Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Pregažen Kamačnik ..., 16. 11. 2008.
Grb Grada VrbovskoKamačnik je desni pritok Rijeke Dobre u koju se ulijeva nedaleko Vrbovskog. Ova rječica dužine oko 3 km izuzetne je ljepote, a svaki metar njezina toka drugačiji je i atraktivniji od prethodnog. Kamačnik ima status zaštićenog krajolika i svakodnevno ga posjećuju mnogobrojni turisti.
Ime te prekrasne rječice nosi jedini kuglački klub iz Vrbovskog koji se natječe u 3. HKL zapad, a sinoć su u sklopu 6. prvenstvenog kola ugostili kuglače KK Policajca iz Ogulina, koji su svoje domaćine jednostavno "pregazili" - 1 : 7.
Nakon prošlotjedne Kamačnikove uvjerljive pobjede u Ozlju i još više zbog načina (broja srušenih čunjeva) kako su to učinili, kuglači Policajca nisu računali na osvajanje bodova. Međutim, rekonstrucija ogulinske kuglane prošlog ljeta i rane jeseni primorala je kuglače Policajca na treniranje u najbližem mjestu s kuglanom, a to je bilo upravo Vrbovsko i sinoćnji rezultat je pokazao da im ta kuglana "leži".
Već nakon prvog bloka kuglača Policajac je poveo 2 : 0, a to su izborili Marijan Stipetić (542) i Danko Gašparović (545) uz 36 čunjeva prednosti. Iako je u drugom bloku Branko Bajt sinoć bio indisponiran (60 hitaca 232 srušena čunja) zamjenjen je s Ivicom Gašparovićem, a Gašparović je srušio 279 čunjeva i osvojio bod. To nije uspjelo kapetanu Tomislavu Grdiću koji je srušio 538 čunjeva ali je izgubio bod protiv najboljeg igrača Kamačnika ali i utakmice Pavlovića (554).
U trećem bloku Mirko Birač sa 518 i Anton Marković s 543 srušena čunja uspjeli su nadjačati svoje protivnike i osvojiti još dva boda za svoju ekipu koja je srušila točno 90 čunjeva više od domaćina.
Konačni rezultat KK Kamačnik - KK Policajac 1 : 7 odnosno 3107 : 3197.
Ovo je prva ovosezonska gostujuća pobjeda KK Policajca i njome je, na neki način, anuliran onaj domaći poraz iz 1. kola protiv KK Obrtnika. Iskreno se nadamo da će gostujućih bodova biti još. 
U slijedećem 7. kolu KK Policajac na domaćoj kuglani dočekuje KK Istru, a utakmica se igra u nedjelju 23. studenog 2008. g. u 13.30 sati.

  III. HKL zapad 6. kolo Kamačnik - Policajac 

  6. kolo III. HKL zapad

"Policajke" osvojile i Mali Lošinj, 09. 11. 2008.

Ženska ekipa KK Policajca u Malom Lošinju 9.11.2008. Kuglačice KK Policajca danas su zabilježile i svoju drugu prvenstvenu pobjedu u II. HKL zapad/jug. Ovaj puta zabilježile su prvu  gostujuću pobjedu ove sezone i to na Malom Lošinju protiv kuglačica KK Čikata.
Konačni rezultat glasi 7 : 1 za KK Policajac čije kuglačice su srušile 2976 čunjeva naspram domaćih kuglačica koje su srušile tek 2812 čunjeva. Rezultat u setovima glasi 17,5 : 6,5 za KK Policajac.
Svoj jedini bod kuglačice KK Čikata uspjele su osvojiti u prvom bloku kada je Danijela Alagić sa 480 srušenih čunjeva "dobila" Anu Puškarić koja je srušila 484 čunja. Dakle, 4 čunja manje ali 3 : 1 u setovima. U drugom paru Morena Rendulić lako je osvojila bod protiv Marijane Nosil nadmašivši je za 21 čunj odnosno 517 : 486.
Ono što je uspjela Danijela Alagić za KK Čikat napravila je i Nikolina Marković za KK Policajac u drugom bloku igračica. Naime, ona je sa skromnih 443 srušena čunja ipak uspjela osvojiti 2 i pol seta te tako sa čak 20 čunjeva manjka od Cecilije Petrinić osvojiti bod za svoju ekipu. Jasmina Dubić u drugom paru osvojila je bod protiv Nataše Opačak. Jasmina je srušila 492, a Nataša 452 čunja. Time je KK Policajac poveo sa 3:1.
U zadnjem bloku kuglačice Policajca Nives Poljak sa 502 i Valentina Prpić sa 538 srušenih čunjeva bile su superiorne u odnosu na svoje protivnice Danijelu Žabkar (452) i Radojku Aleksa (469) pa je time utakmica završila uvjerljivom pobjedom "policajki".
Ova pobjeda je veoma važna i velika iz razloga što je opće poznato da dugotrajno putovanje u Mali Lošinj te posebno loše održavana kuglana Hotela Aurora mogu stvoriti probleme za gostujuće kuglačice odnosno kuglače. Ovoga puta to se nije dogodilo i mlade kuglačice KK Policajca apsolvirale su pobjedom jedno nezgodno gostovanje pa u slijedeće kolo ulaze kao vodeće na tablici.
U slijedećem 3. kolu na domaćoj kuglani u Ogulinu dočekuju Kupu iz Ozlja. Utakmica se igra u nedjelju 16. 11. 2008. godine u 10.00 sati i biti će to pravi županijski derbi ali i dvoboj dviju ekipa i klubova koji imaju odlične i prijateljske odnose.

  II. HKL z/j 2. kolo Čikat-Policajac

  2. kolo II. HKL zapad/jug  


Policajac i Amater - bez pobjednika, 09. 11. 2008.
Sinoć kasno, nakon dvije prvoligaške utakmice (Ogulin - Podravka i Klek - Zadar), nerješenim rezultatom 4 : 4 završila je prvenstvena utakmica 5. kola III. HKL zapadizmeđu KK Policajca i KK Amatera iz Karlovca.
Bio je to pravi županijski derbi između domaćih "policajaca", i gostujućih "amatera", koji su u prva 4 kola zabilježili isto toliko pobjeda. Iako im ime kluba sugerira nešto drugo, na kuglačkim stazama karlovčani su pokazali pravo lice, a što je domaćim kuglačima dobro poznato još iz drugoligaških vremena. Karlovački Amater je, naime, prošle sezone ispao iz II. HKL zapad gdje je godinama igrao zapaženu ulogu i jedan je od najboljih karlovačkih kuglačkih klubova.
Utakmica je počela vrlo napeto i tako je i završila. U prvom bloku, nakon uzbudljive i neizvjesne igre, obadva domaća kuglača uspjela su uknjižiti po bod i steći 19 čunjeva prednosti. Naime, Branko Bajt je svojom izvanrednom igrom i sa 573 srušena čunja nadmašio Stjepana Badovinca, sa sručenih 555 čunjeva 2,5 : 1,5 u setovima. U drugom paru borba za bod trajala je do samoga kraja, a na kraju je bod uspio uhvatiti Marijan Stipetić za svega jedan čunj viška, dok je Ivica Golubić, iako u odličnoj prigodi, otezao sa zadnjim hitcem i tako dozvolio da mu vrijeme isteče. Marijan Stipetić 2 seta i 584 srušena čunja, a Ivica Golubić 2 seta i 583 srušena čunja.

   III. HKL 5. kolo Policajac-Amater

  5. kolo III. HKL zapad

Škola kuglanja Ogulin opet u pogonu, 02. 11. 2008.

Škola kuglanja OgulinNakon obnove kuglane i nakon što su sa Športskom zajednicom Grada Ogulina dogovoreni i utvrđeni termini na obnovljenoj ogulinskoj kuglani i Škola kuglanja, koju je pred nekoliko godine pokrenuo KK Policajac i koju vodi trenerica i ponajbolja ogulinska kuglačica Ružica Neralić, ovih dana započela je sa novim ciklusom rada s najmlađim kategorijama.
Trenutno Ružica Neralić osnovama kuglačkog športa podučava 13 polaznika iz Ogulina i Oštarija u dobi od 10 do 14 godina i to sedam djevojčica i šest dječaka.
To su: Iris Belančić (1996.), Andrija Božičević (1996.), Marko Božičević (1997.), Ana Grdić ((1995.), Ante Hećimović (1998.), Ivan Hećimović (1996.), Marija Neralić (1996.), Rea Požeg (1995.), Matija Puškarić (1996.), Danijela Rajak (1996.), Marija Rahan (1994.), Nikola Stipetić (1994.) i Tea Žlimen (1996.)
Međutim, obzirom na termine tj. broj sati koji su dodjeljeni Školi kuglanja kao i na kadrovske kapacitete Škole kuglanja (kvalificirani treneri sa završenim trenerskim tečajem) ima mjesta za još  zainteresirane djece. Sve što je potrebno je javiti se trenerici Ružici Neralić na broj 098/318779 ili u predviđenim terminima na kuglani kao i putem telefona treneru i tajniku Škole kuglanja Željku Stipetiću na broj 098/759797.  Članarina se ne plaća, a sve što je potrebno je čista sportska obuća i odjeća.

  Termini Škole kuglanja


"Policajke" u novo prvenstvo startale pobjedom, 26. 10. 2008.
KK Policajac - zeneKuglačice KK Policajca u novo prvenstvo II. HKL zapad/jug za žene u 1. kolu startale su uvjerljivom pobjedom protiv jake ekipe KK Šubićevca iz Šibenika.
Premda su se pred početak ove utakmice i premijernog nastupa na domaćem terenu i to protiv ekipe koja je još lani igrala u 1. HKL kuglačice Policajca pomalo plašile, jer ipak se na novouređenoj kuglani još nisu uigrale, utakmica je završila njihovom pobjedom. Naime, zabilježena je uvjerljiva pobjeda od 6 : 2 (u setovima 12,5 : 11,5) uz nešto manje od 100-tinjak čunjeva prednosti (3213 : 3122).
U prvom paru za KK Policajac utakmicu su počele Ana Puškarić i Morena Rendulić i Ana je uspjela osvojiti bod, dok je Morena, iako je srušila više čunjeva, ipak zbog manjka u setovima (2,5 : 1,5) izgubila pojedinačni bod. Tako je nakon prvog para završilo 1 : 1 i uz 30 čunjeva plusa.
U drugom paru kuglačice Policajca Nikolina Marković i Jasmina Dubić odlično su parirale starijim i iskusnijim kuglačicama Šubićevca te su, zaslugom Jasmine Dubić, uspjele osvojiti još jedan pojedinačni bod dok je Nikolina Marković, iako ga je izgubila, odličnom igrom i rezuulatom, uspjela pratiti svoju fenomenalnu suparnicu i najbolju igračicu utakmice Alenku Šimunović koja je srušila 576 čunjeva. Dakle, na kraju drugog para bilo je 2 : 2 u bodovima i uz 29 čunjeva prednosti za Policajac.

   II. HKL z/j (žene) 1. kolo Policajac-Šubićevac

  1. kolo II. HKL zapad/jug

Novi poraz KK Policajca, 25. 10. 2008.

Grb Grada DelnicaU utakmici 4. kola III. HKL zapad kuglači KK Policajca zabilježili su i treći poraz ove sezone i to protiv KK Mladosti u Delnicama. Domaćini su bili puno bolji u današnjoj utakmici i na kraju su pobijedili ukupnim rezultatom 7 : 1 odnosno 3369 : 3145 u srušenim čunjevima te 17 : 7 u setovima.
Jedini bod za KK Policajac osvojio je Anton Marković, koji je s 554 srušena čunja bio i najbolji pojedinac kod gostujuće ekipe.
Odmah do njega, ali samo u ukupnom broju srušenih čunjeva, je Ivica Gašparović sa 540 srušenih čunjeva, dok su ostali kuglači KK POlicajca postigli ispodprosječne rezultate i, svi redom, izgubili bod u nadmetanju sa svojim protivnicima. Danko Gašparović je tako srušio 519, Tomislav Grdić 518, Mirko Birač 511, a Marijan Stipetić tek 503 čunja.
Nakon ovog novoga poraza kuglači KK Policajca s tek 2 osvojena boda nalaze se u donjem dijelu tablice i u slijedećem kolu na domaćoj kuglani dočekuju lidera III. HKL zapad KK Amater iz Karlovca.
Prema tome, u drugu subotu (slijedeći vikend je pauza szog blagdana Svih svetih) na ogulinskoj kuglani KK Policajca očekuje teška ali važna utakmica i za nadati se je da gosti neće u Karlovac odnijeti bodove.
Obzirom na dosadašnje rezultate karlovačkih kuglača, pred kuglačima KK Policajca je teška zadaća i ukoliko uspiju pobijediti moći će računati na dobar plasman. Novi domaći poraz mogao bi već na početku prvenstva biti nagovještaj grčevite borbe za opstanak u III. HKL.

   III. HKL 4. kolo Mladost - Policajac

   4. kolo III. HKL zapad


"Obrtnici" bolji od "policajaca", 22. 10. 2008.
Sinoć kasno, već iza 23,00 h, doznali smo tko je najbolji u gradu - "policajci" ili "obrtnici". Bila je to zaostala utakmica 1. kola 3. HKL zapad, koja je trebala biti odigrana još 11. listopada 2008. g., a nije zbog rekonstrukcije kuglane. Bolji su bili "obrtnici", koji su, ovaj puta kao gosti, na kraju odnijeli uvjerljivu pobjedu 6 : 2, odnosno 3274 : 3209 srušenih čunjeva. I u setovima "obrtnici" su bili bolji - 14 : 10.
Međutim, početak utakmice nije naslućivao takav rasplet događanja D. Gašparović - najbolji igrač utakmicejer su Danko Gašparović (575 - igrač utakmice) i Mirko Birač (550) u prvom bloku bili uvjerljivo bolji od svojih suparnika Josipa Vučića (519) i Andreja Vukovića (532) i za KK "Policajac" osvojili dva pojedinačna boda te 74 čunja viška za svoju ekipu.
Kola za "policajce" krenula su nizbrdo već na početku drugog bloka igrača kada se odmah vidjelo da je Mladen Hećimović, inače najbolji igrač KK Policajca na prošlosubotnjoj utakmici protiv KK Uljanika, skroz indisponiran. U prvom setu srušio je tek 112 čunjeva uz rekordnih 7 promašaja pa ga je u nastavku zamjenio kapetan Tomislav Grdić. Do kraja Grdić nije uspio sustići Zdravka Vukovića i sa srušenih 525 čunjeva u odnosu na 569 Vukovićevih više od pola prednosti u čunjevima je nestalo. Na žalost, niti Anton Marković nije bio raspoložen za kuglanje pa je i on sa skromnim učinkom od 526 čunjeva bio kraći za 29 čunjeva od odličnog Mate Sušnja.

  III. HKL zapad - Policajac-Obrtnik (zaostala utakm. 1. kola) 

  1. kolo III. HKL zapad

Pobjeda KK Policajca protiv KK Uljanika, 18. 10. 2008.

Najbolji igrač utakmice - Mladen HećimovićKuglači KK Policajca danas poslijepodne zabilježili su svoju prvu prvenstvenu pobjedu u novoj kuglačkoj sezoni. Bila je to ujedno i prva službena utakmica na novouređenoj ogulinskoj kuglani, a "policajci" su uvjerljivo pobijedili kuglače KK Uljanika iz Pule u 3. kolu III. HKL zapad. Konačni rezultat bio je 7 : 1 (15 : 9 u setovima i 3309 : 3158 u srušenim čunjevima).
U prvom bloku "policajci" Mladen Hećimović i Anton Marković odmah su osvojili dva pojedinačna boda i ulovili prednost od 62 čunja. oglasna ploča na kuglani
Posebno se večeras istakao Mladen Hećimović koji je sa srušenih 567 čunjeva do daljnjega postao i rekorder novouređene kuglane što se službenih prvenstvenih nastupa tiče.
U drugom bloku vodstvo domaćina na 4 : 0 povećali su Branko Bajt i Marijan Stipetić uz "podebljanje" viška srušenih čunjeva.
Konačno, u trećem bloku odličnom igrom i s 563 srušena čunja Ivica Gašparović donio je peti pojedinačni bod za KK Policajac dok je njegov brat Danko Gašparović za svega 12 manje oborenih čunjeva izgubio bod.


 III. HKL - 3. kolo (KK Policajac - KK Uljanik)

  3. kolo III.HKL zapad


<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr