Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Uvjerljivo protiv KK Elektroprimorja iz Rijeke, 06. 12. 2008.
KK POLICAJAC 2008./2009.Današnja prvenstvena utakmica muške ekipe KK Policajca protiv KK Elektroprimorja iz Rijeke počela je neobično rano, već u 11.00 sati prijepodne. Takav termin pokazao se kao veoma dobar za domaćina jer su "policajci" ostvarili maksimalnu pobjedu od 8 : 0 odnosno 3262 : 3116. Bila je to utakmica 9. kola III. HKL zapad.
Za domaćina u prvom bloku igrača nastupili su kapetan Tomislav Grdić i Marijan Stipetić koji su, iako sa skromnim učinkom, osvojili dva pojedinačna boda za svoju ekipu te 42 čunja prednosti. Grdić je srušio 522, a Stipetić 517 čunjeva.
U drugom bloku igrača za KK Policajac su nastupili Branko Bajt i Anton Marković koji su bili uvjerljivi i sigurni protiv svojih protivnika te osovjili još dva pojedinačna boda i značajno povećali prednost u čunjevima. Prednost u čunjevima iznosila je, za goste iz Rijeke, nedostižnih 102 čunja. Pri tome se posebno istakao najstariji kuglač KK Policajca Branko Bajt koji je srušio 559 čunjeva i sva 4 seta te na kraju postao i najbolji igrač utakmice. Marković je srušio 553 čunja.Branko Bajt
Time je utakmica praktički bila rješena pa su u trećem bloku braća Ivica i Danko Gašparović bez problema utakmicu priveli svome kraju pobjedivši pritom svoje protivnike sa 39 (Ivica 553) odnosno 5 (Danko 558) čunjeva.
Ovom pobjedom kuglači KK Policajca učvrstiti će svoju poziciju u sredini prvenstvene ljestvice, a do kraja jesenskog djela prvenstva preostaju im još dvije utakmice u Ogulinu. Prva od njih na redu je već idućeg vikenda, točnije u nedjelju 14.12. u 10.00 h, kada im u goste dolaze kuglači KK Lokomotive iz Rijeke. U zadnjem prvenstvenom kolu kuglači KK Policajca "gostuju" kod ogulinskih "poštara", također u nedjelju, ali onu slijedeću. Bit će to pravi završetak prvog dijela prvenstva III. HKL zapad koje je ove sezone posebno  neizvjesno i zanimljivo.

  III. HKL zapad 9. kolo KK Policajac - KK Elektroprimorje

  9. kolo III. HKL zapad

"Policajke" juniorske državne prvakinje, 29. 11. 2008.

Prvakinje RH - KK Policajac IIEkipa KK Policajca II ekipne su juniorske državne prvakinje za 2009. godinu, a ekipa KK Policajca I zauzela je 12. mjesto na jučer i danas održanom XVIII ekipnom kuglačkom prvenstvu RH za juniorke (U-23) u Zagrebu na kuglani KŠK Grmoščica.
Ovaj povijesni uspjeh ogulinskog kuglanja ostvarile su kuglačice Morena Rendulić, Jasmina Dubić, Nikolina Marković i Nives Poljak uz vodstvo trenerice Ružice Neralić.
Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno 14 ženskih juniorskih ekipa, a iz KK Policajca čak dvije što je svojevrsni raritet u hrvatskom ženskom kuglanju. Takva situacija omogućila je trenerici KK Policajca da napravi, pokazalo se, odličan taktički potez tako što je trenutno jača ekipa prijavljena pod II ekipom i nastupila je u ranijoj satnici prije svih ostalih najboljih ekipa kao što su Mlaka i Rijeka KVIG iz Rijeke te Osijeka. Time su navedene ekipe bile prisiljene "loviti" odličan rezultat ekipe KK Policajac II ali, pokazalo se, bez uspjeha.
Na kraju, ekipa KK Policajca II osvojila je uvjerljivo 1. mjesto sa ukupnim rezultatom 2206 oborenih čunjeva. Najbolja pojedinka pobjedničke ekipe bila je Morena Rendulić sa 577 srušenih čunjeva, Jasmina Dubić srušila je 564, Nikolina Marković 531 i Nives Poljak 534 čunja.

Drugo mjesto pripalo je ekipi ŽKK Osijeka 97 sa 2158 srušenih čunjeva, a treće mjesto pripalo je ekipi KK Đurđenovca sa 2146 srušenih čunjeva.
Ekipa KK Policajca I na kraju je osvojila 12 mjesto, a nastupale su Ana Puškarić sa 544, Ena Mihaljević sa 472, Maja Stipetić sa 500 i Valentina Prpić sa 530 srušenih čunjeva. Ana Puškarić-Kober kao rezerva nije ulazila u igru.
Inače, najbolja pojedinka natjecanja bila je kuglačica KK Rijeka KVIG i ŽKK Goranina iz Delnica Snježana Kramar koja je srušila 619 čunjeva i time srušila i ženski rekord kuglane Grmoščica. Međutim, obzirom na znatno lošije suigračice njezina ekipa osovijla je tek 7. mjesto.

 XVIII prvenstvo RH juniorke


Nova pobjeda muške ekipe KK Policajca u gostima, 29. 11. 2008.
Grb grada OzljaSrušena "devetka" Danka Gašparovića u zadnjem hicu večerašnje prvenstvene utakmice 8. kola III. HKL zapad između KK Kupe i KK Policajca u Ozlju donijela je KK Policajcu jedan čunj prednosti i ukupnu pobjedu uz nova dva osvojena boda u gostima. Zaista se ne sjećamo kada je još, na bilo kojoj kuglačkoj utakmici, pitanje pobjednika rješeno na tako dramatičan i neizvjesan način.
Utakmicu su u prvom bloku započeli za domaće kuglače Ivan Požega i Josip Lukač protiv "policajaca" Branka Bajta i Marijana Stipetića. Ivanu Požegi i Marijanu Stipetiću uspjelo je nadjačati svoje protivnike tako da je svakoj ekipi pripao po jedan bod, a gostima i 10 čunjeva prednosti. Požega je srušio 546, Branko Bajt 530, Josip Lukač 539 i Marijan Stipetić 565 čunjeva.
U drugom bloku kapetan KK Policajca Tomislav Grdić konačno je odigrao pravu utakmicu i sa srušenih 580 čunjeva osovjio je bod u igri protiv Davora Gnjilca koji je ostao na 515 čunjeva. Najlošiji pojedinac KK Policajca Anton Marković sa 522 čunja izgubio je bod protiv Ivana Pavlića koji je srušio 558 čunjeva.
U zadnji, treći blok, tako se ušlo izjednačeno 2:2 ali uz 39 čunjeva prednosti za KK Policajac, a što su gostujući kuglači Ivica i Danko Gašparović uspjeli sačuvati. Treći pojedinačni bod za KK Policajac, koji je uz čunj viška bio dovoljan za pobjedu, osovojio je Danko Gašparović srušivši 575 čunjeva. Njegov protivnik Damir Pavlaković srušio je 554 čunja. Ivica Gašparović srušio je 574 čunja dok njegovom protivniku i najboljem pojedincu utakmice Miroslavu Šegini čak niti 633 srušena čunja  nije bilo dosta za ukupni pozitivan rezultat svoje ekipe.
Ukupno je ekipa KK Kupe srušila 3345 čunjeva i osovjila 11,5 pojedinačnih setova dok je ekipa KK Policajca srušila 3346 čunjeva i osvojila 12,5 pojedinačnih setova.
Ovom, drugom gostujućom pobjedom kuglači KK Policajca anulirali su prošlotjedni poraz na domaćoj kuglani i sa dva nova boda na dobrom su putu odlaska iz donjeg dijela prvenstvene tablice.
Slijedeće 9. kolo "policajci" igraju u subotu 6.12. na domaćoj kuglani protiv KK Elektroprimorja iz Rijeke. 

  III. HKL zapad 8. kolo KK Kupa-KK Policajac

  8. kolo III. HKL zapad

Kuglačice Policajca bolje u derbiju protiv Goranina, 25. 11. 2008.

Zbog juniorskog državnog prvenstva (ekipnog) koje se održava 29. i 30. studenog 2008. godine kuglačice KK Policajca i ŽKK Goranina iz Delnica večeras su odigrale svoju međusobnu prvenstvenu utakmicu 5. kola II. HKL zapad/jug, a koja se inače trebala odigrati 30. studenog. Bila je to veoma važna utakmica za obadvije ekipe koje su do sada u prvenstvu jedine bile neporažene. Međutim, od večeras jedina ekipa koja ima maksimalni učinak u prvenstvu odnosno svih pet pobjeda je ekipa KK Policajca.
Večeras su kuglačice KK Policajca na domaćoj kuglani bile odlične i zasluženo su pobijedile rezultatom 6 : 2 odnosno 3296 : 3207 srušenih čunjeva. U setovima je bilo 12 : 12.
Utakmicu su započele u prvom bloku Ana Puškarić i Morena Rendulić za domaće te Ružica Jelinek i Antonija Gašparac za gošće. Ana Puškarić je sa 525 srušenih čunjeva uspjela pobijediti svoje suparnice (Ružicu jelinek je nakon 3. seta zamjenila Slavica Grgurić-Pjanić) koje su ukupno srušile ravnih 500 čunjeva. Morena Rendulić je, iako je večeras bila najbolja igračica KK Policajca i srušila 579 čunjeva, na kraju izgubila pojedinačni bod jer je njezina protivnica Antonija Gašparac uz 11 čunjeva manje uspjela na tijesno osovojiti 3 seta i pojedinačni bod.

  II. HKL zapad/jug 5. kolo KK Policajac - ŽKK Goranin

  5. kolo II. HKL zapad/jug


Bodovi otišli u Poreč, 23. 11. 2008.
Kuglači KK Policajca porazom u utakmici 7. kola III. HKL zapad protiv KK Istre iz Poreča zaključili su crni vikend na ogulinskoj kuglni. Naime, još jučer su poraze zabilježili prvoligaši ŽKK Ogulin i KK Klek protiv KK Slobode TVIN odnosno KK Grmoščice kao i trećeligaš KK Obrtnik protiv KK Mladosti. Danas prijepodne crnu seriju nastavio je trećeligaš KK Poštar porazom protiv karlovačkog KK Amatera, a završio je KK Policajac još jednim domaćim porazom.
Iako su domaći kuglači KK Policajca solidno odigrali utakmicu ipak su danas gosti iz Poreča bili jednostavno prejaki. Pobjedili su, naime 6 : 2 srušivši pri tome 3425 čunjeva, dok su "policajci" srušili ravno 3300 čunjeva.
Utakmica je u prvom bloku igrača počela skroz izjednačeno. Branko Bajt je sa 549 srušenih čunjeva i 2 osvojena seta bio "kraći" za 9 čunjeva od svojeg protivnika Željka Matoševića, a Marijan Stipetić je za 29 čunjeva i 3:1 u setovima bio bolji od Ervina Fabca. Stipetić je srušio 575, a Fabac 546 čunjeva.
Prednost KK Policajca od 20 čunjeva vrlo brzo se istopila već u prvom setu drugog bloka igrača u kojem su za domećina nastupili Ivica Gašparović protiv Livia Žužića i Mirko Birač protiv Ivana Škera. Gašparović je srušio 541 čunj i bio "kraći" od svojeg protivnika za 36 čunjeva, dok je Birač srušivši 546 čunjeva na kraju zaostajao za protivnikom 54 čunja.

 III. HKL zapad 7. kolo KK Policajac-KK Istra

  7. kolo III. HKL zapad

"Policajke" protutnjale Zadrom, 22. 11. 2008.
Kuglana SRC Mocire u ZadruNovouređena kuglana SRC Mocire u Zadru bila je sretna za kuglačice policajca danas u prvenstvenoj utakmici 4. kola II. HKL zapad/jugprotiv domaćih kuglačica KK Donata. Četvrto kolo za redom "policajke" bilježe prvenstvenu pobjedu, a ova današnja bila je posebno uvjerljiva i njome su sigurno zasjele na čelo ljestvice sa maksimalnim učinkom.
Jedini pojedinačni bod za domaće kuglačice osvojla je najbolja domaća kuglačica (igračica utakmice) Tanja Perović sa srušenih 559 čunjeva, nadjačavši Anu Puškarić 3:1 u setovima i 37 čunjeva prednosti. Svi ostali dvoboji pripali su gostujućim kuglačicama. U prvom bloku Morena Rendulić srušila je 525 čunjeva i s 3:1 u setovima pobjedila Irinu Morović koja je srušila 508 čunjeva.
U drugom bloku igračica Nikolina Marković sa srušenih 533 čunja i 3:1 u setovima pobjedila je Vasiliju Božajić koja je srušila tek 510 čunjeva. Najneizvjesnije je bilo u dvoboju domaće Nives Grabovac i gošće Jasmine Dubić jer je, nakon 2:2 u setovima Jasmina tek za 2 čunja prednosti osvojila bod za KK Policajac. U čunjevima je bilo 556 : 558 za Jasminu.Japa, kuglačice i Špiro ispred kuglane u Zadru
U trećem bloku kuglačice KK Policajca Nives Poljak i Valentina Prpić uvjerljivo su pobjedile po svoje čak dvije protivnice. Naime, Proti Nives su igrale Grozdana Surać (tri seta) i Mirjana Vukić (jedan set) ukupno srušivši 516 čunjeva, a Grozdana je osvojila i jedan set. Međutim, Nives je sa srušenih 555 čunjeva bila neuhvatljiva i osvojla je bod. Protiv Valentine Prpić igrale su Ana Grgona i Dubravka Dobra, zajedno srušivši tek skromnih 445 čunjeva što je bilo čak 107 čunjeva manje od Valentine koja je srušila 552 čunja.
Na kraju je konačni rezultat bio 7 : 1 za KK Policajac (18 : 8 u setovima i 3245 : 3094 u čunjevima) i sa ta 2 nova boda "policajke" su uvjerljivo vodeće na prvenstvenoj ljestvici.
Sa kuglačicama su na ovo gostovanje putovali  i vodili ih Željko Stipetić i Ivica Gašparović, a za sreću je i ovaj puta bio zadužen Špiro (maskota).

Slijedeće, 5. kolo, kuglačice KK Policajca trebaju igrati u nedjelju 30. 11. 2008. godine i to protiv jakih kuglačica Goranina iz Delnica, prtiv kojih je uvijek bilo teško, ali će ta utakmica biti sporazumno odgođena zbog nastupa čak dvije ekipe KK Policajca na ekipnom juniorskom prvenstvu RH u Zagrebu 29. i 30. 11. 2008. godine. Podsjećamo da su prošle godine kuglačice KK Policajca na ekipnom juniorskom državnom  prvenstvu osvojile 2. mjesto, a mogu li i na najviši tron znat ćemo uskoro.

  II. HKL zapad/jug 4. kolo KK Donat - KK Policajac

  4. kolo II. HKL zapad/jug

Sjednica Upravnog odbora, 21. 11. 2008.

Sinoć je održana redovna sjednica Upravnog odbora KK Policajac Ogulin u kompletnom sastavu.
Na sjednici se razmatrala aktualna situacija u klubu, donijete su neke odluke vezane za članstvo te isplanirane aktivnosti za naredni period.
Također, Upravni odbor je donio jednoglasnu odluku da se putem prioćenja javnost upozna sa određenim činjenicama i događanjima u svezi kuglačkog športa u Ogulinu i statusa kojega u njemu trenutno ima KK Policajac.
Priopćenje je odaslano svim tiskanim i elektroničkim medijima u Županiji koji stalno ili povremeno prate kuglački šport.

  Priopćenje za javnost


Pregažena i Kupa , 16. 11. 2008.

Maskota ženske ekipe - ŠPIRONakon što su sinoć kuglači KK Policajca "pregazili" Kamačnik, danas su kuglačice KK Policajca "pregazile" Kupu.
Iako je, za razliku od muške ekipe, od ženske ekipe bilo za očekivati ovakav razvoj događaja, ipak, cure su oduševile svojim pristupom igri kao i ukupnim rezultatom.
Konačan rezultat na oglasnoj ploči, neposredno nakon završetka utakmice, pokazivao je da su domaće kuglačice pobijedile 6,5 : 1,5 u bodovima odnosno 3288 : 3136 u srušenim čunjevima.
Odmah u prvom bloku igračica "policajke" su osvojile 2 pojedinačna boda i stekle 48 čunjeva prednosti. Posebno je oduševila odličnom igorom i s 556 srušenih čunjeva Morena Rendulić, dok je Ana Puškarić svoju protivnicu uspjela pobjediti doslovce u zadnjim hitcima, srušivši pri tome 523 čunja.
U drugom bloku igračica domaće cure su dominirale i osvojile 1 i pol pojedinačni bod, pri tome povećavši razliku u srušenim čunjevima. Nikolina Marković - najbolja igračica utakmicePosebne pohvale i čestitke pripadaju najboljoj igračici utakmice Nikolini Marković koja je na kraju srušila 586 čunjeva i za malo joj se omaklo da ne sruši magičnu brojku od 600 čunjeva. Jasmina Dubić je, iako je konstatno vodila, na kraju ipak prepustila pola boda svojoj suparnici, spašavajući tu polovicu u zadnjem hitcu. No, sigurni smo da Jasmina može bolje.
Nastavak utakmice bio je faktički formalnost ali domaće kuglačice Nives Poljak i Valentina Prpić odigrale su solidno te su uspjele osvojiti još jedan pojedinačni bod. To je uspjelo Nives Poljak, koja je odlično počela (u prvih 60 hitaca 295 srušenih čunjeva), a kasnije posustala, dok je Valentina Prpić u zadnjem setu propustila pojedinačnu pobjedu dozvolivši svojoj suparnici da ju pretekne za 3 čunja. Poljak je srušila 557 čunjeva, a Prpić 540. 

  II. HKL zapad/jug 3. kolo Policajac - Kupa

  3. kolo II. HKL zapad/jug


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr