina Marković, Mateja Gašparović, Ana Puškarić i Valentina Prpić osvojila je peto mjesto. Rezultate pogledajte OVDIJE.
U izuzetno jakoj konkurenciji najjačih ženskih kuglačkih klubova Hrvatske mlade kuglačice KK Policajca nisu uspjele obraniti titulu državnih juniorskih prvakinja osvojenu pred godinu dana u Zagrebu. Da podsjetimo, tada su prvo mjesto na državnom ekipnom juniorskom prvenstvu za KK Policajac osvojile Nikolina Marković, Nives Poljak, Jasmina Dubić i Morena Rendulić. Ovoga puta za juniorsku ekipu "policajki" od lanjske "zlatne" ekipe nastupila je jedino Nikolina Marković. Na bjelovarskoj Gradskoj kuglani danas smo imali priliku vidjeti i Jasminu Dubić u dresu ŽKK Splita te Morenu Rendulić u dresu KK Rijeka KVIG, a kojoj se posrećilo da je i ove godine osvojila zlatnu medalju sa svojom novom ekipom.
Dakle, prvo mjesto pripalo je juniorkama KK Rijeka KVIG ponajprije zahvaljujući fenomenalnoj Snježani Kramar koja je opet briljirala srušivši najviše čunjeva od svih natjecateljski - čak 599. Drugo mjesto pripalo je juniorkama ŠKK INA iz Siska koje su nastupale jučer, a treće su juniorke riječke ŽKK Mlake koje su u zadnjih 30 hitaca ispustile odličnu šansu da osvoje prvo mjesto. No, Marina Primorac i zamjena joj Marina Bašić-Palković u tom zadnjem setu srušile su svega 89 čunjeva i ostale bez zlatne medalje.

Konačno pobjeda, 05. 12. 2009.
Kuglači KK Policajca konačn o su, nakon tri kola posta, zabilježili prvenstvenu pobjedu. U utakmici 8. kola 3. HKL zapad na domaćoj kuglani u Ogulinu pobijedili su kuglače KK Kupe iz Ozlja rezultatom 6 : 2 (14:10) odnosno 3268:3209 u srušenim čunjevima.
Za KK Policajac večeras je odlično odigrao prvi par Mirko Birač i Nenad Plivelić, koji su osvojili prva dva pojedinačna bodqa za svoju ekipu i napravili pozitivnu razliku od 55 čunjeva. Posebno se istakao Mirko Birač koji je bio najbolji pojedinac susreta s 578 srušenih čunjeva. Mirko Birač - Ivan Pavlić 578:546 (3:1) i Nenad Plivelić - Dragutin Gnjilac 551:528 (3:1).
U drugom bloku igrača za KK Policajac nastupili su kapetan Branko Bajt i Tomislav Grdić. I dok je Grdić superiorno nadjačao Damira Pavlakovića i njegovu zamjenu Davora Gnjilca, kapetan Branko Bajt je odigrao dosta loše te je uvjerljivo izgubio od, ne baš posebno dobrog, Ivana Požege. Dobro je za KK Policajac bilo to što je uz vodstvo 3 : 1. prednost u srušenim čunjevima čak povećana i, prije zadnjeg bloka igrača, iznosila je osjetnih 70. Branko Bajt - Ivan Požega 497:530 (1:3) i Tomisalv Grdić - Damir Pavlaković+Davor Gnjilac 563:515 (3:1).

  KK Policajac - KK Kupa

  3. HKLZ 8. kolo

Završen 2. turnir mladih KS Grada Ogulina, 04. 12. 2009.

U utorak su konačno kompletirani nastupi na pojedinačnomi ekipnom natjecanju mladih ogulinskih kuglačica i kuglača (U-14 i U-18) u organizaciji Kuglačkog saveza Grada ogulina. Završena su natjecanja 2. turnira (od osam) i to u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji.
Na navedeno natjecanje mlade kuglačice i kuglače prijavila su tek tri kuglačka kluba, među kjime je i KK Policajac koji ima na ekipnom natjecanju mušku U-14 ekipu, a na pojedinačnom 5 kadeta i tri mlađe juniorke.
Objavljujemo postignute rezultate na 2. turniru kao i ukupne (zbirne) rezultate nakon dva odigrana turnira.

 Rezultati 2. turnira pojedinačno U14 i U18 dečki

  Rezultati 2. turnira pojedinačno U14 dečki

  Rezultati 2. turnira pojedinačno U14 i U18 cure

  Ukupni rezultati pojedinačno U14 dečki

  Ukupni rezultati pojedinačno U18 cure

  Ukupni rezultati ekipno cure i dečki


"Poštari" opet pobijedili "policajce", 29. 11. 2009.
I u drugom ogulinskom trećeligaškom derbiju kuglači KK Poštara, kao domaćini, pobijedili su kuglače KK Policajca. Nakon prošlotjedne utakmice u kojoj su s(p)retno pobjedili KK Obrtnik, danas u u 7. kolu 3. HKL zapad sa tijesnih 5 : 3 (14,5:9,5) pobjedili KK Policajac. Presudni su bili ukupno srušeni čunjevi u kojima je KK Poštar bio osjetno uspješniji - 3360 : 3307.
Kao i u jednoj od prijašnjih međusobnih utakmica, "policajci" su dobro krenuli i nakon dva bloka igrača poveli 3 : 1 uz 8 čunjeva prednosti, no treći blok, u kojem su za "poštare" odlično odigrali Zvonko Salopek i Rolando Graovac, vratio je izjednačenje u pojedinačnim bodovima i stekao prednost u čunjevima.
U prvom bloku igrača za KK Policajac su zaigrali Mirko Birač i Mladen Hećimović i to protiv Krunoslava Lovrića i Steve Šlata. Birač je bio bolji od Lovrića, a Šlat od Hećimovića pa je rezultat bio 1 : 1 i plus 9 u čunjevioma za "policajce". Šlat - Hećimović 551:533 (3:1) i Lovrić - Birač 535:562 (1:3).

  KK Poštar - KK Policajac

  3. HKLZ 7.kolo

Završio jesenski dio 1. HKL za žene, 28. 11. 2009.
Današnjom prvenstvenom utakmicom 9. kola između KK Policajaca i KK Mlake iz Rijeke završio je jesenski dio 1. HKL za žene. Prema očekivanju gošće su bile uspješnije i slavile su uvjerljivu pobjedu od 7 : 1 (16:8) uz, isto tako uvjerljivu, razliku u ukupno srušenim čunjevima od 3372 : 3152.
Kuglačice KK Mlake opd samog početka bile su dominantne i jedini bod za domaće kuglačice uspjela je osvojiti tek u trećem bloku igračica Valentina Prpić. Inače, za utjehu domaćinima, Valentina je s 575 srušenih čunjeva bila najuspješnija pojedinka susreta te je zasluženo osvojila titulu igračice utakmice.
Za KK Policajac u prvom bloku, kao i obično, zaigrale su Nikolina Marković protiv prošlosezonske "ogulinke" Marije Zver te Matea Gašparović protiv juniorske svjetske prvakinje Nike Cvitković. Nikolina Marković se odlično držala kroz cijeli dvoboj ali je na kraju, uz odličnih 550 čunjeva, za svega 19 čunjeva izgubila bod. Matea Gašparović bila je sa solidnih 528 srušenih čunjeva ipak preslaba za svjetsku prvakinju koja je srušila 574 čunja.

  KK Policajac - KK Mlaka

Težak poraz kuglača Policajca na domaćoj kuglani, 22. 11. 2009.
Kuglači KK Policajca sinoć su na ogulinskoj gradskoj kuglani "Klek" igrali prvenstvenu utakmicu 6. kola 3. HKL zapad. Protivnici su im bili kuglači riječkog KK Telekoma koji su dugo godina igrali u 2. HKL zapad ali su prošle sezone ispali. Očito je da su riječki kuglači odlučili vratiti se u 2. HKL zapad jer su sinoć doslovce pomeli domaće kuglače KK Policajca. Konačni rezultat bio je 7 : 1 (15,5 : 8,5) za "telefoniste" koji su u skupno srušenim čunjevima bili daleko uspješniji - čak za 103 - 3371 : 3268.
U prvom bloku igrača gostujući kuglači Vukonić i Soldić bili su odlični te su uspjeli (Vukonić čak uvjerljivo) pobjediti domaće kuglače Nenada Plivelića i Danka Gašparovića. Nenad Plivelić bio je dosta indisponiran te je bio najlošiji pojdinac susreta srušivši tek 521 čunj, a njegov protivnik Vukonić čak 592. Danko Gašparović, nakon prošlonjedjeljnog katastrofalnog nastupa u Gospiću, dobioje novu priliku i, iako je izgubio bod, sa srušenih 578 čunjeva bio je najbolji pojedinac domaće ekipe. Njegov protivnik Soldić ipak je bio bolji i sa 588 srušenih čunjeva osvojio je bod za svoju ekipu.

  KK Policajac - KK Telekom

  3. HKLZ 6. kolo

Kadeti i mlađe juniorke na turniru KSGO, 16. 11. 2009.

Tatinim stopama - Ante i Ivan HećimovićKK Policajac jedan je od ogulinskih kuglačkih klubova koji već duži niz godina pokušava stvoriti vlastiti podmladak kuglača i kuglačica. U tom smislu osnovana je i Škola kuglanja koja je postigla velike rezultate i uspjehe na državnoj razini ali nije bila po volji nekim sportskim moćnicima pa je izgubila termine na gradskoj kuglani i trenutno prolazi određenu krizu i stagnaciju. Međutim, u klubu su odlučni da, unatoč teškoćama na koje nailaze, ustraju u stvaranju vlastitih mladih kuglača i kuglačica jer se pokazalo da rad s mladima koje na čudan način podupire Športska zajednica Grada Ogulina, a financiraju svi kuglački klubovi (!?), kuglački podmladak čini isključivom privilegijom KK Kleka i ŽKK Ogulina. Na takav način svi ostali ogulinski kuglački klubovi u budućnosti će ovisiti o dobroj volji "velikih" klubova koji su si time osigurali vodeću ulogu u ogulinskom kuglanju za duži period, a to znači i više financijskog sportskog kolača, na kojega, kako stvari stoje, uskoro neki kuglački klubovi neće uopće moći računati. 
Očito je da se više ne smije dogoditi da neki "manje vrijedan" klub radom i odricanjem svih svojih članova stvori vrhunske kuglače ili kuglačice kakve je KK Policajac u zadnjih pet godina stvorio u ženskoj konkurenciji. Da podsjetimo samo te kuglačice osvojile su puno medalja i pehara na svim razinama, od županijske do državne, a s tek 18 gopdina života ove se sezone natječu u najelitnijem kuglačkom razredu - u 1. HKL.
Međutim, svatko ima pravo na "malo mjesta pod suncem" pa se tako i KK Policajac bori da si sam osigura svoju budućnost. Od početka ove godine u gotovo nemogućim uvjetima, bez financijske potpore i bez vlastitih termina na kuglani (niti uz punu komercijalnu cijenu ŠZ nije dala niti jedan termin) u klubu je okupljena kadetska ekipa (U-14) od pet članova koji, osim sa svojim trenerom Tomislavom Grdićem u terminu seniorske ekipe svoga kluba, po "sili zakona" treniraju i s trenerom KK Kleka kojega plaća Športska zajednica.

  Rezultati ekipno U-14

  Rezultati pojedinačno cure U-14 i U-18

  Rezultati pojedinačno dečki U-14 i U-18


KK Karlobagu pobjeda, 16. 11. 2009.
Kuglana Hotela U prvenstvenoj utakmici 5. kola 3. HKL zapad, koja je jučer odigrana na kuglani Hotela "Ante" u Gospiću, domaća ekipa KK Karlobaga pobjedila je s 6 : 2 (16 : 8) ekipu KK Policajca. U sušenim čunjevima bilo je 3199 : 3107.
Za KK Policajac najbolje je odigrao Tomislav Grdić u drugom bloku igrača srušivši 547 čunjeva, no za 10 čunjeva od njega je bio bolji Mraović. Za razliku od Grdića, povratnik u ekipu KK Policajca, Danko Gašparović bio je najlošiji pojedinac sa svega 477 srušenih čunjeva, što je za čak 62 čunja slabije od protivnika Ž. Tomljenovića. Nakon toga utakmica je bila praktički odlučena.
U prvom i trećem bloku bilo je dosta izjednačeno jer su obadvije ekipe osvojile po dva pojedinačna boda Kod domaćih su to bili Prpić (540) protiv Nenada Plivelića (519) i R. Tomljanović (532) protiv Antona Markovića (524). Za KK Policajac bodove su osvojili Mladen Hećimović (526) u prvom bloku protiv Jelinića (519) i u trećem bloku Mirko Birač (514) protiv Nikšića (512).
Slijedeće kolo kuglači KK Policajca igraju kod kuće protiv KK Telekoma iz Rijeke. Utakmica se igra u subotu 21. studenog na kuglani "Klek" s početkom u 17.00 sati.

  KK Karlobag - KK Policajac

  3. HKL 5. kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr